Blog

Anouck Plume / cat  / Welkom in het kattenparadijs

Welkom in het kattenparadijs

kopjesklein14

Als ik ergens enthousiast over ben, zeg ik best wel snel dat het ‘het leukste ooit’ is. Maar dit keer is het écht menes: er bestaat werkelijk waar niets leukers dan Kattencafé Kopjes en het is de plek leukste ooit!

Maart 2014 schreef ik er voor het eerst over en nu een jaar later kon ik het dan eindelijk met mijn eigen ogen zien: het Kattencafé in Amsterdam. Lenny Popelier heeft door middel van crowdfuning haar droom werkelijkheid laten worden. “Het idee is geboren uit een liefde voor katten en de droom om een kattencafé/ontmoetingsplaats te openen in Amsterdam. Toen ik in oktober twee jaar geleden in Tokyo voor het eerst een kattencafé binnenwandelde wist ik het, dit ontbreekt in Amsterdam.”

Kopjes word het aller eerste kattencafé in Nederland en heeft vandaag zijn officiële opening voor publiek! Gister ging ik langs voor een speciale sneak peek en maakte ik kennis met Lenny én alle katten in het café.

kopjesklein
kopjesklein17

In het café wonen 7 katten, met allemaal hun eigen verschillende karakters. De een is speels, de ander nog een beetje verlegen en weer een ander is gewoon mega lui en slaapt gewoon door alle commotie van de bezoekers heen.

Niet alleen de katten zijn héél erg leuk, ook het interieur van het café is prachtig! Lenny is net als ik gek op foute kattenbeeldjes, kattenmokken, kattenblikjes, kattenvaasjes, kattenservetten en uuh.. eigenlijk alles met katten er op! Het interieur heeft een lekkere vintage stijl en zorgt voor een fijne sfeer. Ook de kattenspeeltjes en krabpalen zijn anders dan anders. Je vind er bijvoorbeeld DIY klimmeubelen, hippe kartonnen dozen van Kek Amsterdam en de mooiste klimbomen van Krabpalen en Klimbomen.

kopjesklein10
kopjesklein5
kopjesklein16

Sta je al te springen om ook op bezoek te gaan na het lezen van dit artikel? Ga dan naar de website om een reservatie te maken. Voorlopig zullen de bezoeken per reservering gaan, omdat er beperkt plek is en zo teleurstellingen worden voorkomen. Je betaald 3 euro entree en mag dan twee uur lang genieten van het katten paradijs. Er zijn al meer dan 600 reservaties gemaakt (wow), dus plan je bezoekje op tijd van te voren!

Voordat je naar de website vliegt om je eigen reservatie te maken, kijk nog even mee met wat pawsome plaatjes van kattencafé Kopjes en zijn bewoners!

kopjesklein4
kopjesklein8
kopjesklein6
kopjesklein13
kopjesklein15
kopjesklein12

Voor meer informatie of vragen check de website van Kattencafé Kopjes of check hun F.A.Q 

– Anouck Plume

28 Comments
 • Yvonne
  22 april 2015 at 08:47

  Ahw wat leuk! Hele mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Renate
  22 april 2015 at 09:26

  Hallo, ik wil me graag aanmelden als huisgenoot in het kopjes café. Ik ben lief, hou van knuffelen en kan zelf ook nog een beetje spinnen. Het liefst speel ik heel de dag met andere katten. Mag ik daar alsjeblieft wonen?

 • Lesley
  22 april 2015 at 10:36

  ik ben meer een hondenmens maar wat een gaaf idee is dit zeg! En al zo veel aanmeldingen! Ik denk dat dit zeker goed gaat werken in de markt. Mensen worden relax en rustig van het aaien van dieren dus ik verwacht dat dit een hele chille plek wordt 😉

 • iris
  22 april 2015 at 10:48

  Aaah wat superlief!

 • sammie
  22 april 2015 at 11:19

  Hihi, dat ziet er wel heel gaaf en leuk uit! Die katten hebben het goed voor elkaar 😉

 • Jennifer
  22 april 2015 at 11:31

  Superleuk! Zo jammer dat amsterdam niet bij me om de hoek is.

 • Hanneke
  22 april 2015 at 11:50

  wow, wat een supergave plek voor kattenliefhebbers.
  Mooie foto’s. Aaien maar…….

 • Lizet
  22 april 2015 at 11:51

  WAT FANTASTISCH. Ik zou hier helemaal losgaan. Het interieur is ook zo leuk. Alleen jammer dat er een tijdslimiet opzit!

 • Neeltje | Thoughts in Style
  22 april 2015 at 12:23

  Ik vind dit echt zo grappig om te zien!

 • Dina
  22 april 2015 at 12:47

  Hier, Moet. Ik. Naartoe.

  In Wenen ben ik eens in een poekie-café geweest, geweldig. Ik was er niet meer weg te krijgen.. 😛

 • Florence
  22 april 2015 at 12:55

  Oh, zo fijn! Ik ga binnenkort op citytrip naar Amsterdam dus ga er zeker een reservatie plannen! Mooie & pawesome foto’s trouwens 🙂

 • Manon
  22 april 2015 at 15:01

  Oh kon ik zelf maar zo’n cafe beginnen, droombaan <3

 • Saar
  22 april 2015 at 16:20

  Wat een ongelofelijk geweldig bedacht concept!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol
  22 april 2015 at 20:00

  Fantastisch! Geweldig voor die katten en wat geweldig om daar een kopje thee te drinken!

 • Wendy
  22 april 2015 at 20:46

  Wat leuk! Geweldig concept. 😀 ♥

 • Elsbet | La Vie Pure
  22 april 2015 at 22:01

  Dit is écht te cool voor woorden!

 • Silvana
  22 april 2015 at 22:27

  Aaah, wat ziet het er fantástisch uit! Echt een paradijsje (en dan maken de katten het natuurlijk helemaal compleet). Dit gaat zeker op m’n to-do list.

 • Anna
  23 april 2015 at 09:13

  Ohhh, dit is geweldig! Wat leuk dat je er al geweest bent! Zodra ik terug ben in Nederland, MOET ik hier naartoe, hihi! Mooie foto’s :)!

 • Iris
  23 april 2015 at 10:31

  Wat een geweldige plek! Ik moet hier echt een keer heen, hihi. En prachtige foto’s heb je ook gemaakt, super leuk!

 • Marlous
  23 april 2015 at 11:53

  Ah wat ziet dit er leuk uit! Vooral die DIY klimdingen, zo tof! Als zo’n café in Utrecht zat zou ik elke dag wel langs willen gaan..

 • laura
  23 april 2015 at 19:45

  OH MEAN, DAAR MOET IK NAAR TOE!!
  aangezien mijn moeder van plan is om voorlopig geen kat voor mij te kopen… ;(

 • Anne-Fleur
  24 april 2015 at 09:32

  Waaauw het ziet er echt super mooi uit! En omggg die katjes! Hiieee die met maar 1 oogje! Wat een schatjes!
  Ja hier moet ik zeker eens 2 uur lang gaan zitten.

 • Eva
  25 april 2015 at 11:19

  Oooh dit lijkt me zo geweldig!

 • Linda
  26 april 2015 at 10:38

  Wat leuk!! Ik ben heel eerlijk gezegd geen groot fan van katten maar dit klinkt zo gezellig. En het ziet er enorm mooi uit van binnen!

 • Katrijn
  30 augustus 2015 at 20:06

  Oooh, wat superleuk! Ik had hier al eens eerder over gelezen en tof dat het café nu open is. Als ik ooit in Amsterdam ben, moet ik hier zeker naartoe!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.