Blog

Anouck Plume / travel  / An Irish surprise (op reis met Srprs.me)

An Irish surprise (op reis met Srprs.me)

ireland2

Zo tof leek het me, om eens een keertje zonder al dat geplan en geregel naar het vliegveld te rijden en het eerste beste vliegtuig te pakken naar bestemming onbekend. Toch is er zo’n stemmetje in mijn hoofd die heel hard roept NEE, ENG, GEVAARLIJK, NIET DOEN. Om toch het zelfde gevoel van avontuur te krijgen, maar waarbij je zeker weet dat er niets kan mis gaan is er Srprs.me. De reisorganisatie regelt namelijk je vlucht én je accommodatie. De rest is aan jezelf.


Zondag nacht kwam ik op Eindhoven Airport aan vanuit Barcelona. Mijn vriendje en zijn vader kwamen me ophalen zodat ik nog één nachtje in mijn eigen bedje kon slapen, voordat ik mijn reis vervolgde naar bestemming onbekend. Misschien kwam het doordat ik net terug was uit Spanje, of omdat ik weinig had geslapen, maar eigenlijk vond ik het veel minder spannend dan ik dacht. Enthousiast, dat was ik zeker en ongeduldig, dat ook 😉

Het moment dat onze bestemming werd onthuld was zo grappig en raar! Pas toen ik landde op het vliegveld in Dublin kon ik geloven dat we naar Ierland gingen! De eerste ontdekking die we deden was dat Iers een totaal andere taal is dan engels. Op de wegwijs-bordjes die we op het vliegveld zagen stond onder elke engelse zin een zin in een Gaelische taal, cool! Zodra we het vliegveld uit liepen hadden we een flink ‘EN NU?!’ moment. Gelukkig had ik snel nog in Nederland opgezocht welke bus we moesten hebben om bij het hostel te komen. Eenmaal in het hostel aangekomen voelt het ietwat raar om in te checken, want euuuh ja wat voor soort kamer hebben we eigenlijk? Geen idee! Aangezien we een ‘broke’ trip hadden geboekt verwachtten we een slaapzaal, maar tot onze grote verbazing was er een vier persoons kamer geboekt, wauw! Als kers op de taart was dit ook nog inclusief ontbijt. Onze reis kon niet beter beginnen dan dit.

ireland

Euh tja, wat doe je dan eigenlijk op zo’n bestemming als je er totaal niets vanaf weet? Gelukkig zijn de receptionisten in hostels vaak heel behulpzaam en kunnen ze je aan de hand van een kaart uitleggen wat de tofste plekjes van de stad zijn. We begonnen onze avond in het Temple Bar district en ondanks dat Dublin niet perse een hele dure stad is vloog ons geld doorheen (tja, dat krijg je met toeristische zones).

De tweede dag besloten we dat we in deze korte tijd het beste de stad konden zien door middel van een ‘free walking tour’. Dit bleek achteraf het beste idee ooit! Onze tourgids nam ons niet alleen mee naar alle culturele hoogtepunten van de stad, maar begeleide ons in de avond ook nog bij een bier en whisky proeverij. Hoewel ik absoluut niet van bier hou was het een mega leuke én interessante avond. Het hoogtepunt was het einde van de tour: een pub waar traditioneel Ierse muziek werd gemaakt. Muzikanten die in de speciale muziek-hoek zitten krijgen gratis bier zolang ze blijven spelen. Wil je van de muziek genieten? Dan zit je voorin in de speciale luister zone, waar je niet mag praten. Gezellig kletsen met je vrienden? Dan verhuis je naar achter in de pub. Op Youtube vond ik een filmpje wat het gebeuren perfect laat zien. (Echt kijken, fantastisch!)

De tweede dag besloten we de drukte van de stad achter ons te laten en met de trein richting de bergen gaan. Helaas hadden we geen tijd om echt heel ver te gaan, dus gingen we naar het vissersdorpje Howth. We zagen de meest schattige huisjes, aten heerlijke vis en danste (letterlijk, zie filmpje) aan de kade met bergen op de achtergrond.

Wat een fantastische reis en wat hebben we bizar veel gezien in 3 dagen tijd. Ik denk dat ik nu voortaan alleen nog maar surprise reisjes wil 😉 Ben jij al eens met Srprs.me op reis geweest en zo niet zou jij de uitdaging aan durven?

– Anouck Plume

14 Comments
 • Charelle
  22 december 2015 at 07:55

  Oh heerlijk Ierland! Dat lijkt me echt zo’n prachtig land, ben er nog nooit geweest maar Ierland staat echt wel bovenaan mijn wishlist qua reizen! Het spookt ook al een tijdje door mijn hoofd om een reis te boeken met Srps, maar ik durf dat niet helemaal omdat mijn eisen vrij hoog zijn ivm mijn gezondheid, maar het lijkt me wel heel gaaf!

 • Stephanie | Expeditie Aardbol
  22 december 2015 at 08:10

  Wat cool! Dit staat sowieso nog op mijn bucketlist voor komend jaar, want mijn vriend is eindelijk een beetje enthousiast ;). En Dublin is fantastisch, tof dat ze jou daar naartoe hebben gestuurd :)!

 • Tineke
  22 december 2015 at 09:09

  Oh het lijkt me daar zo mooi! Ik wil daar sowieso ook nog eens naartoe!
  Liefs

 • Iep
  22 december 2015 at 09:37

  Wauw, wat prachtig! En wat gaaf dat je met zo’n reis bent gegaan. Dat lijkt mij ook heel erg leuk en spannend!
  Het ziet er in ieder geval geslaagd uit.
  Liefs Iep xo

 • Eline
  22 december 2015 at 10:10

  Ierland lijkt me een prachtige plek om eens naar toe te gaan. Leuk dat je verrast wordt met zo´n leuke locatie. De bergen lijken me ook echt prachtig om te zien!

 • Angélica
  22 december 2015 at 10:17

  Aaahhh Dublin, zo leuk! Een stad die me zeker verrast heeft! Maar Howth vond ik nog het mooiste. En lief zijn die Ieren he?? Ik wil terug!

 • Inge
  22 december 2015 at 11:55

  Ooh gaaf zeg! Ben al een aantal keer in Engeland geweest, maar Ierland helaas nog niet. Moet echt prachtig zijn daar! Ik wil ook wel eens zo’n Surprise Me tripje boeken, lijkt me fantastisch! 😀

 • Nathalie
  22 december 2015 at 17:25

  Klinkt super leuk! Het lijkt me wel spannend om zonder te weten waar je heen gaat de deur uit te stappen, maar tegelijkertijd ook super leuk. Zo kom je nog eens op bijzondere plekken.

 • Britt • Annebrittures
  22 december 2015 at 18:34

  Oh, ik wist niet dat het er zo aan toe ging! Wat leuk zeg! Ideaal voor als je iets spannends wilt, zonder al te veel geregel, haha. Als ik wat ouder ben, wil ik dit zéker eens een keertje doen! Ierland, vroeger zei het me niks eigenlijk maar nu ik dit verslagje lees en je foto’s en filmpje heb gezien, jaaaa, dat spreekt me wel aan. 😉

 • Kim
  23 december 2015 at 22:22

  Tof! Dit wil ik ook wel een keer gaan doen 🙂

 • Renate
  24 december 2015 at 00:23

  Wat super gaaf om dat te doen. Vooral voor een weekend weg. Dublin lijkt me heel leuk voor een stedentrip. Je film is ook weer heerlijk sfeervol om naar te kijken. Daar had ik trouwens nog een vraagje over. Ik ben zelf een beetje aan het knutselen met video en ik zoek nog achtergrond muziek. Waar haal jij je achtergrond muziek vandaan?

 • Lilian
  24 december 2015 at 10:33

  Ahhh, wat tof! Een reisje met sprs.me staat nog wel op mijn lijstje, en naar Ierland gaan ook!

 • Rianne
  27 december 2015 at 18:26

  Oh gaaf! Ik twijfel al heel lang of ik dat eens moet doen, ik heb al veel verhalen erover gehoord! Toch zit er iets in me wat liever zelf een citytrip regelt, de controlfreak wat ik ben 🙂

 • Sabrina
  28 december 2015 at 18:19

  Aah dat staat echt op m’n bucketlist om nog een keer te doen, super gaaf! Ik ben één keer in Dublin geweest toen ik klein was, dus daar weet ik helaas niet heel veel meer van. Zou heel graag nog een keer willen!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.