Blog

Anouck Plume / interior  / Kantoor Make over – room tour

Kantoor Make over – room tour

Het jaar dat ik ga afstuderen staat voor de deur. Het liefst wil ik die metaforische deur op slot draaien en via de achterdeur naar buiten vluchten, maar afstuderen hoort er toch écht bij. Om mezelf te motiveren (of te troosten?) besloot ik eind zomer mijn kantoor een totale make-over te geven.

In mijn stage periode werkte ik vaak vanuit huis. Ik had een lege kamer ingericht als kantoorruimte zodat ik zonder afleiding kon werken. Het idee was goed, maar de werkelijkheid was toch anders. Mijn kantoor was oersaai en oninspirerend, waardoor ik eigenlijk altijd zat te werken aan de eettafel in de woonkamer. Met het vooruitzicht dat ik het komende jaar heel veel tijd achter mijn laptop zou gaan doorbrengen wist ik: dit kantoor moet een make-over krijgen.

Het fijne aan een huis met veel aparte kamers is dat niet alles perse een geheel hoeft te vormen. Iedere kamer kan er totaal anders uit zien, dus wilde ik dat mijn kantoor een opvallende en vrolijke kamer zou worden. Ik besloot dat mijn muur roze moest worden. Roze is een kleur die ik misschien niet zo snel in mijn woonkamer zou gebruiken, maar op kantoor hell yes, het liefst met glitters en discoballen erbij.

Boven mijn bureau hangt een kastje die ik ooit voor kerst kreeg en heel lang in mijn oude studio als kruidenrekje heeft gediend. Omdat ik in mijn nieuwe keuken niet echt plek had om dit kastje op te hangen, besloot ik dat het een plekje op kantoor moest krijgen. Ik had nog heel veel roze verf over nadat ik de muur had geschilderd, dus besloot het kastje in de zelfde kleur te schilderen. Het staat zó leuk! De fotolijst met print scoorde ik bij Søstrene Grene (mijn favoriete en zeer betaalbare interieur winkel) en de roze illustratie komt uit de Frankie. Verder versieren mijn eigen borduursels mijn muren van het kantoor. Die trouwens hierrr te koop zijn. Hierboven een meisje, die perfect bij het roze kleurenpalet past (maar inmiddels al een nieuw huisje heeft gevonden!).


In de hoek naast mijn bureau staat mijn nieuwe aanwinst die ik scoorde bij de kringloopwinkel. Een stoel waar ik languit op kan zitten (met dekentjes en thee if necessary) waar ik me door ellenlange readers en teksten kan worstelen voor mijn afstuderen. Ik vind kleur altijd heel moeilijk en ik twijfelde enorm of groen en roze wel mooi bij elkaar zou staan. Nu het er eenmaal staat lijkt het wel alsof er geen betere kleurencombi bestaat! Het past er zo mooi bij! Wally demonstreert even hoe comfortabel de stoel is.


De vitrinekast is van mijn opa geweest en heeft nu een mooi plekje op mijn kantoor gekregen. De inhoud van de kast ben ik echter nog niet helemaal tevreden over, maar dit is iets wat in de loop der tijd wel vorm krijgt. Mijn interieur is een project wat eigenlijk nooit helemaal af is, dus ook voor mijn kantoor geld dat in de loop der tijd het een en ander nog kan veranderen. Het kleine muurtje links van de grote roze muur krijgt binnenkort nog een leuk subtiel behangetje en de muur waar nu mijn borduurwerkjes hangen vind ik ook nog een beetje kaal.

Tot slot vind ik het leuk om before en after nog even naast elkaar te zetten. De vorige bewoners gebruikte deze kamer als kinderslaapkamer:

Ik ben zo blij met het eindresultaat en het is zo’n verschil met hoe het eerst was. Ik weet zeker dat deze kantoorruimte mijn afstuderen in ieder geval een stuk leuker en gezelliger gaat maken. Wat vind jij van het eindresultaat? En heb jij ook een aparte kantoorruimte in huis waar je graag zit of werk jij juist liever in de woonkamer?

– Anouck Plume

25 Comments
 • Evelien
  17 september 2017 at 16:29

  Het ziet er echt prachtig uit, heel tof! Ik houd wel van de roze, zeker in combinatie met al die leuke details en je planten. Wat een verschil met de ruimte van de vorige bewoners.

 • Natasja
  17 september 2017 at 16:29

  Jaaaah, ik vind het leuk! En die kleur! Zou zelf niet snel voor roze zijn gegaan, maar dit ziet er dus heel mooi uit. Zeker in combinatie met dat groen.

  Ik heb geen aparte kantoorruimte, eigenlijk vooral omdat ik mijn extra kamer vooral als rommelhok gebruik :’) Maar wel een gekleurde muur in mijn woonkamer die weleens een ander kleurtje kan gebruiken, hmmmm…

 • Renate
  17 september 2017 at 16:48

  Heeeeeeerlijke kleur. Staat super die roze muur. Je vitrine kastje vind ik ook prachtig. Je zal nu er met veel plezier zitten.

 • Iris
  17 september 2017 at 17:01

  Wauw, ik vind het echt heel leuk geworden! Dit gaat je vast helpen om meer zin te krijgen voor het afstuderen. Het gaat echt helemaal goed komen, you can do this!

 • Irene
  17 september 2017 at 18:47

  Ooh die roze muur! <3 Moesten onze zetels al niet roze zijn, zou ik wel gerust een muur in de living roze durven verven. Maar denk dat het nu een beetje too much zou zijn. Haha.

 • Karlijn
  17 september 2017 at 21:28

  Oeh, het ziet er echt zo mooi uit! Alle kleuren, planten en dingetjes passen echt perfect bij elkaar.

 • Eline
  18 september 2017 at 07:21

  De roze kleur is echt super mooi!! Wat een tof kantoor om lekker aan de slag te gaan met leuke projecten. Veel plezier.

 • Rowan
  18 september 2017 at 10:28

  Wat een mooi kamertje is het geworden! De kleuren, de spulletjes, alles past heel erg goed bij elkaar! Ohja, ik ben echt verliefd op je borduursels! Wat zijn ze leuk!

 • Sara | MevrouwMiauw
  18 september 2017 at 21:15

  Wauw wat ziet het er mooi uit! En wat ziet die “lekker languit leesstoel” die je bij de kringloop scoorde er relax uit zeg! Heerlijk.

 • Florence
  19 september 2017 at 16:30

  Super leuk ingericht!

 • Anna Maria
  19 september 2017 at 17:11

  Wat een heerlijke plek, ik heb geen extra kamer en wij slapen al met zijn drieën in de zelfde kamer, dus kantoortje voor de laptop zit er niet in. Nu moet ik zeggen dat ik ook wel heel fijn blog achter de keukentafel!

  Echt i love your style, totaal anders dan onze hier maar ow zo leuk!

 • Eva
  22 september 2017 at 15:14

  Och jeetje Anouck wat ont-zet-tend gaaf zeg!! Die kleuren zijn echt perfect bij elkaar en die accessoires oh man <3 <3

  • Eva
   22 september 2017 at 15:17

   Oh en ik ben nog steeds hopeloos verliefd op die groene plantenpot!

 • Rianne
  27 september 2017 at 11:01

  Wauw, heel erg mooi! Ik heb zelf ook een roze muur, maar dan wel een stuk lichter. Ik vind dit donkere ook erg mooi!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.