Blog

Anouck Plume / cat  / Nog meer katten cafés in Nederland!

Nog meer katten cafés in Nederland!

laura5klein

Goed nieuws: Nederland gaat er een aantal kattencafés bij krijgen! Het mag inmiddels duidelijk zijn dat ik een echte crazy cat lady ben. Bij de opening van kattencafé Kopjes in Amsterdam, stond ik als een van de eerste op de stoep. Daar stond ik dan, tussen alle serieuze pers te knuffelen met iedere kat die wilde.

Deze week is Groningen aan de beurt. Vanaf de tweede week van Februari opent hier Kattencafé Op z’n Kop. De crowdfunding is al afgerond, de katten zijn uitgekozen en de laatste puntjes worden op de i gezet. Aankomend weekend ga ik een kleine wereldreis maken helemaal vanaf het zuiden van het land om met mijn eigen ogen het nieuwe kattencafé te bewonderen. Later dit jaar volgt een tweede kattencafé in de zelfde stad genaamd Poeslief. De crazy cat lady’s uit het Noorden van het land kunnen hun geluk niet op! Maar! Ook goed nieuws voor de crazy cat lady’s in het zuiden: ook hier komt een kattencafé. Genaamd: Mispoes.

kopjesklein11campagne collage 04

Ik word er altijd zó blij van als er leuke dingen gebeuren in Brabant. De randstad is leuk, maar geef mij maar het zuiden van het land! Ik maakte een extra hoog sprongetje toen ik hoorde dat Den Bosch de stad is waar een kattenparadijsje gaat komen. De cat lady achter Mispoes, is Marloes Vorstenbosch (27). Ze heeft een verslaving aan katten en alles wat daarmee te maken heeft sinds ze haar eersten kitten kreeg van een vriendin. Na een kattencafé in Thailand bezocht te hebben werd ze verliefd op het concept en vond ze dat het tijd werd dat ook in Brabant een kattencafé moest komen!

kitties

Hoewel de twee kattencafés die in Groningen gaan komen al druk bezig zijn met het voorbereiden van de opening, moet er in Den Bosch nog een hoop gebeuren. De locatie is er, de poezen zijn alvast geselecteerd, maar het omtoveren van een kale ruimte naar een poezenparadijs moet nog gebeuren. En daar kun jij bij helpen! En ho. Voordat je met hamer en kwasten naar Den Bosch rent, ik doel natuurlijk op de crowdfunding! Op de website van het toekomstige kattencafé vind je alle info over hoe je jouw steentje (centje) kunt bijdragen en welke tegenprestaties tegenover een donatie staan. Als alles volgens planning verloopt zal de opening ergens in het voorjaar plaatsvinden. Help jij mee?

– Anouck Plume

(De katten die shinen op de foto’s in dit artikel: 1 – Lieve Noot van Laura 2- Een van de lieverds uit kattencafé Kopjes 3- Marloes met haar eigen kat 4- De mooie Diva van Marjolein 5- Mijn adoptiekindje Mees van Jeanine.)

19 Comments
 • Reggy
  12 februari 2016 at 13:18

  Jaa, ik had het ook gezien! Een kattencafé in Den Bosch. Wij kijken er al naar uit en hopen dat het allemaal snel rond mag zijn. Tof dat je er een artikel over schrijft!

 • evelien
  12 februari 2016 at 13:26

  Ah zó leuk dat er een kattencafe in Den Bosch komt, zo cute! Vind de kattencafe’s zo’n schattig idee. <3

  Liefs! Evelien

 • Sanne
  12 februari 2016 at 20:17

  Jaaaa, echt zo tof! Kattencafe’s zijn zo leuk <3

 • Anna
  12 februari 2016 at 21:51

  JAAA! Dit is tof <3. Kattencafés liefde! Ik heb er eens een in Melbourne bezocht en wat was het een geweldige ervaring. Heel leuk ook dat dit buiten de randstad gebeurt, ik snap wel dat je daar blij van wordt :). Ik word hier óók heel vrolijk van en ga dit stukje delen in de nieuwe Blog love Tuesday, die dinsdag online komt. Want hier moeten zoveel mogelijk mensen vanaf weten, hihi!

 • Astrid
  12 februari 2016 at 22:15

  Wat een leuk idee is het toch en nu nog een beetje meer in de buurt.

 • Sanne
  13 februari 2016 at 10:01

  Ah wat cuuuuute! Ik zag ooit een kattencafe in Amsterdam geloof ik – of iets dat er op leek – en ik vond het ook zo snoezig! In Utrecht zit een lunchroom en daar komt het ook geregeld voor dat de kat des huizes lekker bij je komt chillen. Ik stem voor een kattencafe in Rotterdam, lijkt me heerlijk!
  Leuk artikel!
  Liefs

 • Danielle
  13 februari 2016 at 12:22

  Zo leuk! Ik ga binnenkort naar die in Groningen, can’t wait!

 • Lori
  13 februari 2016 at 18:07

  Yes! Dat wordt een bezoekje aan den bosch 🙂

 • Hadewych de Rijk en Menno Schilstra
  16 februari 2016 at 07:34

  Rondomzorg opent kattencafé Poespas in Leeuwarden

  In Nederland zijn al verschillende initiatieven voor een kattencafé. Ook in Leeuwarden is het zo ver. In mei 2016 opent Rondomzorg kattencafé Poespas haar deuren in Leeuwarden. Binnenkort start hiervoor de crowdfunding campagne.
  Poespas zal het eerste kattencafé worden, waarbij er een combinatie zal zijn met het bieden van dagprogramma’s en participatieplaatsen, welke door de deelnemers ervaren zullen worden als werk in termen van zingeving.

  Rondomzorg, van waaruit dit initiatief wordt opgezet, is een kleinschalig zorgbedrijf, welke hulpverlening levert in de vorm van beschermd/begeleid wonen, ambulante zorg, participatieplaatsen en dagprogramma’s in een veilige, geborgen werkomgeving.

  Het kattencafé biedt een nieuw huis voor 8 tot 10 thuisloze katten, die in samenwerking met de dierenasiels in Friesland zullen worden geselecteerd. Vooral huiselijke en knuffelverslaafde katten komen in aanmerking. Daarnaast is het de bedoeling om maandelijks een ‘kat van de maand’ te presenteren die in een dierenasiel verblijft om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het plaatsen van asielkatten.

  Ook voor de bezoekers wordt goed gezorgd, zij kunnen in deze tearoom in huiselijke sfeer onder het genot van een kopje koffie of thee met de aanwezige katten knuffelen.

 • Mylene
  16 februari 2016 at 17:16

  Ik kan alleen maar zeggen: 😮 <3 😮 <3 😮 <3

 • Iris
  19 april 2016 at 16:09

  Jaaaa er is een plan om in Rotterdam ook een kattencafé te openen mbv een crowdfunding project! 😀
  Je inleg krijg je terug als ze de norm niet halen, dus geen reden om het niet te doen ^^

  https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/pebbles/

 • Cathy
  31 oktober 2016 at 14:25

  Is er nog maar eentje in Amsterdam????
  Dit concept gaf me een idee met een andere draai. We weten dat(oudere) mensen hun huisdier niet mee mogen nemen naar een verzorgingstehuis. Drama is dat! Wat denken jullie van een katten-(of meerdere soortendieren) café waar ouderen voorrang krijgen?
  Of daklozen, of…. mensen die anders geen kans hebben om te knuffelen…

  • frits
   14 januari 2018 at 23:44

   Dat idee zal beslist gehoor vinden!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.