Blog

Anouck Plume / interior  / Wattnou brengt het licht naar Breda

Wattnou brengt het licht naar Breda

Vorige week heb ik jullie een rondleiding gegeven door mijn vernieuwde kantoor en een van de dingen die mijn kantoor vooral extra gezellig maakt is het enorme lichtsnoer die over de gehele breedte van de roze muur hangt. Sinds ik in mijn nieuwe huis woon ben ik er achter gekomen dat licht kan zoveel kan doen in een ruimte! In mijn vorige studio hing er een standaard lamp aan het plafond en had ik niet echt veel ruimte voor leuke verlichting. Tijd om daar nu verandering in te brengen dus.

Ik word er altijd heel blij van als er leuke nieuwe ontwikkelingen zijn in Brabant. Toen ik een tijdje geleden een mailtje kreeg of ik langs wilde komen in de nieuwe verlichtingswinkel Wattnou in Breda (1+1=2) ging ik dan ook met alle plezier op pad.

Wattnou is sinds 2009 dé verlichtingswinkel in Rotterdam, maar sinds 28 augustus kan ook Brabant meegenieten van dit prachtige concept. Voordat ik de winkel bezocht was ik al een beetje bekend met het concept. Toen ik mijn slaapkamer make-over deed bestelde ik namelijk via de webshop onderdelen om mijn eigen nachtlampjes te bouwen. Ik had toen al keuzestress door het enorme aanbod aan kleurige strijkijzersnoeren, maar tijdens mijn bezoek in de winkel maakte de enorme muur met gekleurde snoeren nóg meer indruk.

De winkel is ruim en mooi verlicht (ha-ha). Als je de winkel binnenkomt lijkt het alsof je in een soort snoepwinkel terecht bent gekomen. Snoeren in alle kleuren van de regenboog vullen een hoge wand. Je kunt in deze winkel namelijk niet alleen kant-en-klare lampen kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag met verlichting. Wattnou heeft veel oog voor detail en zelfs de kleinste onderdelen zijn te customizen, zoals bijvoorbeeld schakelaars van beton of leer of stopcontacten in verschillende kleuren.

Heb je alle onderdelen van je lamp verzameld, maar twijfel je over de kleur of sterkte van je lichtbron? In het midden van de winkel staat een test-paal waar je ieder lampje uit de winkel in kunt draaien om zo het licht te vinden waar je naar opzoek bent. Daarnaast biedt Wattnou je allerlei hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan. Handleidingen zijn mooi vormgegeven in hun eigen stijl (en dat scoort bij mij als vormgever natuurlijk meteen extra punten) en geschreven in begrijpbare taal.

Ook biedt de winkel een reparatieservice. In Rotterdam is deze taak inmiddels vervuld door Opa Ampère. Is je lievelingslamp kapot of wil je een oude lamp laten opknappen? Opa is er voor je. (Zó leuk!) Iedere vrijdag tussen 11:00 en 16:00 is hij aanwezig in het filiaal in Rotterdam. Ook in Breda is er alvast een werkplaats ingericht voor een reparatieservice. Vader of Vrouwe Voltage zal binnenkort voor je klaar staan. Wanneer hij of zij gevonden is, lees je dat op de Facebookpagina van WattNou.

Ben je binnenkort in Breda? Breng dan zeker een bezoekje aan Wattnou en laat je inspireren. Of je nu op zoek bent naar een kant-en-klare lamp, mooi schakelmateriaal of lekker zelf aan de slag wil, voor ieder budget is er iets te vinden. Ik weet in ieder geval nu waar ik heen moet voor mijn volgende licht-project!

– Anouck Plume

3 Comments
 • evelien
  29 september 2017 at 09:27

  Wat een geweldige winkel, i love it!
  Ik kom vaak in Breda dus ik ga er zeker een kijkje nemen. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 • Anna Maria
  1 oktober 2017 at 10:59

  Wouw wat ziet dit er super tof uit, nu woont mijn Fam wel allemaal daar in de buurt (2 uur rijden voormij) dus wie weet!

 • Nienke
  14 december 2017 at 21:50

  Wow wat een geweldige uitvinding.Hoef je niet meer met de standaard lampen enzo van de winkels mee te gaan. Je kan gewoon lekker alles zelf ontwerpen.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.