Blog

Anouck Plume / festival  / Festival Mundial

Festival Mundial

Mundial4klein

Om het begin van mijn zomervakantie te vieren ging ik naar een festival in mijn eigen stad. Wereldse muziek, lekker eten, mooie aankleding en leuke mensen. Ik heb het over Festival Mundial. Schandalig, vonden mijn vrienden: “Je woont al 5 jaar in Tilburg en je bent nog nooit naar Mundial geweest?! Dat kan écht niet.” Het werd dus tijd om hier snel verandering in te brengen.

Mundial5kleinMundial3klein

Festival Mundial vind plaats in de Spoorzone in Tilburg. De spoorzone is een groot industrieel gebied wat vroeger onderdeel was van een grote NS-werkplaats. Tegenwoordig is het een plek waar steeds meer toffe bedrijven en evenementen hun thuis vinden. Het festival is met de jaren gegroeid. Velen kennen het nog als een feestje in het park, maar inmiddels is het uitgegroeid tot veel meer. Het industriële gebied maakt het festival nog nét een beetje extra bijzonder, en het was zo mooi aangekleed allemaal!

Foodtrucks kunnen tegenwoordig niet meer ontbreken op een festival, dus ook op Mundial waren deze er in overvloed. Hoe leuk is deze yoghurt bar?!

Mundia7klein

Wat ik vooral leuk vond aan de line-up van het festival, is dat het zo divers is. Soms grote namen, maar veel wereldse muziek uit verre landen. Zo ontdek je bijzondere artiesten die je normaal gesproken nooit zou zien.

Natúúrlijk moest ik ook even fangirlen bij Ronnie Flex omdat hij de meest schattige rapper ter wereld is (bewijs). Hoewel zijn lyrics misschien over drank en drugs gaan roept hij wel even na elk nummer “Kinderen, doe allemaal goed je best op school!” Een rapper naar mijn hart 😉 Het meest bijzondere uit de line-up vond ik misschien wel het verrassingsoptreden, speciaal voor mensen met een Early Bird ticket en pers. We werden begeleid naar een geheime locatie, waar ons vervolgens een prachtig optreden stond te wachten van een mysterieuze artiest. Terwijl iedereen stil zat te wachten op de grond kwam ineens Selah Sue naar de piano lopen. Hoewel ik haar muziek niet echt goed ken vond ik het verrassingseffect van zo’n geheim optreden zó leuk! (En het bleek geen straf te zijn om naar haar stem te luisteren)

Mundialklein

Zijn jullie wel eens op Mundial geweest? Zo niet, kijk dan vooral even bovenstaande video om een klein beetje van het festival te kunnen proeven. Ik heb het in ieder geval mega naar mijn zin gehad en heb genoten van de fijne sfeer, het lekker eten en de leuke muziek. Volgend jaar weer?

– Anouck Plume

13 Comments
 • Dionne
  9 juli 2016 at 09:04

  Ik hou van dit soort dingen! Ziet er heel cool uit!

 • Vera
  9 juli 2016 at 09:14

  Wat een leuk artikel weer Anouck! En die video!! Jij moet echt op een dag mijn bruiloft komen filmen hoor. Ik moet eerlijk toegeven dat ik sinds Mundial naar de Spoorzone is verhuisd ik er niet meer ben geweest. Maar ik hoor overal zulke positieve geluiden dat ik geloof ik echt weer eens moet gaan.

  • Anouck Plume
   11 augustus 2016 at 13:44

   Aah wat lief Vera!! Je moet volgend jaar écht naar Mundial gaan hoor, de spoorzone is een fantastische locatie voor het festival!

 • Britt • Against the grain
  9 juli 2016 at 09:59

  Ik kende het nog niet, maar weetje, zoiets is wel tof om mee te maken, een event zien groeien in omvang, kei tof! Ik ga het filmpje meteen bekijken!

 • Tessa
  9 juli 2016 at 10:22

  Wat leuk ik weet waar ik volgend jaar heen moet gaan. Hele toffe video heb je gemaakt kom je echt een beetje in het sfeertje.

 • Sylvia
  9 juli 2016 at 10:22

  Haha, ik woon nu ruim zes jaar in Tilburg en heb Mundial ook nog nooit bezocht. Zeker nu het in de Spoorzone is – en daarmee voor mij naast de deur – zou ik toch eigenlijk wel eens echt moeten gaan 😉

 • Eline
  9 juli 2016 at 10:27

  Het ziet er echt super tof uit! Het filmpje is ook echt super tof geworden.

 • Sara | MevrouwMiauw
  9 juli 2016 at 10:34

  Ik ben vorig jaar naar festival Mundial gegaan en ik vond het zo ontzettend leuk! Ik kon dit jaar helaas niet en door jouw leuke en mooie foto’s vind ik het echt jammer dat ik er niet bij ben geweest.

 • Demi
  9 juli 2016 at 13:02

  Ik ben er nog nooit geweest maar heb de laatste tijd het een en ander voorbij zien komen van dit festival. Het ziet er zo leuk en gezellig uit, wie weet ga ik volgend jaar! 🙂

 • Maluq
  11 juli 2016 at 17:53

  Ohhhh ik houd van jouw filmpjes. Wat mooi gedaan!
  Ik ben zelf ook nog nooit naar mundial geweest, want valt altijd samen met andere dingen waar ik heen ga.
  Maar dit ziet er zó ontzettend leuk uit, dat ik volgend jaar zéker wil gaan!

  Oh en ik vind je haar zo leuk zo!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.