Blog

Anouck Plume / interior  / Thuis bij Nieke

Thuis bij Nieke

img_4971klein

Voor mijn serie ‘Thuis bij’ ga ik langs bij lezers en blogcollega’s om een kijkje te nemen in hun kamers, studio’s, appartementen of huizen, want de leukste woningen, zijn échte woningen. Dit keer een hele bijzondere editie van Thuis Bij. Een thuis waar een van mijn favoriete personen op aarde woont: mijn BFF Nieke!

img_4981klein

Nieke en ik kennen elkaar van onze opleiding grafisch vormgeven. We go way back. De avonturen die we samen beleefd hebben zijn inmiddels ontelbaar, maar het grootste avontuur was onze stage op Curaçao. Samen met z’n tweeën naar de andere kant van de wereld alsof het niks was. Spannend, dat zeker, maar nooit was ik bang. Ik was tenslotte samen met mijn aller beste vriendin en met haar aan mijn zij deed ik die stage wel even.

Na Curaçao verhuisde we naar de zelfde stad (waar we allebei nu nog steeds wonen, yay Tilburg!) en uiteindelijk werden we collega’s. Of ik haar al zat ben? Nee nog niet, en hoewel we tegenwoordig geen collega’s meer zijn, geen klasgenoten meer zijn en steeds meer onze eigen weg volgen zijn we nog steeds onafscheidelijk.

niekekleinimg_5035klein

Nieke woont samen met haar kat Muf in een fantastisch appartementje in de buurt van het centrum van Tilburg en ze is een held in inrichten. Ze heeft precies de zelfde smaak als ik: veel planten, veel kringloop en een vleugje Scandinavisch. Hoewel onze huizen er toch totaal anders uitzien zou ik zo in haar appartement kunnen intrekken. Nieke is altijd op jacht naar nieuwe pareltjes voor haar huis en regelmatig ontvang ik via Whatsapp foto’s (met een enthousiast bijschrift in caps lock en veel uitroeptekens) van haar vondsten.

Soms is het mooi om terug te kijken naar hoe een vriendschap begon, want dan ontdek je al gauw hoe veel je allebei gegroeid bent. Van onzekere 16 jarige met all stars en t-shirtjes met hysterische pints is Nieke gegroeid tot een prachtige vrouw die haar weg in de wereld steeds beter weet te vinden en haar eigen keuzes durft te maken. Ondanks dat ‘prachtige vrouw’-gedeelte zal Nieke altijd de ‘man’ in onze relatie zijn; de gene die mij hout leerde hakken, vuur leerde maken, mij leert hoe ik met gereedschap moet omgaan, mij helpt met mijn autorijangst, een eigen gevangen forel schoonmaakt (terwijl ik op de achtergrond heel hard neeeeeee iiew roep) en zware dingen voor me tilt als ik te lomp ben om iets te dragen.

img_4985klein
img_4963kleinn

Haar passie voor interieur, meubels en alles wat met inrichten te maken heeft, uit ze niet alleen in haar eigen woning. Met haar nieuwe opleiding werkt ze hard aan een toekomst waarin ze van haar passie haar werk kan maken.

img_5063kleinn

Haar favoriete ding in huis? Stiekem met stip op nummer 1: de vaatwasser!

“Een van de minst leuke dingen in het leven vind ik toch wel afwassen. Zoals studenten vaak in het weekend hun was mee naar huis nemen voor mams, nam ik zonder grappen mijn afwas mee om thuis in de vaatwasser te zetten. (erg, ik weet het!) Maar omdat ik van Anouck toch écht iets anders moest kiezen, wordt het de mooie houten schuifdeur tussen mijn keuken/woonkamer en de slaapkamer.”

img_50682klein

“Even een kleine voorgeschiedenis: voordat ik hier kwam wonen zat ik in een piepkleine studio waarbij mijn bed letterlijk in de keuken stond, dus toen ik in dit huisje kwam wonen was ik super blij om eindelijk een aparte slaapkamer te hebben. Onder andere vanwege mijn kat Muf wilde ik graag mijn slaapkamer kunnen afsluiten van de rest, beetje jammer dus dat de scheiding bestond uit een opening zonder deur! Toen kwam ik op het idee om er dan zelf maar een schuifdeur voor te maken. Ik had op internet de meest fantastische exemplaren voorbij zien komen, dat wilde ik ook! Via een DIY project die ik tegenkwam (op de blog van Shifra, hoe leuk!) en mijn lieftallige suikeroom de timmerman, die ook een boekenrek en roomdivider voor me maakte, werd dit project werkelijkheid. Ik wordt er nog steeds elke dag gelukkig van als ik er naar kijk, heerlijk!”

Dankjewel lieve Nieke dat ik jouw huisje mocht delen met de rest van de wereld!

– Anouck Plume

17 Comments
 • Dionne
  13 januari 2017 at 07:53

  Wat een leuk ingericht huis! De kleur aan de muur is ook prachtig!Net als die deur!

 • Eline
  13 januari 2017 at 08:07

  De kleuren van de muren vind ik echt ontzettend gaaf!

 • Lauriëtte
  13 januari 2017 at 08:40

  Mooie vriendschap zo over de jaren! Ik vind het knap dat het allemaal best wel verschillende items zijn, maar dat het toch een eenheid vormt. Ik zou hier ook zo kunnen wonen, mooi huisje! 🙂

 • Hanneke
  13 januari 2017 at 09:42

  Wow, mooi plekje Nieke.
  Lekker opgeruimd en knus.
  Ik zie wel wat dezelfde ideeen die je samen met Anouck hebt.

  Hoop dat jullie nog lang van elkaars vriendschap mogen genieten.
  Fijn dat jullie elkaar aanvoelen en steunen, in goede en in slechte tijden BFF.
  Maak samen maar mooie herinneringen, opdat je later kunt zeggen…….weet je nog oudje haha

  Dikke knuf voor jullie allebei xxxx

  • Nieke
   13 januari 2017 at 10:19

   Wat een lief berichtje Hanneke! Mijn dag kan niet meer stuk xx

   (en nee, het is niet altijd zo opgeruimd haha!)

 • evelien
  13 januari 2017 at 09:43

  Wat een super mooi huis en zoveel leuke details! Het ziet er echt super leuk uit <3
  Liefs,
  Evelien

 • Josianne
  13 januari 2017 at 09:59

  Wat een prachtig huis! Wel een wat donkere muur, maar het lijkt allemaal perfect te passen. Ja, hier zou ik zo kunnen wonen!

 • Anna
  13 januari 2017 at 12:13

  Wat een super leuk huisje! Hele mooie spulletjes, je ziet echt meteen die kringloop vibe (I love it! ). En cool, die schuifdeur van Shifra! Ik vind dat zo’n leuke DIY. Perfecte oplossing bij gebrek aan een deur! En prachtige foto’s Anouck :)!

 • Eva
  13 januari 2017 at 12:35

  Wat een mooi huis! Hele fijne sfeer 🙂

 • Florence
  13 januari 2017 at 13:36

  Super leuk interieur!

 • Elisa
  13 januari 2017 at 15:26

  Heel mooi, zowel het huis als de foto’s! En Muf <3 wat een cutie!

 • Djuli
  13 januari 2017 at 16:29

  Haha ik zou ook echt niet meer zonder vaatwasser kunnen! Echt een leuk huisje! Die donkergroene muur is heel mooi!

 • Anne-Sterre
  13 januari 2017 at 23:47

  Hier zou ik ook wel zo in willen trekken, wat een prachtig plekje zo. Tikje jaloers.

 • Eva
  16 januari 2017 at 13:09

  Hele fijne sfeer zeg! Beetje de stijl die ik ook wel graag heb, heel mooi! Die schuifdeur is ook echt een plaatje trouwens.

 • ESMEE • ESMEEFORDAYS.COM
  25 januari 2017 at 14:33

  OHH die houten schuifdeur <3 wat een fijn huisje!

 • Anna Maria
  1 maart 2017 at 16:41

  Oh wat een mooi huisje!! Ik ben altijd wel van wit en lichte muren. Maar dit ziet er zo gezellig en knus uit dat ik opeens de witte muren maar saai vind.

 • Kimdy
  28 maart 2017 at 13:03

  Wat een ontzettend leuk huis heeft Nieke zeg! Het straalt een en al gezelligheid uit vind ik. Je hebt het trouwens ook mooi geschreven!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.