Blog

Anouck Plume / personal  / Ik ben er nog

Ik ben er nog

Hee, een blogpost! Huh, een blogpost?

Het afgelopen jaar was ik overal en nergens, zowel letterlijk (fysiek) als mentaal. Ik had moeite met mezelf en moeite met de blogwereld en vooral moeite met de combinatie van die twee. Dus schreef ik weinig tot niks. Heel soms keek ik in Google Analytics en keer op keer verbaasde ik me over het feit dat er elke dag nog steeds mensen mijn blog bezochten, ook al kwam er niets nieuws online. Ik weet niet wie jullie zijn, maar dankjewel dat jullie er zijn.

Ik weet niet zo goed waar ik heen wil met dit artikel, ik denk dat ik vooral gewoon even dankjewel wilde zeggen en een klein teken van leven wilde geven. Mijn wereld heeft in het afgelopen jaar meerdere keren op zijn kop gestaan. In negatieve zin, maar zeker ook in positieve zin. Ik maakte heel veel bijzondere, mooi en leuke reisjes. Ik ontdekte de wereld ver weg en dichtbij en ik ontdekte ook dingen over mezelf. Wie ik ben als persoon en wie ik wil zijn. En waar ik nou precies heen wil, weet ik nog steeds niet, maar dat is oké. Babysteps.

Wat ik dan eigenlijk gedaan heb het afgelopen jaar? Nou, ik ging bijvoorbeeld naar Indonesië, filmde mijn eerste bruiloft, opende een Etsy shop, liet mijn eerste tattoo zetten, ging naar Thailand en adopteerde de liefde van mijn leven.

Avontuur in Indonesië
Over mijn prachtige reis door Indonesië hebben jullie inmiddels wel het een en ander kunnen lezen. Deel 3 van mijn reis staat al heel lang onafgemaakt in mijn concepten, maar deel 1 en deel 2 kun je hier lezen. Mijn god wat was het mooi en fantastisch en een avontuur. Tijdens deze reis wist ik één ding zeker: dit wil ik nog heel vaak gaan doen.

Verliefd op het verliefd zijn
Voor een heel bijzonder stel filmde ik een hele bijzondere dag. Wat begon met een mailtje eindigde in een fantastische dag. Het was de eerste bruiloft ooit die ik mocht filmen en hoewel ik nog een beetje moet werken aan mijn niet-huilen-tijdens-het-filmen skills werd de video mooi (al zeg ik het zelf). Ik werd verliefd op het verliefd zijn en droom nu al van bruiloften die nog gaan komen.

Een kunstwerk op mijn arm
De afgelopen maanden was ik een paar keer in Gent te vinden om een hele leuke reden. Ik deed eindelijk iets wat ik al héél lang wilde. Iets waarvan ik altijd dacht dat ik het nooit zou durven. Naast durven had ik jaren geleden ook nooit gedacht dat mijn huid ooit weer ‘normaal’ genoeg zou worden om überhaupt een tattoo aan te kunnen. Al sinds ik een kleine baby ben heb ik huid-problemen gehad, die het ene jaar erger waren dan het andere jaar. Rond mijn 18 was het zó erg dat ik sommige dagen zoveel pijn had, dat ik mijn bed niet eens uit kon komen. Soms dacht ik dat mijn huid er altijd zo zou blijven uitzien en dat, als het toch ooit zou genezen, er allemaal littekens zouden achterblijven. Ik zou me nooit écht mooi kunnen voelen. Je eigen lichaam heb je niet altijd onder controle en dat is kut (ik kan het niet mooier maken) maar gelukkig werd mijn huid met de jaren steeds gezonder en in plaats van die littekens heb ik nu een kunstwerk op mijn arm waar ik ENORM blij mee ben.

Etsy Shop
Dingen maken is iets waar ik altijd heel erg blij van word. Soms werk het ontspannend om met mijn handen bezig te zijn, soms ook niet, maar ik word er in ieder geval altijd blij van. Omdat ik veel enthousiaste reacties kreeg op mijn borduurwerkjes besloot ik mijn Etsy shop weer nieuw leven in te blazen. Hoewel ik, om eerlijk te zijn, amper iets heb verkocht (ik hou mezelf gewoon voor dat dat vast nog wel een keer komt), vind ik het wél heel leuk om mee bezig te zijn en steeds nieuwe dingen te bedenken om te maken. Nieuwsgierig naar mijn borduurwerkjes? Klik dan hier!

Nog meer avontuur in Thailand
Als je me op Instagram volgt heb je dit vast en zeker al voorbij zien komen: ik ging backpacken in Thailand. Voor het eerst in mijn leven ging ik op reis met rugzak in plaats van koffer en voor het eerst plande ik (bijna) helemaal niks. Een ruw plan, een route die we ongeveer wilden afleggen en een retour ticket Amsterdam – Bangkok bracht ons veel avontuur. Ik heb de mooiste plek van de wereld gezien, maar dat dacht ik in Noorwegen ook en in Indonesië ook en eigenlijk nog veel vaker. Het was in ieder geval een fantastische reis. Of ik er hier over ga schrijven weet ik nog niet, ik wil niks beloven, maar je kunt nu al het een en ander lezen op The Boho Guide. Zo ging ik onder andere ziplinen (aaaah) en sliep ik in een sprookjesachtig hotel.

Wally
Ook niet te missen als je me op Instagram volgt: mijn pluizige huisgenoot Wally. Ik heb online nooit zo heel veel verteld over Wally, maar heb jullie wel helemaal ondergespamd met héél veel foto’s en filmpjes via Instastories. Wally zou eigenlijk tijdelijk bij me komen wonen, maar heeft inmiddels een permanent plekje in mijn huis veroverd (en in mijn hart aaaaaahw zoetsappigheid). Ik zou echt niet meer zonder deze pluizenbal kunnen.

Dat was het, voor nu. Misschien komt er volgende week weer iets online, misschien volgende maand of volgend jaar. Groetjes en tot dan!

– Anouck Plume

8 Comments
 • Angélica
  4 augustus 2017 at 21:12

  Jaaa wat leuk, een blog online 😀 Ik vind je tattoo echt zo mooi, het is ook echt precies iets wat ik zou willen (ik heb een heel Pinterestboard vol met dit soort botanische tattoos haha). En je bruiloftsfilmpje vind ik ook echt heel gaaf geworden. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat jij iets met film deed! Ik vind zelf film waanzinnig moeilijk. Ik zou het graag willen, maar ik vind het veel te overweldigend haha. Ik houd het wel bij foto’s 😉 Maar nogmaals, echt tof gedaan 😀

  En Wally… wat een knapperd is het toch!

 • Anna Maria
  6 augustus 2017 at 18:19

  Die tattoo is echt heel erg mooi geworden! Mooi blogje ook weer!

 • Irene
  7 augustus 2017 at 19:23

  Ja zo’n mooie tattoo! Ook precies wat ik zou nemen als ik het ooit zou aandurven om een tattoo te nemen. Haha. Ben verliefd op zo’n plaatjes. Wally is een knapperd! Wij hebben twee poekies en ik heb daar echt zoveel geniet én liefde van! Houdt ie het strikje aan? Die van ons willen het niet. Haha :p

 • Britt
  13 augustus 2017 at 10:59

  Je toont een teken van leven nu maar je maakt er wel gelijk weer een pareltje van. Love it. Hoe mooi is je tattoo wel niet? Houd ik van, lekker minimalistisch! (: Wally, aw, meer foto’s please, hij is cute.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.