Blog

Anouck Plume / travel  / Lievelingsstad Kopenhagen

Lievelingsstad Kopenhagen

InstagramKopenhagen

Vorige zomer was ik er al voor een kort bezoekje: de Deense stad Kopenhagen. Binnen twee dagen werd ik compleet verliefd op deze stad. De taal, de mensen, de architectuur. Een paar weken geleden was ik er weer en maakte ik een korte video van mijn reis.

Mijn opleiding (International Lifestyle Studies) heeft een internationaal karakter. In het kader daarvan mochten we een bestemming uitkiezen die we graag wilden bezoeken. Toen ik ontdekte dat Kopenhagen in dat lijstje stond was mijn keuze snel gemaakt. Ik ging naar Kopenhagen.

Ik bezocht nieuwe dingen en oude dingen. Het weer was heerlijk en het eten was nog heerlijker. Ondanks de opdrachten voor school, die we tussendoor moesten doen, heb ik genoten van elke minuut die ik doorbracht in deze geweldige stad. De video is traag vol met mooie beelden. Want zo voelt Kopenhagen voor mij. Voor het eerst ontdek ik een stad waar het stadsleven niet persé chaotisch, massaal en gestrest aanvoelt. (Oké op de fietsers na dan, HALLO ik dacht dat we in Nederland snel konden fietsen.) Ben jij ooit in Kopenhagen geweest of zou je het graag willen bezoeken?

– Anouck Plume

13 Comments
 • Eline
  4 mei 2016 at 10:02

  Wat gaaf dat je vanuit je opleiding naar Kopenhagen ging! Ik zou de stad ooit nog eens heel erg graag willen bezoeken en daar draagt dit filmpje alleen maar aan bij. Super tof.

 • Renate
  4 mei 2016 at 10:09

  Wat een heerlijk rustgevend filmpje. Ziet er superleuk uit. Tof dat jullie de stad hebben ontdekt via de fiets. Dat geeft toch net een ander perspectief. Ik vind vooral Superkilen (ja, ik heb het een opgezocht) er uitnodigend uit zien.

 • evelien
  4 mei 2016 at 15:26

  Wauw wat een tof filmpje, en heel gaaf lijkt mij kopenhagen! Prachtige stad lijkt mij het. <3
  Liefs! Evelien

 • Isa
  4 mei 2016 at 16:32

  Wat super leuk om te zien! Ik ben serieus 1 dag thuis na mijn reis naar Kopenhagen! Ik kreeg het als cadeau voor mijn 16e verjaardag. Ik ging samen met mijn vader en we bleven zes daagjes. Ik vind het zo een geweldige stad! Van de steden die ik tot nu toe heb gezien in Europa, staat CPH op nr. 1, samen met Londen. Want wat een super mooie en fijne stad! De huisjes (zulke leuke kleurtjes!), de mensen, de cultuur, het eten, de sfeer, de vriendelijk- en beleefdheid van de mensen daar is en zijn zo bijzonder! Een super leuke short movie!

 • Cato
  4 mei 2016 at 19:07

  Als ik al die bloggers op reis zie vertrekken verlang ik echt naar de zomervakantie. Nog even wachten dus!

 • Rowan
  4 mei 2016 at 20:48

  Heerlijk filmpje! Ik heb genoten van elke minuut! Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest maar het staat wel hoog op mijn lijstje!

 • Karlijn
  4 mei 2016 at 21:05

  Kopenhagen is zo’n fijne stad! En dat zie je ook echt terug in je mooie filmpje 🙂

 • Sabrina
  6 mei 2016 at 12:49

  Ik was in december in Kopenhagen, het was heeeel koud (gevoelstemperatuur min 5) maar zo mooi! Zou er graag nog een keertje naar toe willen (:

 • SILVANA • SIMPLYSILVANA.NL
  6 mei 2016 at 19:58

  Wauwieee, wat een ontzettend mooie video Anouck! ♥︎ Kopenhagen lijkt me echt prachtig, zou er graag eens heen willen.

 • Debbie
  11 mei 2016 at 14:05

  Leuk! Ik was vorig jaar zomer ook in Kopenhagen. Erg leuke stad en ZO VEEL fietsenzaken overal. En fietspaden. En fancy regenkleding. Kopenhagen is da bomb. Heb er ook een video over gemaakt. Niet toevallig in kattencafé Miao geweest?

 • Monique | WritingMonique
  22 mei 2016 at 14:41

  Gaaf! Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest, maar de stad staat al een tijdje op mijn lijstje!

 • Mylene
  25 mei 2016 at 09:46

  Ik wil zeeeker een keer naar Kopenhagen. Die stad straalt zoiets fijns uit en dan heb ik het nog niet eens gehad over de mensen en de cultuur. Liefde voor Scandinavië. Mooi fillempie!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.