Blog

Anouck Plume / interior  / Thuis bij Bianca

Thuis bij Bianca

thuisbijbianca9klein

Voor mijn serie ‘Thuis bij’ ga ik langs bij lezers en blogcollega’s om een kijkje te nemen in hun kamers, studio’s, appartementen of huizen, want de leukste woningen, zijn échte woningen.

Deze keer ging ik naar Almere om een kijkje te nemen in de woning van Bianca. Bianca is reiziger in hart en nieren. Niet alleen reist ze zelf heel graag en schrijft ze daarover op Food Travel Photography, ook is ze afgestudeerd in toerisme en management. Op haar 18e ging ze alleen op reis en studeerde ze in het buitenland, sindsdien is haar liefde voor reizen steeds groter geworden. Het doel van haar blog is om iedereen te inspireren er op uit te gaan. Ze schrijft over verschillende bestemmingen en verschillende categorieën zoals steden, groene bestemmingen, bijzondere overnachtingen of bestemmingen voor foodies (met een aparte categorie voor wijnliefhebbers, yes!).

thuisbijbianca4kleinthuisbijbianca10klein

Dat Bianca een reiziger in hart en nieren is zie je niet alleen terug op haar blog, maar ook in haar woning. Al haar meegebrachte souvenirs van bestemmingen sieren haar huis. In elk hoekje waar je kijkt zie je wel iets staan waar een verhaal achter zit. Bijvoorbeeld het grote gekleurde kleed wat aan de muur hangt die ze meenam vanuit Jeruzalem, Israël. Dat het kleed zo goed bij de kleur van de muur past is geen toeval. Toen ze het kleed kocht had ze nog geen idee waar het zou komen. Eenmaal in haar nieuwe woning zou de muur oranje worden en zo paste het kleed perfect!

Souvenirs uit cliché souvenirwinkeltjes zijn niet te vinden in de woning van Bianca. Ze kiest liever mooie en bijzondere spullen die haar doen denken aan de bestemming zoals een mooie vaas, kleed of beeld. Er is één souvenir wat ze meeneemt van elke reis en dat zijn (een hele hoop) foto’s.

thuisbijbianca14klein
thuisbijbianca12kleinthuisbijbianca2klein

De twee hoofdkleuren in de woning van Bianca zijn rood en oranje. Haar vrienden hadden wat bedenkingen over deze kleurencombinatie toen ze vertelde dat ze ging schilderen, maar wat past het goed bij elkaar! De kleuren komen overal in terug en het geheel zorgt voor een hele warme en gezellige sfeer. Op de dag dat ik kwam fotograferen scheen de warme zon door de grote ramen wat alles nog mooier en sfeervoller maakte.

thuisbijbianca11kleinthuisbijbianca7klein-copy

Ik vind het super tof om te zien hoe ieder huis zijn eigen karakter krijgt door de inrichting en aankleding van de bewoner. Het huis van Bianca ademt reizen en had zo’n fijne warme sfeer. Ik heb inmiddels een hele lijst van mensen waar ik mag langs komen en als ik meer tijd zou hebben ging ik elke week bij iemand op bezoek!

– Anouck Plume

13 Comments
 • Shirley
  7 november 2016 at 11:36

  Wauw, wat een mooie en sfeervolle woning met die warme kleuren. De ramen met het uitzicht vind ik heel tof!

 • Josianne
  7 november 2016 at 11:51

  Echt een heel leuk huis! Ik zal mezelf niet gelukkig maken met oranje, maar het geeft wel een hele warme en fijne uitstraling 🙂

 • Mylene
  7 november 2016 at 18:48

  Oh wauw, wat een prachtig huis en geweldig om te zien hoe het reizen terug te vinden is in haar woning. Mooi ook met dat licht dat in de kamer schijnt in de laatste foto.

  Oh en he, zag ik op Instagram dat jij binnenkort naar een hele toffe plek mag gaan? Gefeliciteerd!!

 • Esmee
  8 november 2016 at 12:33

  Wauw, ik hield al van oranje en nu nog meer! Ik zou je bijna bij ons thuis willen uitnodigen, al was het alleen al voor de gezelligheid haha! liefs xxx Esmee

 • Eva
  8 november 2016 at 15:57

  Wat ontzettend tof zoveel oranje in huis, direct heel zomers

 • Marlous
  9 november 2016 at 17:23

  Leuk! Ik vind dit artikelen altijd leuk om te maken en te lezen! Zo ontdek je altijd weer wat nieuws. Mooi huisje en prachtige foto’s heb je gemaakt met die lichtinval!

 • Roos
  9 november 2016 at 17:30

  Oh wat ziet dit er prachtig uit! X

 • Elisa
  9 november 2016 at 18:35

  Tof om eens een ander soort interieur te zien dan het typische clean, witte Pinterest interieur met kleurdetails! Ik hou van dat Scandinavische, maar dit voelt veel warmer en exotischer, op een of andere manier. Je ziet dat Bianca een reiziger in hart en nieren is!

 • Nathalie
  11 november 2016 at 11:14

  Wat leuk om te zien Anouck en Bianca! Doet mij denken aan Marokko. Super sfeervol en warm.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.