Blog

Anouck Plume / instagram  / Echte mensen op Instagram

Echte mensen op Instagram

img_5161

Instagram is mijn favoriete social medium. Ik heb al zoveel leuke mensen leren kennen die me inspireren of waar ik zelfs in real life een taartje mee heb mogen eten. Het heeft me zoveel moois gebracht en daarom vind ik het heel jammer om te zien dat de Instagram wereld ook een hele neppe kant heeft. Het kopen van volgers, een overvloed aan nep accounts, robot apps die voor je liken en commenten zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen en zelfs bedrijven die je kunt inhuren die je hele account voor je overnemen zodat jij degene wordt met de meeste volgers en de meeste likes.

Ik moet eerlijk zeggen dat het soms verleidelijk is om daar in mee te gaan. Als ik een paar honderd volgers meer heb wil dat ene bedrijf waar ik zo graag een samenwerking mee wil misschien wél met me samenwerken. Maar toch hou ik mijn poot stijf. Ik heb liever mijn ‘kleine’ groepje volgers die allemaal hartstikke echt en hartstikke lief zijn. Die met me meeleven als ik verdrietig ben en die strooien met digitale confetti emojis als ik vrolijk ben.

Twee weken geleden deelde ik in het kader van #echtemensenopinstagram mijn favoriete Instagramaccounts. Accounts van échte mensen die eigenlijk veel meer digitale liefde verdienen.  Heb je er een paar gemist of wil je ze allemaal nog een keer bekijken, dan zet ik ze vandaag nog een keer allemaal voor je op een rijtje. (Klik op de naam om naar het Instagram account te gaan!)

insta1

Links
Anne-Fleur • Een vrouw met heel veel girlpower die mooie dingen van keramiek maakt, houdt van plantjes en van katten. Ik ben fan van haar Instagram account want daar deelt ze mooie plaatjes van al het bovenstaande.

Rechts
Silvana • Een enorm getalenteerde illustrator die altijd vrolijk en lief is. Ze blogt op www.simplysilvana.nl over alle dingen die ze leuk vind en laat ik nou toevallig al die dingen óók heel erg leuk vinden. Ze verdient jullie digitale liefde omdat ze een fantastische eigen stijl heeft en ze ook heel gezellig is.

insta2

Links
Angélica • Een vrolijke plantenliefhebber die de mooiste reisfoto’s maakt en de tofste kapsels heeft. Ik vind Angelica super inspirerend want ze doet wat ik zelf heel eng vind: vliegtickets boeken naar waar dan ook en in haar eentje in op reis. Ik geniet onwijs van haar foto’s en in het bijzonder haar ‘reis-selfies’.

Rechts
Wendy • Geen blogger maar WEL mega inspirerend. De aller vrolijkste ex-collega die nu visual merchandiser is bij IKEA en de mooiste interieur foto’s van haar eigen huisje deelt op Instagram. Ze is ook nog on fire als fashion designer en je moet haar echt even bellen als je een outfit nodig hebt.

insta3

Links
Marlou • Marlou schrijft brieven, wandelt veel en maakt mooie reisjes. Ze maakt de vrolijkste foto’s, heeft me verliefd gemaakt op Utrecht en belangrijker: Scandinavië. Stiekem ben ik al twee keer aan een mini taalcursus Deens begonnen door die liefde voor Scandinavië (hoewel Marlou zelf Noors spreekt) en ben ik door haar verslaafd geraakt aan de Noorse serie SKAM. Ik volg Marlou al HEEL lang en ik ben nog steeds groot fan!

Rechts
Esmee • Een onwijs knappe vrouw die de leukste outfit foto’s deelt waarvan zelfs ik enthousiast word over fashion (ik volg 0 fashion-gerelateerde accounts). Ze reist graag maar is tegelijkertijd ook een couch potato en dat zijn de beste soort combinaties als je het mij vraagt.

insta4

Links
Liv • Ik hou van haar sarcasme en haar liefde voor kaas. Ik heb haar nog nooit ontmoet, maar gezien ze friends for life met @whatabouther_nl is moet dat wel goed zitten. (edit: kan dit inmiddels bevestigen!) Ze ziet de mooiste plekken van de wereld en heeft het mooiste kantoor van heel Utrecht.

Rechts
Dewi •  Maakt prachtige foto’s, heeft de mooiste tatoeage ever, houdt van Donuts en van haar hondje Milo. Momenteel is ze bezig met een super inspirerend project genaamd Toonbeeld wat gedeeltelijk ook gaat over het ‘perfecte’ plaatje wat zo belangrijk is geworden op social media. Dus allemaal hop, naar haar Instagram account en laat je inspireren!

insta5

Links
Floor • Geen blogger maar WEL mega inspirerend. Floor doet de zelfde opleiding als ik en is een van mijn oud-projectgenoten. Ze maakt mega mooie foto’s die best wel door wat meer mensen bekeken mogen worden. De foto’s van haar reis door Thailand zijn om bij weg te dromen en momenteel woont ze in Seoul, wow!

Rechts
Daphne • Lief en vrolijk, draagt mooie outfits, kan heel mooi zingen en maakt videos op haar YouTube kanaal. Ik wordt vrolijk van haar Instagram feed want ze maakt foto’s van plantjes, koffie met taartjes, haar mooie illustraties en in de herfst is heel haar feed oranje en gevuld met pompoenen.

insta6

Links

Vera • Waarschijnlijk het meest vrolijke en kleurrijke account dat ik volg op Instagram. Ze maakt mega leuke illustraties met zo’n unieke stijl dat ik haar werk uit duizenden zou herkennen. Inspirerend want: Vera is mijn heldin als het aankomt op zelfstandig ondernemen én mijn help-hoe-werkt-dit-hotline toen ik mijn eerste stappen in het zelfstandig ondernemerschap nam.

Rechts
Eva • Mijn favoriete Berliner die ik al heel heel heel lang volg (maar nog steeds nooit ontmoet heb, verdorie!) Eva deelt fijne plaatjes van Berlijn en andere reisjes én van haar prachtige taartjes, die ze sinds kort verkoopt!

insta7

Links
Laura • Laura heeft al flink wat volgers op Instagram, maar toch wil ik haar account met jullie delen voor het geval dat je haar nog niet kent. Ze maakt de meest prachtige foto’s en schrijft mooie, kwetsbare teksten. Ik verbaas me keer op keer over Laura’s kijk op het leven. Op zo’n jonge leeftijd al zo talentvol en slim!

Rechts

Dina • Een hele knappe mama met een prachtige bos krullen. Ze deelt fijne foto’s uit het dagelijks leven van haar en beeb Lucas en is de hoofdverantwoordelijk voor mijn rammelende eierstokken. Dina is lief en mega grappig en verdient jullie digitale liefde!!

En, werd je vrolijk van dit artikel? Geef dan vooral zélf ook eens de liefde door, door eens een account van een ander te delen of gewoon te zeggen tegen iemand hé, jij maakt leuke dingen, bent inspirerend en ik ben blij dat ik je volg! LIEFDE.

– Anouck Plume

8 Comments
 • evelien
  1 mei 2017 at 10:20

  Wat een leuke post! Ik vind instagram zo leuk <3
  En wauw wat een hoop leuke accounts, love it! ik heb er een aantal aan mijn follow lijstje toegevoegd.
  Liefs,
  Evelien

 • Ines
  1 mei 2017 at 13:30

  leuk om zo nieuwe mensen te ontdekken!

 • Anna Maria
  1 mei 2017 at 17:14

  Wat een leuk blogje met leuke instagrammers!!! Leuk zo nieuwe mensen te ontdekken, ik vind instagram altijd zo leuk en geniet er zelf ook elke keer van!

 • Britt
  1 mei 2017 at 20:26

  Ik houd echt van de eerlijkheid van de instagrams van Laura en Daphne. Beiden volg ik al een heuse tijd en ik heb nooit het gevoel dat het geforceerd overkomt, laat staan fake. Zelfs al zijn hun feeds helemaal perfect qua kleurtonen en dergelijke. Maar je hebt helemaal gelijk, niet in meegaan, want da’s zo’n zonde van je identiteit! Zo probeer ik het ook te doen met mijn foto’s, ik gooi er onwijs vaak een grain overheen en maak ze expres niet perfect scherp. Imperfection is beauty, right?

 • Sara | MevrouwMiauw
  1 mei 2017 at 21:30

  Ik ben ook echt huge fan van Instagram. Ik heb destijds al gezien dat je deze accounts ook op IG deelde. Ik vind de titel “echte mensen op Instagram” trouwens ook zó leuk verzonnen. Juist ook omdat er zo veel fake is op Instagram.

 • Sandra
  2 mei 2017 at 11:54

  Ik ken volgens mij alleen het account van Dina, coor de rest niet. Super leuk, want Instagram js echt mijn favoriet op het gebied van social media. 🙂 Tof, ik ga ze nu gelijk bekijken!

 • Angélica
  2 mei 2017 at 23:46

  Zoo leuk!! En zo lief dat ik er bij zit <3 En helemaal mee eens, die gang van zaken op Instagram tegenwoordig is echt zo jammer 🙁
  Ik ben volgens mij iedereen hiervan gaan volgen, heel tof 😀

 • gea
  27 mei 2017 at 20:57

  Heel leuk! Ik zal eens rond kijken op deze instagram accounts ^^

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.