Blog

Anouck Plume / review  / On The Rocks – Win een rockbook!

On The Rocks – Win een rockbook!

img_8107klein2

Notitieboekjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Hoewel ik op mijn studie al mijn aantekeningen tegenwoordig op mijn laptop maak, kan mijn laptop niet helemaal het notitieboekje vervangen. Tijdens het brainstormen, bij het maken van planningen of bij het blokken voor een tentamen zijn notitieboekjes voor mij onmisbaar. Elke keer als er een tentamen aan zat te komen mocht ik van mezelf een nieuw boekje kopen, zodat het overschrijven van al mijn digitale aantekeningen nog een beetje leuk werd. Met mijn mintgroene markeerstift in de aanslag kreeg ik dan bijna zin in studeren.

Afgelopen week kreeg ik wel een heel bijzonder notitieboekje opgestuurd waar ik jullie graag iets meer over wil vertellen. Her en der zag ik ze wel eens voorbij komen bij andere bloggers of op Instagram, de Rockbooks van On The Rocks. Mooie notitieboekjes met papier gemaakt van steen. Huh, steen?! Ja, steen!!

img_8116klein

De notitieboekjes van On The Rocks worden dus van ‘steenafval’ gemaakt. Door de steen heel fijn te malen en te mengen met hars, ontstaat er een goedje waar het papier van gemaakt wordt. Hoe dat proces er precies aan toe gaat kun je hier lezen. Ik heb van mijn moeder ooit eens een boekje gekregen wat van olifantenpoep is gemaakt, maar ik had niet gedacht dat het ook mogelijk is om van steen papier te maken, zo tof! De productie van steenpapier is daarnaast ook veel duurzamer dan de productie van ‘normaal’ papier. Bovendien kun je het boekje ook nog recyclen. Een mooi én groen alternatief dus!

img_8110klein

Ik was super benieuwd hoe dat steenpapier dan zou aanvoelen en zou het wel zo fijn schrijven? Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn: JA! Het papier is zacht en glad en schrijft heel fijn. Het enige waar je op moet letten is dat het papier een beetje vlekgevoelig kan zijn als je met een fineliner of met inkt schrijft, maar dit heb je natuurlijk bij elke gladde papiersoort.

Ik vind On The Rocks een goed initiatief met een mooie boodschap.
De missie van de Rockbooks is drieledig: Reduce – Rejoice en Reforest:

• De productie van Rockbook spaart belangrijke grondstoffen zoals bomen en water en is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.
• De boekjes zijn waterbestendig, stevig en zacht om op te schrijven.
• 5% van de winst gaat naar herbebossingsprojecten in Zuid Afrika. Op die manier is het Rockbook niet alleen tijdens de productie beter voor de wereld, maar draagt ze ook actief bij aan een mooiere wereld.

rockbookklein

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Rockbooks? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik mag een van mijn lezers blij maken met een hardcover Rockbook naar keuze, zodat je zelf dat bijzondere steenpapier kunt gaan testen. 😉 Meedoen is simpel en kan hieronder in de Rafflecopter plug-in. Meedoen kan tot 25 Maart, succes!

a Rafflecopter giveaway

27 Comments
 • Anouk
  15 maart 2017 at 08:39

  Het klinkt echt als een heel fijn notitieboekje, die wil ik wel winnen!

 • Mylene
  15 maart 2017 at 09:04

  Te gek dit. Mooi om te lezen dat dit soort dingen gemaakt worden. Als ze ook agenda’s verkopen, dan weet ik in ieder geval al waar ik mijn volgende agenda ga kopen! Oh, en ik doe graag mee 😀

 • Femke
  15 maart 2017 at 09:10

  Weet je hoe moeilijk het is voor een notitieboekjes hoarder om hier niet aan mee te doen? Toch ben ik best trots op mezelf wat ze zijn bijna allemaal vol hihi. Ik doe graag mee!

 • Marieke | Bluebell Forest
  15 maart 2017 at 10:30

  Ik las laatst al over deze boekjes, ik vind ze echt prachtig. Ik vind het zo tof hoe dit soort nieuwe technieken uit de grond ploppen. Die innovatieve dingen wil ik echt graag stimuleren 🙂

 • Petra van Dijk
  15 maart 2017 at 10:40

  Ik had er al van gehoord. Hoe gaaf is dit.

 • Sofie
  15 maart 2017 at 10:54

  Ik had er ook al over gehoord, maar wat zien ze er ook leuk uit! Dat met die rockstar vind ik geweldig 🙂

 • Angélica
  15 maart 2017 at 10:54

  Ohhhh leuk! Ik doe mee 😀

 • Britt
  15 maart 2017 at 11:00

  Mooi joh! Ik doe mee 🙂

 • Iris
  15 maart 2017 at 11:23

  Ik vind deze notitieboekjes zo gaaf, ik vind de vormgeving ook echt super! Ik doe dus heel graag mee met de winactie 😀

 • Claire
  15 maart 2017 at 11:26

  Jaa zo tof! Ik zie dit boekje vaker voorbij komen en ik wil hem zo graag hebben.Ik vind het zo cool dat het gemaakt is van steen. Daarnaast hoor ik ook dat het zo fijn schrijft. Lijkt me perfect voor handletteren en blognotities

 • Maaike
  15 maart 2017 at 12:07

  Wateen super leuk notitieboekje! Ik mis momenteel heel erg een algemeen notitieboekje waar ik al mn notities in kan maken. Wat zou het fijn zijn om deze daarvoor te kunnen gebruiken!

 • Annemiek
  15 maart 2017 at 12:15

  Ooooh ik ben dol op notitieboekjes! Inderdaad heel fijn om aan een tentamen-bloksessie te beginnen met een brandschone, nieuwe, lege voor je neus 🙂 En wat zijn deze prachtig! Daar zou ik graag m’n volgende tentamen-aantekeningen in maken.

 • Heleen Schrijvershof
  15 maart 2017 at 12:29

  Gaaf! Ik heb nu al een behoorlijke verzameling liggen, dus iemand anders mag ‘m winnen. Maar ze zien er super mooi uit! ♥

 • Merel
  15 maart 2017 at 15:21

  Wat een super toffe winactie! Ik kende de boekjes nog niet maar ik doe bij deze graag mee. Van notitieboekjes kun je maar niet genoeg hebben 🙂

 • Rowan
  15 maart 2017 at 19:02

  Ik hoor zoveel goede dingen over deze notitieboekjes. En ik vind ze ook nog eens heel erg mooi! Ik doe dus graag mee!

 • Andrea
  15 maart 2017 at 20:37

  Oeh! Ik ben heel benieuwd naar deze boekjes. 🙂

 • Kayleigh
  15 maart 2017 at 21:19

  Ik vind deze notitieblokjes zo tof! Ben heel benieuwd hoe ze schrijven 🙂

 • Karlijn
  15 maart 2017 at 21:47

  Oeh, ik ben altijd benieuwd naar groene alternatieven, dus ik doe mee!

 • Monique | WritingMonique
  16 maart 2017 at 12:33

  HEÉ DIT KLINKT SUPERTOF! IK HAD NOG NOOIT VAN ROCKBOOKS GEHOORD MAAR IK DOE ZEKER MEE AAN DE WINACTIE,

 • Malu
  16 maart 2017 at 12:57

  Ook ik doe heel graag mee.
  Lijkt mij geweldig om een boekje te hebben dat van steen is gemaakt en daar mijn hersenspinsels in op te schrijven.

 • Anita H.
  18 maart 2017 at 00:57

  Ik ben ook dol op notitieboekjes. En ik doe graag mee uiteraard.

 • Merel
  18 maart 2017 at 13:53

  Heb er een tijdje terug voor het eerst wat over gelezen en ik vind het echt heel tof. Ik doe mee! 😉

 • Tine
  21 maart 2017 at 09:12

  Wow, ik wist helemaal niet dat er papier gemaakt kon worden van steen! Superleuk eigenlijk. Ik ben een echte notitieboekverslaafde, maar ja … zo’n exemplaar zou ik natuurlijk wel in mijn verzameling willen hebben! 🙂

 • Amy
  21 maart 2017 at 21:01

  Ik doe mee!

 • Florence
  22 maart 2017 at 15:23

  Super leuke winactie! Ik doe graag mee, notitieboekjes kan je nooit genoeg hebben 😀

 • Djuli
  22 maart 2017 at 19:40

  Jaa ik wil heel graag meedoen! Zo veel goede dingen hierover gehoord!

 • Simone Dijkstra
  24 maart 2017 at 18:27

  Leuke winactie! ik doe graag mee 🙂

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.