Blog

Anouck Plume / photography  / De perfecte winter hideout: slapen in een Pod

De perfecte winter hideout: slapen in een Pod

img_6158klein

Hoewel de meeste mensen misschien zullen verlangen naar een warme bestemming tijdens de winterdagen, weet ik zeker dat ik jullie kan overtuigen met dit fantastische vakantienatuurpark dat ons eigen kleine kikkerlandje ook best fijn kan zijn. Overnachten in een Pod in Buitenplaats Beekhuizen is dé perfecte manier om het jaar af te sluiten of om het nieuwe jaar te beginnen.

img_6193klein
img_6211klein

Er zijn twee soorten accommodaties in Buitenplaats Beekhuizen: de Lodgetenten en de Pods. Wij sliepen in een van de Pods: een luxe versie van een trekkershut in een Scandinavische stijl. Overnachten in Buitenplaats Beekhuizen is back to basics, midden in de natuur, maar dan wel met hedendaags comfort.

Wat ik bij het boeken nogal vreemd vond, is dat er gevraagd werd naar mijn leeftijd. De reden hier achter is dat het terrein verdeeld is in drie delen, en ze gasten in de zelfde leeftijdscategorie graag bij elkaar plaatsen. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar is eigenlijk het beste idee ever als je het mij vraagt. Families met jonge kinderen worden geplaatst op het eerste veld in de buurt van een speeltuin, zodat de kinderen zorgeloos kunnen rennen en spelen, zonder overlast te veroorzaken voor anderen. Families met tieners worden geplaatst op het tweede veld, een ruime open plek waar er ruimte is om te voetballen, om te badmintonnen of voor andere activiteiten. Ten slotte worden koppels of ouderen geplaatst op het derde veld om zo optimaal van alle rust en stilte te kunnen genieten. Zo kan het park rekening houden met ieders wensen voor het verblijf en ontstaat er een win-win situatie voor iedereen.

img_6117klein

Tijdens ons verblijf in de Pod genoten we van ouderwetse spelletjes die we zelf meenamen. We dronken wijn, aten snacks en kletsten de hele avond lang. Heeeeerlijk. De volgende dag was het tijd om de omgeving te verkennen. Het park ligt aan de rand van de Veluwe waar je verschillende wandel en fietsroutes kunt vinden. Ik was nog nooit eerder in de Veluwe geweest, en hoewel we maar een korte wandeling hebben gemaakt werd ik direct verliefd op de omgeving.

img_6175klein
img_6229klein

Ons bezoek aan Buitenplaats Beekhuizen had niet op een beter moment kunnen plaatsvinden: in de herfst, precies op het moment dat het bos nog een mooi kleurenpalet van herfstkleuren was. Het was zó mooi en zelfs een beetje magisch. Om de kou hoef je je geen zorgen te maken, alle Pods (en Lodgetenten) zijn voorzien van een kleine elektrische verwarming. Bij Buitenplaats Beekhuizen kun je tijdens élk seizoen van de natuur genieten: ook winter camperen is een optie. Stel je eens voor dat het terrein verstopt ligt onder een laag sneeuw!

img_6188klein

Zoek je nog een bijzondere plek om de feestdagen door te brengen? Buitenplaats Beekhuizen heeft speciale kerstarrangementen, waarmee je zeker weet dat je een magische kerst gaat beleven. Sneeuw of geen sneeuw 😉

– Anouck Plume

6 Comments
 • Stella
  21 december 2016 at 18:45

  Oh mennnn, dit is echt zo zo zo leuk! Lijkt me ook leuk in de lente. Eigenlijk in elk seizoen. Ja, ik ben fan! Liefs!

 • Benthe
  21 december 2016 at 20:46

  Ziet er heerlijk uit zeg! Mooi van binnen ook 🙂 ik zet ’t op mn wishlist voor het nieuwe jaar.

 • Karlijn
  21 december 2016 at 20:49

  Het ziet er echt heel leuk uit, zo’n plekje in het bos! Maar brrrr, winterkamperen lijkt me dan wel weer een beetje erg koud voor mij.

 • Rachel Kromdijk
  22 december 2016 at 10:03

  echt een prachtige locatie wat onwijs tof zeg!

 • Hannelore // au pays des merveilles
  11 januari 2017 at 21:42

  Oh wauw, ziet er superleuk uit! En inderdaad slim om de gasten zo te vervelen, niets zo vervelend als ’s ochtends wakker worden van andermans schreeuwende kinderen 😉

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.