Blog

Anouck Plume / travel  / Terug naar Spanje!

Terug naar Spanje!

spanje2 copy

Het was even wat aan de stille kant hier op de blog, maar niet zonder reden. De afgelopen maand bestond uit een hele hoop tentamenstress én reisstress (vooruit, dat laatste was stiekem een stuk minder stressvol hoor). De week na mijn tentamens had ik ineens een extra week vrij! Ik had namelijk ál mijn tentamens gehaald in mijn eerste jaar, wat betekende dat ik geen hertentamens moest doen! Hoera! Als verassing kreeg ik van mijn ouders geld om een vliegticket te boeken naar Igualada (Spanje), waar ik afgelopen Maart een week bij een gastgezin verbleef.


Tijdens mijn vorige bezoek aan Igualada hield ik me vooral bezig met fotografie en video’s maken voor Eco Rebanyà, het eco-project van mijn gastgezin. Nu ging ik vooral voor de gezelligheid én om de kinderen van het gezin te ontmoeten! Een klein beetje spannend vond ik het wel. Stel nou dat die kinderen me helemaal niet leuk zouden vinden, en zouden ze wel zin hebben om engels te praten met me? Mijn zorgen bleken niet nodig, want ik werd met open armen ontvangen, óók door de kids. Overdag gingen de kinderen gewoon naar school en had ik wat tijd voor mezelf. De avonden werden gevuld met spelletjes, knutselen, dansen en zingen. We vierden Nederlandse tradities (Sinterklaas) en Catalaanse tradities (Tio de Nadal) door elkaar. Ik ging naar mijn eerste voetbal wedstrijd ooit in het grote stadion van Barca (ik haat voetbal, maar oooh wat een toffe ervaring!) Ik ging schaatsen én naar het strand en maakte van elke palmboom die ik zag een foto.

spanje

Op zondagmiddag was het al weer tijd om afscheid te nemen en vloog ik terug richting Nederland. Na slechts één nachtje slapen in mijn eigen bed stond me alweer een nieuw avontuur te wachten: een Srprs.me reisje! Een video en mijn verslag van deze reis lezen jullie binnenkort.

– Anouck Plume

9 Comments
 • Veerlez
  15 december 2015 at 09:32

  Het ziet er heerlijk uit op de foto’s, volgens mij had je ook nog wel redelijk weer, of niet?

 • Vandaagismooi.nl
  15 december 2015 at 10:45

  Ziet er inderdaad geweldig uit en volgens mij was het een fijne reis! Hoe zijn je tentamens gegaan?

 • Iris
  15 december 2015 at 10:46

  Wat heerlijk zeg dat je alles in een keer hebt gehaald en lekker naar Spanje! Ik zag al van alles voorbij komen op Snapchat, zo leuk. Ik ben ook heel benieuwd naar je volgende reisje 😀

 • Charelle
  15 december 2015 at 11:10

  Ah wat een lieve verrassing van je ouders! En wat een fijne week heb je gehad! Ben ook heeeel benieuwd naar je sprs.me ervaring! Wil dat altijd nog een keertje doen! 🙂

 • Angélica
  15 december 2015 at 22:07

  Ahh wat een leuke verrassing 😀 Ziet er heerlijk uit! Wat een grappig hondje ook haha. En ik wil die turquoise vloer!

 • Silvana • SimplySilvana.nl
  21 december 2015 at 23:40

  Ah wat een heerlijke video dit! Super lief van je ouders, zo te horen had je zo’n reisje dik verdiend. (: Ik ben ook echt mega benieuwd naar het verslag van je srprs.me reisje, ieeeh. (Oh en even – DAT HONDJE. ZO lief.)

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.