Blog

Anouck Plume / travel  / MIJN AVONTUUR IN SPANJE #3

MIJN AVONTUUR IN SPANJE #3

avontuur

Vandaag deel ik met jullie het aller laatste deel van mijn Spanje avontuur. Zoals ik eerder al vertelde was dit de aller eerste keer dat ik in mijn eentje ging reizen. Ik ben al ontelbaar vaak op een vliegveld geweest en toch was het nu ineens een stuk spannender dan normaal. Maar eigenlijk was ik natuurlijk helemaal niet alleen, want ik ging naar een gastgezin. Die spanning viel dan ook weg op het moment dat ik mijn gastgezin zag staan in de hal van het vliegveld in Barcelona. Heel gek eigenlijk, dat je aankomt op een vliegveld waar je nog nooit bent geweest en bij mensen in de auto stapt die je nog nooit hebt gezien. En toch voelde het vertrouwd en voelde ik me meteen welkom.

Toen ik eenmaal thuis kwam bij mijn gastgezin werd ik blij verrast. Ik kreeg een eigen slaapkamer op een eigen verdieping. De badkamer deelde ik met een ander meisje die ook daar was via Workaway. Ik wist van te voren namelijk helemaal niet waar ik terecht zou komen. Het was echt ‘mi casa es su casa’, waardoor ik me snel op mijn gemak voelde.  Het is zo gek hoe snel je je thuis kunt voelen in een huis met mensen die je eigenlijk helemaal niet kent.

Het aller leukste van mijn reis vond ik misschien wel de eet-momenten. En dan heb ik het dit keer niet eens over het eten zelf, maar meer het tafelen. Zó leuk om verhalen en meningen uit te wisselen over serieuze onderwerpen, maar ook bijvoorbeeld over welke soort chocolade nu écht het lekkerste was (moet ook gebeuren). Het is grappig hoe een andere cultuur ervoor kan zorgen dat je een hele andere kijk hebt op dingen, maar soms zijn de verschillen juist helemaal niet zo groot.

klein

Het was echt een hele bijzondere week en ik denk dat ik heel veel geluk had met mijn lieve gastgezin. Ik kan iedereen aanraden om dit ook een keertje te doen. Door Workaway wordt de drempel tot alleen reizen een stuk toegankelijker, omdat je een beeld hebt van waar je terecht komt. Op de website kun je een eigen profiel maken en ook profielen van andere bekijken. Door de reacties en ervaringen die andere andere achterlaten, kun je een beeld vormen van het gastgezin waar je naartoe gaat. Het is fijn dat er verschillende soorten werk word aangeboden. Vind je werken met kinderen niks? Er zijn ook een hoop leuke opdrachten op boerderijen of met dieren! Daarnaast zijn er nog veel meer verschillende leuke projecten te vinden. Voor mij was het een ervaring die ik nooit meer vergeet, en wellicht een begin van nog veel meer Workaway avonturen!

Om mijn avontuur af te sluiten heb ik nog een laatste video voor jullie, waarin ik jullie meeneem in mijn week. Enjoy! (Voor de HD versie kun je de video op Vimeo bekijken!)

– Anouck Plume

26 Comments
 • Jeanine
  13 april 2015 at 11:32

  Whaaaa dat filmpje is echt superleuk! IK WIL OOOK <3

 • Naomi
  13 april 2015 at 12:57

  Wat leuk! Ik vind workaway zo’n leuk concept, als ik klaar ben met de middelbare school wil ik in mijn tussenjaar een jaar reizen (ben nu al aan het sparen enzo) en daarbij dacht ik er ook aan om iets te doen met workaway. Hmm, misschien zou ik het volgend jaar al in een vakantie kunnen doen!

  Liefs,

 • Pauline
  13 april 2015 at 12:59

  Wauw wat een ontzettend tof filmpje! Mooi sfeertje :-). Ik kan me heel goed voorstellen dat het een bijzondere week is geweest. Zoals je zelf al zegt; een ervaring om nooit meer te vergeten.

  Liefs,
  Pauline

 • Fleur
  13 april 2015 at 13:35

  Wauw ik heb nu ook zoveel zin in mijn werkvakantie! Ik ga deze zomer naar Zweden om mee te werken op een paardenranch (ze organiseren er paardenvakanties). Je filmpje is heel gaaf geworden. Je blog is sowieso erg inspirerend! Ik heb al heel wat berichtjes terug gelezen 🙂

 • Mies
  13 april 2015 at 14:06

  Wat een vet leuk filmpje! Ik krijg helemaal zin om dat ook te gaan doen. Snel eens kijken op de site van Workaway. Heb je trouwens je header en profielfoto bloemetjes geupdate (of loop ik heel erg achter)? LEUK!

 • Vera
  13 april 2015 at 15:03

  Anouck wat is je filmpje weer SUPER mooi geworden (de vorige ook trouwens, maar volgens mij heb ik daar niet op gereageerd). Super fijn dat je eerste solo-buitenlandervaring zo goed was! Het ziet er echt uit alsof je het prima naar je zin hebt gehad. Ik zal ook eens een Workaway overwegen want het klinkt wel super leuk allemaal! 😀

 • Saar
  13 april 2015 at 16:11

  Lijkt me echt een geweldige ervaring. Het begint bij mij eigenlijk ook een beetje te kriebelen om zoiets te doen 😀

 • Sabrina
  13 april 2015 at 17:12

  Ah wat een super leuk filmpje! Je krijgt echt een heel mooi beeld van jouw week en de omgeving daar (; ik ga even op de linkjes klikken want het lijkt me allemaal wel wat!

 • Dina
  14 april 2015 at 01:59

  Woeeee dat filmpje! Wat kan je dat toch leuk!

 • Joanne
  14 april 2015 at 14:32

  Wow serious editing skills hier. Heel tof filmpje! Ik ben normaal zo iemand die filmpjes links laat liggen, omdat ik me er niet lang genoeg op kan concentreren (Ja, heel stom.) maar jouw video is zo mooi gemaakt. Ik kende het concept trouwens helemaal niet, maar het klinkt interessant. Het ziet er ook uit alsof je een super toffe tijd hebt gehad!

 • Aline
  15 april 2015 at 00:05

  Mooooi filmpje! Zie dat je goed gebruik maakt van de tip die ik je destijds gaf hehehehehe 😀 Tof dat je gewoon in je up naar Spanje bent gegaan. Ben best een beetje jaloers.

 • Hanneke
  15 april 2015 at 15:28

  Klinkt goed! I (l) Spanje! Geniet van al die lekkere etentjes!

 • Eva
  15 april 2015 at 17:23

  Hahaha ik dacht serieus ‘Ooooh wat lijkt me dat vet om tijdelijk in het buitenland te werken!’
  eeeh ok 😉
  Maar echt, wat vet! En wat ziet het er erg goed uit daar, met die bolle kipjes en het zonnetje en die lieve mensen <3 Zo cool dat je gegaan bent!

 • Mylene
  17 april 2015 at 11:24

  Aaah zo mooi om te lezen en te zien. Filmpje is echt tof en je filmt vet steady! Haha, daar kan ik nog wel wat van leren 😉

 • Lizet
  17 april 2015 at 15:21

  Mijn derde reactie in tien minuten, haha. Maar wat een leuk filmpje weer! Vind het echt tof dat je zo’n avontuurtje hebt beleefd. En je motiveert me echt om ook meer te filmen, zo leuk!

 • Rianne
  25 april 2015 at 17:05

  Dat filmpje, leeeeuk!

 • Kim
  11 mei 2015 at 21:30

  Toffe video Anouck!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.