Blog

Anouck Plume / photography  / Botanische tuin in Warsaw

Botanische tuin in Warsaw

img_4767

Als je me op Instagram volgt heb je vast al het een en ander voorbij zien komen. Ik was een aantal weken geleden in Warschau! Een last minute (en ultra goedkoop) tripje samen met vriendinnetje en medefotograaf Linsy. Eigenlijk was de bedoeling om een overzichtelijke blogpost te maken met alle bijzondere hotspots die we hebben gezien in Warschau. Maar sommige van deze plekjes waren zó bijzonder, dan ze een heel eigen artikel verdienen.

Deel 2: De Botanische tuin rondom de Universiteitsbibliotheek.

img_4832

Onze AirBnB in Warschau lag recht tegenover de universiteitsbibliotheek. En dat kwam goed uit, want ik had van te voren op internet al gezien dat bij die bibliotheek een hele mooie tuin zat. Zodra ik zie dat er in een stad een mooie tuin zit, schrijf ik die direct op mijn must-visit lijstje en moet ik er naartoe. De combinatie van natuur en stad is mijn aller-lievelingsding op reis.

De Botanische tuin in Warschau ligt rondom de universiteit. En als ik zeg rondom, bedoel ik ook echt rondom, want een groot deel van de tuin bevind zich op het dak van de bibliotheek! De tuin is een van Europa’s grootste daktuinen en het bestaat uit twee delen: het deel op het dak is maarliefst 2000 m2 groot, en het deel om het gebouw heen is 15.000 m2. Op het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad. Hoewel je niet heel hoog staat vond ik het betoverend hoe de hoge gebouwen tussen de bomen uitsteken. Ik kan nog een hele hoop gaan vertellen, maar de foto’s spreken boekdelen. Kijken jullie mee naar deze groene oase midden in Warschau?

img_4793
imgp22353imgp2383imgp2195imgp23642

Zou jij deze tuin willen bezoeken tijdens een reis naar Warschau?

– Anouck Plume

7 Comments
 • evelien
  14 november 2016 at 09:49

  Ah wauw wat een pracht plekje, al dat groen, love it!
  En de foto’s zijn echt mooi. <3
  Liefs,
  Evelien

 • Iris
  14 november 2016 at 11:58

  Heel gaaf, zou er graag heen willen! Wat leuk ook zo’n spontaan tripje 😀

 • Anna
  14 november 2016 at 16:42

  Wauwieee! Wat mooi <3. Heerlijk inderdaad, groen in de stad. En wat leuk, zo'n spontaan reisje! Warschau wil ik ook echt nog weleens bezoeken.

 • Eva
  14 november 2016 at 18:49

  Wat een ontzettend gave locatie! We hebben hier al vrij lang een tripje Polen op onze wishlist staan, ook erg goed te doen vanuit Berlijn maar ik hoop dat het er volgend jaar dan toch écht eens van komt!

 • britt
  15 november 2016 at 20:04

  Ik heb sowieso wel al een erg grote liefde voor botanische tuinen, haha. Dus deze ga ik onthouden, stel dat ik er ooit heenga. (: Mooie foto’s oh en dat zonlicht, za-lig.

 • Marsha
  16 november 2016 at 19:58

  Wat een super gave foto’s zeg! Heel mooi.

 • Florence
  19 november 2016 at 23:49

  Hele mooie foto’s!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.