Blog

Anouck Plume / photography  / Slapen bij Villa Pastorie

Slapen bij Villa Pastorie

img_607klein

De komende weken ga ik op pad voor The Boho Guide en dat vind ik supermegafantastisch leuk. The Boho Guide is een online bohemian reisgids die de leukste en meest bijzondere plekjes van de wereld laat zien. De gids is bijna klaar voor lancering, dus binnenkort vertel ik jullie er veel meer over. Nu neem ik jullie graag mee naar één van de plekjes die ik voor The Boho Guide bezocht: Villa Pastorie.

img_6010klein

Misschien een beetje vreemd om te gaan logeren in een bed and breakfast in mijn eigen stad, maar al eerder had ik op internet foto’s van de kamers bij Villa Pastorie gezien en ik moest en zou hier heen gaan!

De eerste keer dat ik Villa Pastorie ontdekte woonde ik net in Tilburg. Ik ging met de moeder en zus van mijn vriend ergens wat drinken aan de Piushaven en kwam uit bij deze bijzondere plek. Een fijne sfeer met leuke zithoekjes en een prachtig interieur. In de jaren die volgde ging ik vaak terug naar Villa Pastorie, want toen ik eenmaal het heerlijke eten in het restaurant ontdekte was ik er niet meer weg te slaan.

img_5921kleinimg_5909klein

Laat ik jullie wat meer vertellen over de bijzondere kamer waar ik mocht slapen. Villa Pastorie heeft 4 kamers, allemaal met hun eigen thema. Ik mocht zelf kiezen in welke kamer ik wilde overnachten en dat was geen makkelijke keuze! Ik ging uiteindelijk voor de kamer ‘Bad & Boek’ en als je naar bovenstaande foto kijkt hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen waarom deze kamer zo heet. Een prachtig vrijstaand bad midden in de kamer en behang van boekbladzijden (!) wauw.

img_5937kleinimg_5907klein

Tijdens mijn verblijf waande ik me op vakantie. Terwijl ik toch maar écht een paar straten van huis was. Ons uitzicht vanuit bed (en bad) was op de mooie Tilburgse Piushaven, die met alle herfstkleuren nog mooier was dan die normaal al is.

img_5959kleinimg_6041klein

Naast bijzonder overnachten en lekker eten kun je bij Villa Pastorie ook terecht voor evenementen. Zelf organiseren ze regelmatig leuke uitjes, met onder andere wandelingen of vaartochtjes met hun eigen sloep die in de haven ligt. Heb je iets te vieren? Dan zit je bij Villa Pastorie ook op het juiste adres. Voor hun gasten is er geen standaard lijst met opties om uit te kiezen, het team van Villa Pastorie luistert liever naar de wensen en behoeften van de gast en (bijna) niets is onmogelijk. Mits het bij de sfeer en stijl van Villa Pastorie past uiteraard.

img_6081klein

En heb ik jullie al overtuigd om een nachtje naar Tilburg te komen? 🙂 Met wie zou jij hier wel eens willen slapen?

– Anouck Plume

8 Comments
 • Angélica
  22 november 2016 at 13:14

  Wow ziet er mooi uit zeg! Wat een sfeervolle plek 🙂

 • LP
  22 november 2016 at 15:39

  Wow, wat mooi! Deze ga ik even opslaan in de “als je weer eens naar Tilburg moet/gaat”-map. 🙂

 • Stella
  22 november 2016 at 16:21

  Wat ontzettend leuk is dit! Ik maak jaarlijks wel eens leuke stedentripjes in Nederland met mijn mams, en misschien maken we er wel een keer een tripje Tilburg van, inclusief een nachtje slapen! En wat heb je weer mooie foto’s gemaakt, wauwie! Liefs!

 • Hanneke
  22 november 2016 at 17:21

  Prachtige plek en wat kun je daar lekker eten. Ik hoop er een keertje buiten te kunnen eten. Lijkt me lekker knus. Mooi geschreven.

 • Iris
  22 november 2016 at 19:26

  Ziet er super leuk uit, wat een prachtige kamer. Die bladzijdes ook op de muur, aaah love it. Heb het ook eens op Pinterest voorbij zien komen. Echt goals voor later in mijn huis, haha. Lijkt me heel leuk eens naar Tilburg te gaan. Ik ben er ooit één keer geweest, maar dat is al een behoorlijke tijd terug. Mij heb je overtuigd, leuk!

 • Dionne
  22 november 2016 at 20:35

  Wauw! Wat ziet het er onwijs gaaf uit!

 • Mylene
  23 november 2016 at 14:56

  Oh wauw, dat bad! Ben nu wel benieuwd naar de andere kamers. Leuk om er op deze manier even tussen uit te gaan een paar straten verderop 😉

 • Esmeralda
  8 oktober 2017 at 22:38

  Villa Pastorie is voor mij een plek wat voelt als thuis komen.
  Uniek moment ontbijten in de voorkamer met heerlijke witte badjassen samen met vriendinnen.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.