Blog

Anouck Plume / beauty  / DIY BODY SCRUB

DIY BODY SCRUB

Ik hou van body scrubs. Niets is er zo heerlijk om een lekker ruikend scrubje te gebruiken als je onder de douche gaat (of in bad!), zodat je huidje daarna weer helemaal smooth is. 
Omdat ik een nogal gevoelige huid heb, zijn scrubjes uit de winkel vaak te geparfumeerd of niet vet genoeg. Een homemade scrub van olijfolie en suiker werkt voor mij altijd erg goed. Je huid word er supersmooth van en het droogt mijn huid niet uit. Het nadeel is dat het ruikt alsof je een kippetje bent die in de pan gebakken gaat worden.

Toen ik laatst een artikel las op Team Confetti over de ‘mirco bead’ die in heel veel scrubs zit, wist ik dat het tijd was om mijn scrub-recept te verbeteren. Micro beads zijn minuscule deeltjes plastic, die super makkelijk door alle filterstystemen stromen, en dus zo terecht komen in de zee. Ookal is het een minuscuul deeltje, als je je voorstelt in hoeveel producten het zit en hoeveel mensen het gebruiken, worden al die minuscule deeltjes een steeds groter deel van de plastic soep die in de zee rondzwemt. (meer weten over de mirco bead? kijk hier!)
Tijd dus om onze eigen scrub te maken, zonder micro beads!


Ter vervanging van de olijfolie, ontdekte ik kokosolie. Stinkt niet, en is lekker vet voor het huidje. Zorg dat je 100% pure kokosolie koop. Die vind je in bio-winkels of bijvoorbeeld bij de Tuinen, maar daar betaal je al snel 10 euro voor een pot. 99% kans dat ze het ook verkopen bij je lokale toko, daar betaal je slechts 3-4 euro!

Wat heb je verder nodig?
– Suiker

– Kokosolie
– Gedroogde roos
– Vanille extract

en wat moet je doen?

Gebruikt de verhouding 1 kokosolie : 2 suiker. Dus hoeveel kokosolie je gebruikt maakt niet uit, als je maar de dubbele hoeveelheid aan suiker toevoegt.

Doe de suiker in een kom. Voor de geur sneed ik een gedroogde roos fijn en voegde ik een beetje vanille extract toe. Mix dit door elkaar en smelt intussen de kokosolie in een pannetje (kokosolie is namelijk geen vloeibare olie, het ziet er uit als een witte pasta) Giet de kokosolie langzaam door je suiker mengsel en blijf erdoor roeren.
Doe het mengsel in een fancy potje en klaar!

Ik heb de scrub natuurlijk meteen uitgetest en ben meer dan tevreden. Het voelt fijn op mijn droge huid en ruikt super lekker! Ik ga weer met smoothie benen door het leven, yay! Take that micro bead!

– Anouck Plume 

20 Comments
 • Andrea
  6 mei 2014 at 05:40

  Klinkt erg fijn! En prachtige foto’s!

 • Suzanne
  6 mei 2014 at 06:06

  Wat een leuk idee, en wat een prachtige foto’s!

 • Lauriëtte
  6 mei 2014 at 06:48

  Wat leuk om je eigen scrub te maken! Ruikt het niet heel erg naar kokosolie? Ik ben niet zo’n kokos fan haha.

  • Anouck Plume
   6 mei 2014 at 08:22

   Nee helemaal niet zelfs! Ik heb de pot nog even opengedraaid om de geur te kunnen omschrijven, maar eigenlijk ruikt het bijna nergens naar haha, heel neutraal in ieder geval. Het kleine beetje geur wat eraan zit word in de scrub eigenlijk overheerst door roos en vanille-geur!

  • Lauriëtte
   8 mei 2014 at 14:22

   Aaah oke helemaal top! Dan gaat deze op mijn DIY todo lijst! 😉

 • Olga Zijlstra
  6 mei 2014 at 06:59

  Te gek dat je dit hebt bedacht! Weg met de microbead 🙂

 • Linda
  6 mei 2014 at 07:52

  Wat is dit leuk zeg!
  Goed voor je huid en het milieu, mij heb je 🙂

 • Stella Boogaard
  6 mei 2014 at 08:06

  Dat klinkt als een heel fijn scrubje! En wat goed dat die microbeads er niet in zitten! Liefs, Stella.

 • Yvonne Ossel
  6 mei 2014 at 08:19

  Idd hele mooie foto’s! Lijkt me een heerlijke scrub, ik ben sowieso al dol op kokosolie, wat een fijn multifunctioneel goedje is dat. Van die microbeads wist ik nog niet maar ga er nu zeker op letten. Ik gebruik trouwens ook vaak zeezout in een scrub, heeft ook nog weer een extra functie voor je huid:)

 • Maaike
  6 mei 2014 at 09:54

  Wauw, super mooie foto’s!

 • Zoë-Amber
  6 mei 2014 at 10:35

  Klinkt als een echte must-have (of moet ik must-make zeggen)!

 • Hannelore
  6 mei 2014 at 14:23

  Ik ben al een tijdje van plan om eens kokosvet uit te proberen! Werkt voor vele dingen, dus dit is weer een extra motivatie. Stel me wel vragen bij die micro-beads nu, ik gebruik een scrub van de “natural” lijn van hema, dus ik mag dan toch hopen dat die rommel daar niet in zit!

  • Anouck Plume
   8 mei 2014 at 11:11

   Als er PE, PP, PET of PMMA op de ingrediëntenlijst staat, zit er plastic in. Maar hopelijk is dit bij een natuurlijke lijn niet het geval!

 • Ines
  6 mei 2014 at 17:27

  Super fijne foto’s! En echt een leuke DIY! Ga ik eens proberen!

 • Kimsje
  6 mei 2014 at 21:26

  Wat heb je een mooie blog zeg 🙂 Mooie kleurtjes en design!

  Echt heel leuk die scrub! Ik ben helemaal gek van cocos en ga het zeker eens uitproberen!

 • Kim B
  7 mei 2014 at 09:39

  Wat een super fijne tip! Dit ga ik ook proberen ^^. I love kokos ^^

 • Sabrina van der Linden
  7 mei 2014 at 12:23

  Ah dat ziet er leuk uit!!

 • Melissa
  7 mei 2014 at 17:00

  Heel mooie foto’s, komen ze recht uit je camera of stiekem wat bewerkt?
  ik vind ze alvast prachtig!
  Ziet er een heerlijke scrub uit ook 🙂

  • Anouck Plume
   8 mei 2014 at 11:13

   Nee hoor, mijn foto’s gaan altijd eventjes door photoshop. Meestal maak ik ze alleen iets lichter of verander het contrast 🙂

 • hernameiseva
  8 mei 2014 at 19:34

  klinkt erg leuk, ga ik zeker een keer proberen! 😀

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.