Blog

Anouck Plume / garden  / Mini tuin make-over

Mini tuin make-over

img_8806klein

Ik hou enorm van reizen, avontuur en de wereld ontdekken. Tegelijkertijd ben ik ook een enorme huismus. Ik word dolenthousiast van een uitstapje naar IKEA of Intratuin, geniet van bankhangen, fröbelen aan de eettafel en wijntjes en barbecues in mijn tuin. Die laatste is nieuw. Dit is namelijk de eerste woning waar ik een eigen tuin heb!

Vroeger had ik een soort van schijn-liefde voor tuinen en tuinieren. Mijn ouders zijn echte tuiniergekkies (vooral mijn moeder, kijk nou hoe prachtig haar kas is) en ik vond hun tuin altijd zó mooi. Ik droomde van een eigen moestuintje en wilde ook tuinieren. Toen ik van mijn moeder een klein stukje uit de tuin kreeg toegeëigend bleek de liefde voor het eindresultaat groter dan voor het proces. Bah, wat was dat tuinieren veel werk. Mijn eigen moestuintje werd nooit iets en ik besloot vanaf dat moment maar gewoon te genieten van de tuin waar mijn ouders al het werk voor deden.

Toch heeft die liefde voor tuinen en tuinieren van mijn ouders effect op me gehad. Toen ik al een tijdje op kamers woonde ontdekte ik plots kamerplanten. Ik begon met een aantal kleine plantjes en dat werden er langzaam maar zeker meer. VEEL MEER. Op elk plat oppervlak stond een plantje en mijn kleine kamer werd al snel te klein, kijk maar. Ik wist één ding zeker: in mijn volgende woning moest en zou ik een tuin hebben.

img_8777klein

En nu is het dan eindelijk zover: mijn eigen tuin. Mijn moestuintje krijgt een tweede kans en ik geniet er zó van. Toen ik er net kwam wonen stond er al een klein appelboompje in de tuin en een prachtige vlinderstruik. Helaas leerde ik snel dat vlinderstruiken en moestuintjes niet samen gaan. Mijn hele moestuintje werd vorig jaar opgevreten door rupsen en mijn oogst was slechts een halve broccoli en één mini paprika. Om mijn moestuintje een tweede (of euh derde?) kans te geven heb ik afgelopen week samen met mijn tuingekkie-ouders de vlinderstruik eruit gehaald en meteen de rest van de tuin ook maar een make-over gegeven. Heel veel nieuwe plantjes, een nieuw boompje en een vogelhuisje. Mijn hangstoel mag weer naar buiten en ik kocht een picknicktafel zodat ik deze zomer nog vaker wijntjes kan drinken en kan barbequen in mijn eigen tuin. Soms moet ik een beetje lachen om mezelf, HOE enthousiast ik kan worden van een picknicktafel. Het lijstje van dingen die ik nog in mijn tuin zou willen is lang, maar dit is alvast een heel mooi begin.

img_8771klein
img_8783kleinimg_8791klein
img_8784kleinimg_8828klein

Mijn bloemenperkjes zien er weer mooi uit en het wordt steeds groener in mijn tuin. Naast al die leuke dingen, ben ik er ook snel achter gekomen hoe fijn praktische dingen in je tuin zijn. Je tuin moet tenslotte ook worden bijgehouden en een niet-lekkende tuinslang is bijvoorbeeld geen overbodige luxe.

Ook fijn (en super degelijk, ik weet het hou op met me) is een droogmolen. Er is niks zo fijn als je was in de zomer buiten kunnen drogen en het is ook nog eens veel beter voor ons planeetje. Ik heb zelf een hele oude droogmolen van Brabantia en hoewel die van mij al heel oud is, maakt Brabantia tegenwoordig nog steeds stevige droogmolens (die dus jaren meegaan, want die van mij doet het nog steeds prima!). Via hun website kun je een droogmolen bestellen, mocht je deze zomer ook lekker degelijk je was buiten willen ophangen. Een leuk feitje is dat voor elke verkochte droogmolen, Brabantia samen met WeForest een boom plant! Zo wordt niet alleen jouw tuin groener, maar de wereld ook.

img_8805klein
img_8802klein
img_8834klein
img_8780klein

Ik ben in ieder geval mega verliefd op mijn tuintje met mijn plantjes, mijn picknicktafel en mijn hangstoel. Ik hoop dat vogeltjes een nieuw thuis gaan vinden in mijn vogelhuisje, ik hoop dat dit jaar mijn moestuintje succesvoller gaat zijn dan vorig jaar en ik hoop dat er heel veel fijne zomeravonden met vrienden zullen volgen.

– Anouck Plume

Dit artikel is in samenwerking met Brabantia geschreven.

10 Comments
 • Anna Maria
  7 mei 2017 at 08:52

  Ik kan zo genieten van een mooi gevulde tuin. vol bloemen groentes enz. Daarom heb ik ook een volkstuintje 😊

 • Marieke | Bluebell Forest
  7 mei 2017 at 11:17

  Wat heb je het leuk gemaakt! Ik wil zo graag leren hoe je echt goed een tuin kunt onderhouden… Volgend jaar heb ik misschien een tussenjaar, dus wie weet wat ik dan mijzelf ga leren haha

 • Maaike
  7 mei 2017 at 13:24

  Wauw! Wat zie je tuin er heerlijk uit! Die hangstoel! Je hebt me op het idee gebracht om naar het tuincentrum te gaan, haha!

 • Plantaardiger
  7 mei 2017 at 16:33

  Superkwaliteit geschreven en prachtige tuin hoor!! Vooral de eetbare plantjes vind ik tof!

 • Rowan
  12 mei 2017 at 10:11

  Wat heerlijk zeg, een tuin! En wat ziet het er gezellig uit! Kom maar op met die zonnige dagen!

 • Dina
  22 mei 2017 at 11:37

  Wat mooi! Ben toevallig nu net zelf ook een beetje aan het bedenken wat ik met mijn tuin wil. ZO VEEL om over na te denken!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.