Van La Petite Plume naar Anouck Plume + Etsy shop!

plume2klein

Nu hadden jullie natuurlijk gehoopt dat het eerstvolgende artikel eindelijk over Indonesië zou gaan, maar helaas pindakaas dit artikel gaat over iets heel anders: Mijn Etsy shop is terug! En dit keer helemaal in een nieuw jasje.


Heel wat jaren geleden, toen ik een 18 jarige knutseltuthola was, was Etsy de plek waar het allemaal is begonnen. Ik ging samen met een vriendin op een rommelmarkt staan en eigenlijk wilden we naast onze tweedehands spullen ook koekjes en cake verkopen. Ons enthousiasme werd snel geremd toen ik in het reglement las dat je geen etenswaren mocht verkopen. We besloten iets anders te maken: haarbandjes. Ons kraampje lag bomvol met tweedehands kleren en oude spullen van zolder. Een klein hoekje was ingericht voor onze haarbanden. Er stond een handgeschreven bordje bij dat we ook ter plekke haarbandjes op maat deden maken. De markt was zo goed als dood. “Ja normaal gesproken is het nooit zo rustig hoor” hoorden we her en der. We verkochten een handjevol haarbandjes aan een groepje kinderen.

Ondanks de tegenvaller op de markt werden we steeds enthousiaster over onze creaties. We wilden meer maken en gingen aan de gang met sieraden. We maakten lieve schattige armbandjes en kettingen met roosjes van klei. Al snel volgde er een naam én een logo (check deze hier, wil je niet missen). Die naam was niet van de een op de andere dag bedacht en kwam tot stand door middel van uiterst ‘professionele’ brainstorm technieken (kuch). Tijdens het rolschaatsen bedachten we dat het een franse naam moest krijgen, omdat die schattige roosjes ons aan romantisch Frankrijk deden denken. “Iets met petite, want dat klinkt zo lief!” De daaropvolgende dagen zochten we naar woorden die we leuk met ‘petite’ konden combineren. Met google translate aan onze zij kwamen we uit op La Petite Plume. (Plume ja. Die van Anouck Plume aaaah backgroundstory!)

armband_bedeltjes_rood-copy

Er volgenden meer marktjes en meer sieraden en we maakten een DaWanda shop (de Duitse versie van Etsy). We verkochten vooral binnen onze vrienden en kennissenkring. We stapten over van DaWanda naar Etsy en verkochten nog steeds vooral aan onze vrienden en kennissen. Na een tijdje van weinig verkopen gaf ik het nog een laatste kans en ging verder in mijn eentje. Onder de naam, jawel, Anouck Plume. Ik ging aan de gang met een naaimachine die ik van mijn schoonmoeder kreeg en maakte kleine etuitjes die ik toevoegde aan de shop. Ter promotie maakte ik naast de Etsy shop een Tumblr pagina aan waar ik behind the scenes foto’s deelde. Ik bestede steeds meer aandacht aan de Tumblr pagina en steeds minder aan mijn Etsy shop. Toen ik stopte met de kunstacademie was mijn Tumblr pagina een uit de hand gelopen hobby en was het uitgegroeid tot een ware blog. Een jaar lang schreef ik voor een onzichtbaar publiek, want ondanks dat ik om de dag iets publiceerde had ik weinig tot geen lezers. Na dat jaar ging mijn Etsy shop offline en kwam www.anouckplume.nl online.

home4klein
header

Anouck Plume is dus niet mijn echte naam, maar is me inmiddels meer eigen dan hoe ik officieel heet. Mijn echte achternaam heb ik nooit leuk gevonden grotendeels vanwege de geschiedenis die het met zich mee draagt. Hoewel La Petite Plume misschien nooit écht een succes is geweest, was het wel hét begin van Anouck Plume, wat voor mij nu veel meer dan een blognaam alleen is. Ik kijk met een hele brede glimlach terug naar de dag dat ik samen met mijn beste vriendinnetje al rolschaatsend nadacht over onze shop naam en de dag van ons eerste marktje. Plume zal me altijd blijven herinneren aan hoe het allemaal ooit begon.

Omdat ik mijn liefde voor Etsy nooit ben kwijt geraakt en het altijd bleef kriebelen ben ik nu terug. Niet met ‘franse’ sieraden, maar met gewoon mooie handgemaakte dingen van Anouck Plume. Dingen waar ik zelf blij van word, om te maken en om te delen met de wereld. Dus ga je kijken naar mijn nieuwe shop?

– Anouck Plume

Comments

 1. says

  Heel leuk! Ziet er mooi uit 😀
  Ik wil ook nog steeds een Etsy-shop openen (maar dan gewoon met suffe printjes hoor haha) maar man, gedoe. Maar dit is weer een duwtje in de rug 😉 Goed bezig!

 2. says

  Wat leuk dat je weer een online shop hebt, ik kan me je vorige shop met de schattige haarbandjes nog goed herinneren. Overigens zou ik overwegen om die leuke mini etuitjes er ook in te zetten, ik gebruik m’n etuitje met gele stippeltjes die ik van jou heb gekregen nog steeds! Juist omdat ie zo lekker compact is.

  • admin says

   haha zo leuk om te lezen dat je die etui nog steeds gebruikt! Dat kwam nog uit de periode dat package swaps helemaal ‘in’ waren. Bizar hoe snel te tijd gaat he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *