Blog

Anouck Plume / groen  / E-book: NS bloggerstrip naar Parijs

E-book: NS bloggerstrip naar Parijs

tweeluik

In September 2015 was het zover: mijn eerste pers reisje. Samen met 9 andere bloggers ging ik voor NS International naar Parijs met de challange om in één dag een e-book te maken. Wegens de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs is de lancering van het Ebook natuurlijk een poosje uitgesteld, maar er is besloten dat het ebook nu dan toch echt gepubliceerd gaat worden. Gelukkig maar, want Parijs blijft een prachtige stad.

Overdag kregen we tijd om onze content te verzamelen die we vervolgens op de terugreis in de trein konden verwerken. Elke blogger was verantwoordelijk voor zijn eigen thema: travel, food, fashion, muziek enz. Ik ging op pad voor het thema duurzaamheid, want ik hou nu eenmaal van alles wat (mint)groen is! Bij een groene vakantiebestemming, denk je misschien niet als eerste aan Parijs. Toch is er op het gebied van groen een hoop te beleven. Niet alleen is Parijs een groene stad vanwege zijn vele parken, maar ook in de figuurlijke zin ontwikkeld de stad zich als groene bestemming. Ik koos voor het e-book 3 must do’s uit: La REcyclerie, Kilo Vintage en Les Berges de Seine.

LAREcyclerieklein

La REcyclerie
In een prachtig oud stations pand, net iets buiten het centrum van Parijs, vind je een plek waar vintage, creativiteit, urban gardening en goed eten samen komen. Minder verspilling en de cirkel weer rond maken, dat is waar het allemaal om draait bij La REcyclerie. Deze plek in een paar zinnen omschrijven is lastig, want het heeft zoveel te bieden! Naast het heerlijke eten in het restaurant vind je er een ecologische moestuin met kippen, een repair café en is er elke zondag een markt. Daarnaast staat hun agenda vol met workshops en activiteiten die allemaal een link hebben met duurzaamheid. 

KiloShop2klein

Kilo Shop
Vintage shoppen kun je in Parijs als de beste en wat is er nu een beter voorbeeld van duurzaam shoppen dan vintage! Montmartre is dé vintage wijk, maar ook daar buiten zijn er toffe winkels te vinden, zoals bijvoorbeeld de ‘Kilo shops‘. Het concept bij Kilo Shop werkt precies zoals je denkt: De artikelen die je wilt kopen leg je op de weegschaal en aan de hand van het gewicht word de prijs bepaald. De gekleurde labels aan de kleding geven de categorie en de kiloprijs aan. Overal in de winkel vind je (vintage) weegschalen zodat je, voor je besluit af te rekenen, zelf kunt checken of het nog een onsje meer mag. Dit is echt een winkel waar ik uren kan blijven kijken. Favoriet zijn de ouderwetse bloementjes jurken en de flanellen bloezen.

LesBerges1klein

Les Berges de Seine
Je kunt Parijs niet bezoeken zonder een wandeling langs de Seine gemaakt te hebben. En als je nu toch gaat wandelen, loop dan langs ‘Les Berges de Seine’. Vorig jaar was het nog een drukke autoweg, maar inmiddels is het omgetoverd tot een groene wandelboulevard van 2,3km lang waar altijd iets te beleven valt. Van openluchtpodium tot klimparcours je vind het hier allemaal. Een renbaan voor als je zin hebt in wat lichaamsbeweging of een strandstoel voor als je liever wat rust neemt. Ook zijn er het gehele jaar door allerlei soorten expo’s. Soms in de openlucht en soms binnen. Op dit moment stond de hele boulevard in het thema van duurzaamheid. Slimme oplossingen voor milieu problemen of kunstprojecten op zonne-energie. Op de foto hierboven zie je een blije Anouck in een ‘groen container’ zitten: een van de projecten op de boulevard. Via de onderkant klim je naar boven en kom je uit in een kleine oase van groen en rust. Ook leuk zijn de Zzz-containers, een plek waar je als volwassenen geoorloofd een middag dutje mag doen. De containers kun je via de website reserveren en 1,5 uur lang gebruiken om even helemaal tot rust te komen.

Het absolute hoogtepunt van de dag was voor mij La REcyclerie. Zo’n ongelofelijke toffe plek. Ik had van te voren gemaild dat ik langs wilde komen en kreeg er een uitgebreide rondleiding, zo lief!

Je kunt het e-book ‘Bloggerstips Parijs’ hier downloaden door je in te schrijven op de nieuwsbrief van NS International. Heb jij binnenkort een reisje naar Parijs op de planning staan, dan mag dit e-book natuurlijk niet ontbreken!

– Anouck Plume

20 Comments
 • Angélica
  3 maart 2016 at 09:42

  Wat leuk, dat eerste herken ik omdat ik een paar jaar geledn een hotel daar in de buurt had! Vond het er al zo leuk uitzien maar nu weet ik wat het is 😀 Feest der herkenning! 😉
  Dat laatste ziet er ook heerlijk uit, ik wil terug!

 • Veerlez
  3 maart 2016 at 09:43

  Wat heerlijk! Ik krijg echt meteen weer kriebels om naar Parijs te gaan!

 • Sonja
  3 maart 2016 at 10:23

  Wat mega tof!! En… nu wil ik ook naar Parijs, haha! Je hebt ook originele dingen gedaan/gezien, heel leuk!

 • Catherine
  3 maart 2016 at 10:31

  Wat ontzettend gaaf dat je dit e-book mocht maken! Ik ben zelf als een eerder in de kilo shop geweest en dat was zo’n toffe winkel. Ik ga snel nog eens langs les berges de Seine, want daar ben ik nog nooit geweest!

 • Renate
  3 maart 2016 at 13:58

  Wat een leuk initiatief van ns. Ziet er onwijs leuk uit. Is eens wat anders dan de standaard toeristen plekjes.

 • Esther
  3 maart 2016 at 16:44

  Wat een fijn en tof artikel :). Vooral van de vrolijke foto’s word ik helemaal blij.

 • Kim
  3 maart 2016 at 18:52

  Wauw, wauw, wauw wat gaaf! Echt geweldig om mee te maken 🙂 Ik hoop dat ze het ooit een keer voor Berlijn gaan doen. Dan hou ik me aanbevolen hahaha. Love Berlin <3

 • Janine
  3 maart 2016 at 21:58

  Super leuk! Ik ben al een aantal keer naar de Kilo shop in Amsterdam geweest, die is ook erg leuk!

 • Debbie
  4 maart 2016 at 11:00

  Wat leuk! Ik zou wel hetzelfde willen doen voor een e-book over Kopenhagen of Stockholm 🙂

 • Iris
  5 maart 2016 at 16:55

  Wat super leuk zeg! Ik vind vintage winkeltjes ook altijd zo leuk en ook vooral heel gezellig. Ik ben heel benieuwd naar de plekken die je beschreven hebt en kende ze ook nog niet 😀

 • Marlou
  5 maart 2016 at 21:26

  Wat een toffe dingen heb je gevonden! Ik ben (ook) echt al jaren niet in Parijs geweest, dus wie weet… dan ga ik sowieso overal langs. 🙂

 • Djuli
  7 maart 2016 at 11:53

  Wat een prachtige foto’s! Mooie plekken heb je gevonden 🙂

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.