Blog

Anouck Plume / groen  / La REcyclerie – Parijs

La REcyclerie – Parijs

LAREcyclerieklein

In een prachtig oud stations pand, net iets buiten het centrum van Parijs, vind je een plek waar vintage, creativiteit, urban gardening en goed eten samen komen. Minder verspilling en de cirkel weer rond maken, dat is waar het allemaal om draait bij La REcyclerie. Het absolute hoogtepunt van mijn reis naar Parijs, was mijn bezoek aan deze bijzondere plek. Er is zoveel leuks te vertellen over deze plek dat een klein hoofdstukje in het e-book niet voldoende is. Daarom: een blogpost geheel over la REcyclerie!

LAREcyclerie2klein

Een week voor mijn bezoekje aan La REcyclerie had ik een enthousiaste mail gestuurd met de vraag of het oké was als ik wat foto’s kwam maken voor het E-Book van NS International. Niet alleen mocht ik zoveel foto’s maken als ik wilde, ik werd op de dag zelf heel hartelijk ontvangen door het personeel van La REcyclerie en kreeg zelfs een uitgebreide rondleiding!

Die rondleiding begon buiten, in de tuin. Met een ijzeren trap ga je van de mooie oude stationshal naar een langwerpige tuin die verdeeld is in verschillende onderdelen. Halverwege de trap vind je een enorm kippenhok met vrolijk scharrelende kippen, die voor verse eieren voor in het restaurant van LA Recyclerie zorgen. Ook zijn de kippen verantwoordelijk voor een deel afval verwerking. In het restaurant worden namelijk alle etensresten in 3 categoriën gescheiden: groenten wat eetbaar is voor de kippen, afval voor op de composthoop en overig afval.

LAREcyclerie7klein

Vervolgens kom je in een gedeelte waar allemaal houten kraampjes staan. De kraampjes zijn vrolijk aangekleed met vlaggetjes en lampjes, zó leuk! Hier is vaak op zondag een rommelmarkt of worden andere activiteiten georganiseerd. Tot slot vind je helemaal achterin een grote moestuin. De groenten mogen helaas niet gebruikt worden in de keuken van het restaurant vanwege strenge voedselwetten, maar iedereen die in de moestuin werkt, mag als beloning rijpe groenten mee naar huis nemen.

LAREcyclerie3klein

De rondleiding gaat binnen verder. Dat La REcyclerie vroeger een treinstation was kun je terug zien in de grote eet-hal. Met uitzicht op de oude spoorlijnen kun je genieten van een heerlijke lunch of een lekker sapje. Zoveel mogelijk eten is vers en biologisch en de menukaart varieert van lekkere taartjes tot super healthy salades. Geen tijd voor een uitgebreide lunch? Er is ook een ‘to go’ kassa.

LAREcyclerie5klein

Naast de talloze activiteiten, die zowel binnen als buiten georganiseerd worden, is er een repair café. Een kleine werkplaats waar je al je kapotte (elektrische) apparaten kunt laten maken voor een klein prijsje. Want waarom iets meteen weg gooien en iets nieuws kopen, als je het ook gewoon kunt maken?

Ik ben helemaal verliefd geworden op deze mooie plek. Als je binnenkort een reisje naar Parijs op de planning hebt staan, mag je deze absoluut niet overslaan!

– Anouck Plume

10 Comments
 • Sanne
  14 maart 2016 at 07:53

  Waaauw wat is dit tof! En wat gaaf dat je een e-book maakt van NS international! Cool :). Veel plezier daarmee in ieder geval!
  Zulke plekken als deze zijn ook altijd plekken naar mijn hart. Super fijn om te zien dat er zo veel gedaan wordt met hergebruiken en zo min mogelijk verspillen. In Londen was een vergelijkbare plek te vinden maar dan vele malen kleiner, waar ook een eigen ecosysteem was. Super tof.
  Liefs!

 • Dina
  14 maart 2016 at 08:48

  Waaaauw dat ziet er echt super leuk uit zeg! Wij zijn een paar jaar geleden in Parijs geweest en dachten laatst dat we misschien binnenkort (maar ja, wanneer dan met baby en zo?) wel weer eens die kant op willen gaan. Ik hou dit plekje zeker in mijn hoofd! Super leuke tip. 😀

 • Senna
  14 maart 2016 at 09:45

  Wauw super! Zo leuk dat dit bestaat

 • Iris
  14 maart 2016 at 11:05

  Het ziet er echt uit als een geweldige plek en wat gaaf dat je ook een hele rondleiding kreeg! Ik ga deze plek zeker onthouden als ik ooit weer een keer in Parijs kom haha.

 • Sabrina
  22 maart 2016 at 13:40

  Waauw, dat ziet er echt leuk uit zeg! Hele gave locatie en mooie foto’s! (:

 • Angelina
  22 maart 2016 at 19:04

  Ohh wauw wat tof en mooie foto’s!

 • Eva
  22 maart 2016 at 23:10

  Oooh ik wil echt zo graag weer een keer naar Parijs en dan moet ik hier ook echt heen!

 • Renate
  23 maart 2016 at 08:45

  Wat een super toffe locatie voor een restaurant. Ik vind het zo fijn dat steeds meer restaurants aan de natuur denken. Geen kwantiteit maar kwaliteit. Dan blijft deze wereld iets langer mooi. Zo een moestuin is echt geweldig. Daarnaast het drie recycle systeem is ook een super idee. Hele leuke tip. Daar wil ik best een keer langs als ik in Parijs ben.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.