Blog

Anouck Plume / food  / Maak je eigen pizza Nutella!

Maak je eigen pizza Nutella!

pizzanutellaklein
Als je ooit bij Happy Italy hebt gegeten dan ken je het misschien al: pizza Nutella. Zo niet? Dan denk je waarschijnlijk uuuuuh pizza Nutella? Ja jongens, pizza Nutella! Toen ik zelf voor het eerst van de pizza hoorde kon ik me er niet helemaal een voorstelling van maken. Een pizza hoort in mijn wereld namelijk hartig te zijn, niet zoet. Gelukkig overwon mijn nieuwsgierigheid het en bestelde ik de pizza (als toetje uiteraard, niet als hoofdgerecht). Sindsdien wil ik altijd pizza Nutella als ik bij Happy Italy eet, maar het probleem is dat ik altijd véél te vol zit om zo’n hele pizza nog als toetje op te eten. Oplossing: maak zelf een mini variant! Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je dat doet.

pizzanutella2klein

Het hele recept bestaat uit slechts een paar ingrediënten en de kans is groot dat die al in je keuken kastje liggen! Laten we beginnen met het deeg voor de bodem. Denk je dat zelf deeg maken moeilijk is? Écht niet! Als ik het kan, kun jij het ook! Je zult je verbazen over hoe makkelijk het is, geloof me.
(let op, dit recept is dus voor de mini variant! Wil je een normaal formaat pizza? Verdubbel dan alles!)

150 gram bloem
3 gram gist (half zakje)
75 ml lauwwarm water
snufje zout
1,5 el olijfolie

Laten we beginnen met het mixen van de bloem en het zout. Mix daarna de gist door het water en zorg ervoor dat het goed is opgelost voor je verder gaat. Voeg je gistmengsel en de olijfolie bij de bloem en kneden maar! Kneed het deeg zo’n 5 minuutjes en word intussen helemaal zen. Droom alvast over hoe straks je gezicht onder de Nutella gaat zitten. Vervolgens is het tijd om het deeg te laten rusten. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het een half uurtje rijzen op kamertemperatuur.

pizzanutella3klein

Is het half uur voorbij? Verwarm je oven voor op 250 graden en strooi wat bloem op je keukenblad. Maak van je deeg een mooi plat rondje met een deegroller en smeer eventueel de randjes van je bodem in met wat olijfolie. Leg de bodem vervolgens op een pizza-bakplaat in de oven en laat het zo’n 10 minuutjes bakken. Hou de tijd goed in de gaten, je ziet vanzelf wel wanneer hij er ongeveer uit moet.

pizzanutella4klein

Nu is het tijd voor het leukste deel! Laat de bodem een klein beetje afkoelen, maar niet helemaal. Pak je pot Nutella erbij en ga helemaal los! Smeer een lekker dikke laag over je bodem en bedek het eventueel met wat aardbeiden of banaan. Maak het af met wat poedersuiker en eet smakelijk!

Oh, en ga je binnenkort bij Happy Italy eten? Dan weet je bij deze al wat je moet bestellen 😉

– Anouck Plume

23 Comments
 • Renate
  1 mei 2015 at 12:30

  Ik heb de nutellapizza op de kaart zien staan, maar nooit besteld. Jouw foto’s zien er wel zo lekker uit dat ik het graag zou willen proberen. Kan je ook meerede bodems maken en deze ingebakken in de koelkast vewaren? Voor als ik de volgende dag er meer wil maken maar niet een half uur wil wachten tot het deeg nog moet rijzen?

 • Dina
  1 mei 2015 at 14:57

  Ik dacht inderdaad even: UHHH??
  Is het echt het proberen waard? het klinkt zo gek, maar de combi klinkt dan wel weer lekker eigenlijk…

 • Elsbet | La Vie Pure
  1 mei 2015 at 16:16

  Oooh, wat doe je me aan; dit ziet er té lekker uit!

 • Stella
  1 mei 2015 at 17:10

  Oooooooh Anouck waaaaah doe me dit niet aaaan. Ik wilde gezond gaan doen. #fitsummerbody enzo. Echt dit ziet er ZO heerlijk uit. Ik smelt hier weg! Echt heerlijk. Mjammie! Thanks for sharing -toch wel- want nu heb ik mijn über cheatmeal gevonden, hihi. Liefs!

 • Rianne
  1 mei 2015 at 20:01

  Ik schreef er vorige week ook al iets over op mijn blog, dé pizza Nutella van Happy Italy haha. Hemels!

 • Sammie
  1 mei 2015 at 21:01

  Het ziet er zo lekker uit!! Wil het wel eens proberen 🙂

 • Léonie
  1 mei 2015 at 21:10

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb het nog nooit eerder gegeten maar wil dit zeker wel een keertje maken.

 • Zonnewolk
  1 mei 2015 at 21:32

  Oh, wauw, wat bijzonder! Ik kan me voorstellen dat het populair is, maar ook dat het veel te machtig is om na het eten nog te eten! Ik hou gelukkig niet zo van chocola (what!? Iemand die niet van chocola houdt? Ja, echt!) anders had ik deze pizza veel te vaak gemaakt, denk ik 🙂

 • Sanne
  1 mei 2015 at 22:32

  ik dacht ook net even wat is dat. Dit kende ik nog niet maar als dessert is het wel best lekker.
  Zeker met choco en aardbeien kan je niks verkeerd doen.

 • Linda
  2 mei 2015 at 19:58

  Ohh goddelijk! Al moet ik bekennen dat ik hem nog nooit heb besteld bij de Happy Italy, zit altijd al helemaal vol van een gewone pizza daar 😉

 • Britt -Radianto-
  2 mei 2015 at 20:10

  Op deze manier kende ik het nog niet, haha! Dit ziet er zoo lekker uit! En dan heb je nog eens een Nutella pot met je eigen naam op, geweldig dit! Die ga ik eens proberen als ik zin heb in een bakavontuur!

 • Laura
  3 mei 2015 at 00:11

  Oh, dit lijkt me echt heeerlijk 😀

 • Malu
  3 mei 2015 at 14:42

  Mijn vriendje is dól op pizza én op nutella. Dus maakte ik deze pizza voor hem als ontbijt. Oh hij vond hét zo lekker!
  (ik heb even gepast, wel een hapje genomen. Maar ben op dieet helaas… 🙁 )

 • Laura
  6 mei 2015 at 18:34

  Oh my. Wat goddelijk. En hoe was Praag? We moeten nu echt eens goed gaan plannen, haha!

 • Daphne
  9 mei 2015 at 15:31

  Voordeel: je kan ook zelf bepalen hoeveel nutella je er op gooit. Bestelde dat ding laatst een keer voor de grap met twee vriendinnen. We zaten buiten en het waaide nogal, en voor we het wisten zaten we helemaal onder de nutella. Het droop van onze handen en er zat poedersuiker en nutella in ons haar. En het ergste.. we hadden géén servetjes. Drama! Maar het was wel enormmmmm lekker ja! Goeie dus, om hem zelf te maken 😉

 • allicia-maria
  9 oktober 2015 at 21:45

  Ohmygod, wat ziet dit er heerlijk uit! Nu ik net een beetje gezond wil gaan leven, kom ik dit tegen..mmmh.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.