Blog

Anouck Plume / food  / De bakvorm van mijn dromen

De bakvorm van mijn dromen

cakevormklein

Het is al een tijdje geleden dat ik iets over bakken, koken of eten schreef. Hoewel ik van alle activiteiten hou die plaatsvinden in de keuken (behalve afwassen) is die laatste zeker weten mijn favoriet. Het eten zelf. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat als ik ga koken met/voor vrienden, ik de gezelligheid het belangrijkst vind en ik het niet heel erg vind als die ene vriend die eigenlijk veel beter kan koken dan ik heel mijn keuken overneemt (en ik uiteindelijk alleen maar alles hoef op te eten).

Met bakken is het een ander verhaal, dat doe ik heel graag voor anderen. Het liefst elke keer als er iemand op bezoek komt. Het uitzoeken van een recept, het mixen (Ik wacht nog op de dag dat een ik KitchenAid dat deel kan laten doen), het opeten van het deeg, dat je hele huis lekker ruikt zodra je het in de oven zet, heer-lijk. Op mijn verjaardag kan ik helemaal los en maak ik taarten groot en klein en hapjes zoet en hartig. Maar in ‘het dagelijks leven’ blijft het meestal bij een simpele cake.

En ja, elke keer de zelfde cake wordt op een gegeven moment wel een beetje saai. Gelukkig kreeg ik een tijdje geleden een mailtje van Kookpunt of ik een van de bakvormen uit hun nieuwe serie van Nordic Ware wilde testen. En of ik dat wilde! De bakvormen zien er prachtig uit en ik zag het al helemaal voor me welke creaties ik daarmee kon maken! Ik koos bovenstaande vorm: de Nordic Ware Crown (limited edition). Hij is goudkleurig (!) en ziet en mega spectaculair uit. Zo kan ik heel makkelijk die simpele en saaie cake wat spannender maken.

cake1klein

Mijn directe grote angst bij deze bakvorm was, euh ja, de vorm. Want HOE ga ik ooit een cake met zoveel hoekjes en vormpjes en rondjes uit de bakvorm krijgen zonder dat er iets afbreekt. Zoals mijn BFF Nieke zei “Vertrouw nooit het plaatje op de website”.

Ik heb nog nooit in mijn leven zo fanatiek een bakvorm ingevet, maar ik heb ook nog nooit in mijn leven een cake ZO makkelijk uit de vorm gekregen. Dus ik kan jullie met een gerust hart vertellen: je kunt het plaatje op de website best vertrouwen. Een bakvorm die er niet alleen mooi uitziet, maar ook zijn werk doet als bakvorm. Zoals je ziet op de foto hierboven moet ik wél nog even wennen aan het formaat van de vorm. Ik gebruikte veel te weinig beslag om het hele figuur in de cake te krijgen. Desalniettemin, het is een plaatje die cake, zélfs als hij een beetje mislukt.

cakevorm1klein

Dus ja, deze bakvorm is fantastisch en ik heb nu al zin om allerlei varianten te gaan maken op die simpele cake. En de vorm.. die staat niet in mijn kast, maar krijgt permanent een mooi plekje bovenop de aanrecht want zei ik al dat hij heel mooi is?

– Anouck Plume

Bonusfoto: Wally die mijn cake aan het goedkeuren is. (Ik denk dat hij is goedgekeurd?)

cakewallyklein

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd.

9 Comments
 • Shirley
  29 maart 2017 at 07:16

  Wauw,mooi! En het maakt je cake meteen heel indrukwekkend, terwijl het eigenlijk geen extra moeite kost.

 • Mylène
  29 maart 2017 at 07:23

  Supertof zeg! Hiervan krijgt ieder mens toch spontaan zin in het bakken van een lekkere cake? Volgens mij is dit ook best leuk om als cadeau voor iemand te kopen. Praktisch, maar wel uniek en mooi 🙂

 • geertruurzaam
  29 maart 2017 at 09:06

  Wauw, die verdient inderdaad een plekje aan de muur in je keuken. Mooi en spectaculair!

 • Monique | WritingMonique
  29 maart 2017 at 12:14

  Holy! Wow! Dit is echt een gave bakvorm! 🙂

 • Eline
  29 maart 2017 at 17:04

  Wat is hij gaaf! Zo maak je echt van de simpelste cake nog een feestje. Stiekem wil ik hem ook hebben, haha.

 • Kimdy
  29 maart 2017 at 19:56

  Wat een ontzettend gave bakvorm! Dat maakt bakken nòg leuker!

 • Anne-Sterre
  29 maart 2017 at 20:15

  Ziet er mooi uit! Kan je heel wat moois mee maken.

 • Hanneke
  30 maart 2017 at 08:23

  Ziet er prachtig uit..
  Ben benieuwd hoe je cake smaakt.
  Wat super dat de cake in zijn geheel uit de bakvorm komt.

  Smakelijk!

 • Anna Maria
  30 maart 2017 at 13:38

  Oh dat is zeker een mooie cakevorm. daar krijgt iedereen wel zin om mee te bakken

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.