Thuis bij Nieke

img_4971klein

Voor mijn serie ‘Thuis bij’ ga ik langs bij lezers en blogcollega’s om een kijkje te nemen in hun kamers, studio’s, appartementen of huizen, want de leukste woningen, zijn échte woningen. Dit keer een hele bijzondere editie van Thuis Bij. Een thuis waar een van mijn favoriete personen op aarde woont: mijn BFF Nieke!

img_4981klein

Nieke en ik kennen elkaar van onze opleiding grafisch vormgeven. We go way back. De avonturen die we samen beleefd hebben zijn inmiddels ontelbaar, maar het grootste avontuur was onze stage op Curaçao. Samen met z’n tweeën naar de andere kant van de wereld alsof het niks was. Spannend, dat zeker, maar nooit was ik bang. Ik was tenslotte samen met mijn aller beste vriendin en met haar aan mijn zij deed ik die stage wel even.

Na Curaçao verhuisde we naar de zelfde stad (waar we allebei nu nog steeds wonen, yay Tilburg!) en uiteindelijk werden we collega’s. Of ik haar al zat ben? Nee nog niet, en hoewel we tegenwoordig geen collega’s meer zijn, geen klasgenoten meer zijn en steeds meer onze eigen weg volgen zijn we nog steeds onafscheidelijk.

niekekleinimg_5035klein

Nieke woont samen met haar kat Muf in een fantastisch appartementje in de buurt van het centrum van Tilburg en ze is een held in inrichten. Ze heeft precies de zelfde smaak als ik: veel planten, veel kringloop en een vleugje Scandinavisch. Hoewel onze huizen er toch totaal anders uitzien zou ik zo in haar appartement kunnen intrekken. Nieke is altijd op jacht naar nieuwe pareltjes voor haar huis en regelmatig ontvang ik via Whatsapp foto’s (met een enthousiast bijschrift in caps lock en veel uitroeptekens) van haar vondsten.

Soms is het mooi om terug te kijken naar hoe een vriendschap begon, want dan ontdek je al gauw hoe veel je allebei gegroeid bent. Van onzekere 16 jarige met all stars en t-shirtjes met hysterische pints is Nieke gegroeid tot een prachtige vrouw die haar weg in de wereld steeds beter weet te vinden en haar eigen keuzes durft te maken. Ondanks dat ‘prachtige vrouw’-gedeelte zal Nieke altijd de ‘man’ in onze relatie zijn; de gene die mij hout leerde hakken, vuur leerde maken, mij leert hoe ik met gereedschap moet omgaan, mij helpt met mijn autorijangst, een eigen gevangen forel schoonmaakt (terwijl ik op de achtergrond heel hard neeeeeee iiew roep) en zware dingen voor me tilt als ik te lomp ben om iets te dragen.

img_4985klein
img_4963kleinn

Haar passie voor interieur, meubels en alles wat met inrichten te maken heeft, uit ze niet alleen in haar eigen woning. Met haar nieuwe opleiding werkt ze hard aan een toekomst waarin ze van haar passie haar werk kan maken.

img_5063kleinn

Haar favoriete ding in huis? Stiekem met stip op nummer 1: de vaatwasser!

“Een van de minst leuke dingen in het leven vind ik toch wel afwassen. Zoals studenten vaak in het weekend hun was mee naar huis nemen voor mams, nam ik zonder grappen mijn afwas mee om thuis in de vaatwasser te zetten. (erg, ik weet het!) Maar omdat ik van Anouck toch écht iets anders moest kiezen, wordt het de mooie houten schuifdeur tussen mijn keuken/woonkamer en de slaapkamer.”

img_50682klein

“Even een kleine voorgeschiedenis: voordat ik hier kwam wonen zat ik in een piepkleine studio waarbij mijn bed letterlijk in de keuken stond, dus toen ik in dit huisje kwam wonen was ik super blij om eindelijk een aparte slaapkamer te hebben. Onder andere vanwege mijn kat Muf wilde ik graag mijn slaapkamer kunnen afsluiten van de rest, beetje jammer dus dat de scheiding bestond uit een opening zonder deur! Toen kwam ik op het idee om er dan zelf maar een schuifdeur voor te maken. Ik had op internet de meest fantastische exemplaren voorbij zien komen, dat wilde ik ook! Via een DIY project die ik tegenkwam (op de blog van Shifra, hoe leuk!) en mijn lieftallige suikeroom de timmerman, die ook een boekenrek en roomdivider voor me maakte, werd dit project werkelijkheid. Ik wordt er nog steeds elke dag gelukkig van als ik er naar kijk, heerlijk!”

Dankjewel lieve Nieke dat ik jouw huisje mocht delen met de rest van de wereld!

– Anouck Plume

Comments

 1. says

  Mooie vriendschap zo over de jaren! Ik vind het knap dat het allemaal best wel verschillende items zijn, maar dat het toch een eenheid vormt. Ik zou hier ook zo kunnen wonen, mooi huisje! :)

 2. Hanneke says

  Wow, mooi plekje Nieke.
  Lekker opgeruimd en knus.
  Ik zie wel wat dezelfde ideeen die je samen met Anouck hebt.

  Hoop dat jullie nog lang van elkaars vriendschap mogen genieten.
  Fijn dat jullie elkaar aanvoelen en steunen, in goede en in slechte tijden BFF.
  Maak samen maar mooie herinneringen, opdat je later kunt zeggen…….weet je nog oudje haha

  Dikke knuf voor jullie allebei xxxx

 3. says

  Wat een super leuk huisje! Hele mooie spulletjes, je ziet echt meteen die kringloop vibe (I love it! ). En cool, die schuifdeur van Shifra! Ik vind dat zo’n leuke DIY. Perfecte oplossing bij gebrek aan een deur! En prachtige foto’s Anouck :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *