Blog

Anouck Plume / diy  / MAAK JE EIGEN MINI FOTOBOEK

MAAK JE EIGEN MINI FOTOBOEK


Een tijdje terug werd ik door Webprint benaderd met de vraag of ik een van hun foto albums wilde testen. Daar zeg ik maar al te graag ja tegen, want ik hou van foto boekjes! Ik vind het zo jammer dat alles tegenwoordig digitaal is, dus neem ik graag de tijd om iets moois samen te stellen wat hopelijk nog heel lang kan bewaren.

Ik koos het kleinste vierkante fotoboek die er was en ging voor een simpele layout.
Misschien denken jullie nu wel “Ja hallo Anouck, je kunt mega fancy fotoboeken kiezen, waarom kies je dan de simpelste!?” Omdat simpel soms gewoon genoeg is. Het nadeel aan fotoboeken vind ik altijd dat ze zo massive zijn. Niet echt een gezellig iets wat je op de salontafel neerlegt, want bij de tafel die ik heb is dan 3/4 tafel weg. Ook krijg ik jeuk van fotoboeken met een wirwar van plaatjes. Geef mij maar clean, simpel, klein en fijn. 

Fotoboeken zijn er om te laten zien en als je dacht dat ik zo’n enorm ding mee ging slepen naar mijn vrienden heb je het mis. Dit fotoboek heeft het perfecte formaat 13 x 13 cm. Het handige aan dat formaat, is dat je prima je Instagram foto’s kunt gebruiken! Vaak zijn de foto’s die ik met mijn telefoon maak van lage kwaliteit, maar wel heel erg leuk om te bewaren. 

Toen ik naar de website ging en wilde straten met het maken van mijn boek raakte ik een beetje in paniek. Ohnee, dan moet ik natuurlijk zo’n vervelend foto-boek-bewerk programma gebruiken. Als je gewend bent om je opmaak normaal gesproken in Indesign te maken is zo’n programma niet fijn. Maar als je weinig verstand hebt van grafische ontwerp programma’s kun je op deze manier toch een heel professioneel uitziend boek maken!
Pietje precies die ik ben dacht ik; ooh als ze de afbeelding maar goed afsnijden, ooh als er maar geen witte randjes komen als ik de afbeeldingen aflopend maak. Toen ik het boekje thuis kreeg was dat dan ook het eerste waar ik naar keek. En wat was ik blij verrast! De afwerking is super netjes en strak, geen millimeter wit te zien. Top!


Het enige wat ik een beetje jammer vond is dat achterop het boek, het logo van Webprint staat. Maar aangezien dit de eerste keer is dat ik een fotoboek via een website maak, heb ik geen idee of dit gebruikelijk is. 

Het idee van een mini fotoboek is zeker iets wat ik vaker ga doen. Ik vind het zo leuk om foto’s te bewaren, maar dikke grote lompe fotoboeken vind ik echt drie keer niets. Ik heb nu als thema lente – zomer 2014 aangehouden, en over een half jaar ga ik zowieso een herfst – winter editie maken. Het is zo leuk om op deze manier op je jaar terug te kunnen kijken!
Maken jullie wel eens fotoboeken of bewaar je ze toch liever op je harde schijf? 


– Anouck Plume

18 Comments
 • Liese
  3 oktober 2014 at 06:14

  Ziet er alleszins heel leuk uit! Ik wil steeds mn foto’s afprinten, maar ik stel het altijd uit, waardoor ik eigenlijk alles gewoon op mijn pc laat staan :p

 • Nena Verbeeck
  3 oktober 2014 at 06:28

  Oh, heel leuk! Ziet er zo cute uit 🙂

 • Eline Oosterbosch
  3 oktober 2014 at 06:30

  Het ziet er echt super leuk uit!

 • Laura
  3 oktober 2014 at 07:43

  Wat een leuk boekje! Het formaat is ook echt handig vind ik, neemt niet zoveel ruimte in beslag. Ik wil heel graag al mijn vakantiefoto’s en dergelijke op print hebben. Digitaal is ook fijn, maar stel je computer crasht een keer.. alles weg!

 • Kim
  3 oktober 2014 at 08:26

  Ik vind zo’n klein boekje ook wel erg leuk! Ziet er mooi uit 🙂

 • Stella Boogaard
  3 oktober 2014 at 08:27

  Ahhh hij is zo leuk geworden! En echt heel mooi vormgegeven ook, wauw. Liefs, Stella.

 • Tanya
  3 oktober 2014 at 09:11

  Wat leuk! Ik moet ook nog een keer fotoboeken maken van m’n reizen, of misschien maak ik wel een ouderwets plakboek. Maar wanneer dat er van gaat komen… Ben zo bang dat ze dan ook maar in de kast staan te verstoffen (net zoals ze nu in m’n harde schijf liggen te verstoffen… hmm)

 • Elisse
  3 oktober 2014 at 11:09

  Heel leuk, wat een lief en schattig boekje! Het is wel normaal hoor, dat ze hun logo ergens verwerken in het boekje. Een beetje reclame voor hun bedrijf moet wel kunnen, vind ik. Ik stoor me er alleszins niet zo aan 🙂

 • Evelien
  3 oktober 2014 at 16:16

  zo schattig zo’n klein leuk fotoboekje, echt mooi! Vind hem echt geweldig. 🙂

 • Ines
  3 oktober 2014 at 19:32

  Oh da’s wel erg leuk gedaan 😀

 • Raya
  3 oktober 2014 at 20:51

  Zo’n fijn boekje! Het is wel leuk om eens een klein boekje te hebben want het moet inderdaad niet altijd een bombastisch exemplaar zijn. Fijn om nog eens terug in te bladeren als je aan het klappertanden bent onder een fleece dekentje 😉

 • Melissa
  3 oktober 2014 at 22:24

  Wat leuk!

 • Sanne
  4 oktober 2014 at 11:33

  Ik geef je groot gelijk hoor, met clean, simpel, klein en fijn. Ik zat eigenlijk al te wachten op dit postje, want je had het een tijdje terug op Instagram aangekondigd, toch?
  Als ik dit zo zie (en ik ben ook allergisch voor witte randen en slechte afsnijdingen, al heb ik er niet een heel goed oog voor) is het een boekje dat ik inderdaad graag gewoon in de kamer wil leggen en er af en toe in wil kijken. Je foto’s zijn prachtig Anouck, dat is dan nog wel iets waar ik eerst aan moet werken voordat ik zo’n boekje zou samenstellen ;). Geniet van je boekje!

 • cheyenne
  5 oktober 2014 at 06:42

  wat tof zeg! ziet er onwijs leuk uit, die ga ik onthouden 🙂
  xo, cheyenne

 • Sabrina van der Linden
  6 oktober 2014 at 10:45

  Ah ziet er leuk uit zeg! Leuk dat je er een gifje van hebt gemaakt (:

 • Eva
  7 oktober 2014 at 19:26

  Wat leuk zo zeg en wat ziet het er ook mooi uit!

 • Lizet
  11 oktober 2014 at 10:14

  Wat heb je leuke nagels! Haha. Tof dat je ‘gewone’ foto’s van je iPhone hebt gekozen, dat vind ik perfect passen bij zo’n album. Erg leuk idee!

 • Lemonstale
  17 oktober 2014 at 19:40

  Die is leuk geworden zeg! Goed gekozen cover ook… Ik maakte laatst ook een (proef)fotoboek bij Albelli. Toch wel leuk hè, zo’n boek die je gewoon door kunt bladeren?!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.