Series om te bingewatchen #4

bingewatching

Een tijdje geleden schreef ik een artikel waarin ik series tipte om te bingewatch tijdens de herfst. Omdat deze koude winterdagen erom vragen om lekker binnen te zitten met een dekentje en thee (en chocolade), dacht ik dat het wel een goed idee zou zijn om mijn favorieten van de laatste tijd met jullie te delen. Zodat, als jij ook van plan bent lekker te bankhangen, je in ieder geval weet wat je zéker moet kijken!

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency
Het verhaal van deze serie gaat over Dirk Gently, een ietwat vreemde ‘detective’. Op een dag kruist zijn pad met Todd (gespeeld door Elijah Wood) en vallen ze van de ene bizarre gebeurtenis in de andere. Deze serie is raar, spannend en vooral hilarisch. Netflix heeft sinds kort de optie om series te downloaden en offline te kijken. Super handig! Tijdens mijn vliegreis naar Spanje heb ik bijna het hele seizoen in een keer gekeken, dat maakt wachten ineens een stuk leuker.

Black Mirror
Black Mirror is een serie korte films die allemaal een link hebben met de toekomst en technologie. Elk verhaal staat volledig los van elkaar, dus de trailer geeft wellicht niet de goede indruk van de serie. Elke aflevering was zo spannend/goed dat ik binnen no time alles heb gekeken. Sommige afleveringen zijn zo’n goede schets van een échte mogelijke toekomst dat ik er dagen erna nog steeds mee rondloop in mijn hoofd. Elke aflevering duurt ongeveer een uur.

Freaks and Geeks
Freaks and Geeks is een serie uit 1999 (lekker terug naar vroegâh) wat gaat over highschool struggles van een groepje ‘freaks’ en ‘geeks’. Het is geen meeega goede serie (wellicht verklaard dat waarom er maar 1 seizoen is gemaakt) maar het kijkt wel lekker weg! Vooral heel erg leuk: het fantastische duo James Franco en Seth Rogen hebben elkaar gevonden tijdens de opnames van deze serie.

Please like me
Als afsluiter een serie die ik waarschijnlijk aan het bingewatchen ben op het moment dat je dit leest. Ik hou van alles in deze serie. De personages, de onhandigheid, de herkenbaarheid en John. ❤️ Please Like me gaat over allerlei twintigersproblemen met in de hoofdrol Josh. De serie is fictie, maar ook gebaseerd op verschillende gebeurtenissen uit het echte leven van Josh. (Josh heet in het echte leven écht Josh en heeft écht een John en zijn beste vriend heet écht Tom!) De trailer vind ik verschrikkelijk, dus kijk in plaats daarvan liever een van mijn lievelingsscenes (die ik van Youtube niet mocht delen dus linkje hier).

Al fan van deze serie? Mijn lievelingspersonage Arnold maakt hele mooie liedjes die je hier kunt luisteren.

– Anouck Plume

Comments

 1. says

  Ik ben net begonnen met Please like me. Na twee afleveringen zit ik er nog niet helemaal in moet ik zeggen, maar ik kijk nog even door. Black Mirror klinkt ook goed. Dat lijkt me wel iets om met mijn vriend samen te kijken.

 2. says

  Ik ken ze allemaal niet! JEEI nieuwe series woeeee! Ik ben op dit moment net begonnen met Gilmore Girls (ja, echt, late on the bandwagon of zoiets) dus ik ga dat eerst even verder kijken (moet er nog een beetje inkomen), maar daarna ga ik dit lijstje er weer eens bij pakken. Ik heb ook een tip gekregen van mijn schoonzus: Arnedahl, of zoiets. Een Zweedse detective die heel goed schijnt te zijn. Liefs!

 3. says

  Ik ben heel benieuwd naar Black Mirror, maar ik durf het niet zo goed te kijken ofzo. Misschien een beetje gek en helemaal niet nodig. Misschien toch eens proberen. Please like me wil ik ook nog even bekijken, ik hoor veel goede dingen over deze serie. Ben benieuwd!

 4. says

  Ik heb één aflevering van Dirk Gently gezien en vond het zo bizar dat ik niet goed wist of ik het nu goed of slecht vond, haha. Ik ga het nog maar eens een kans geven in de toekomst! Please Like Me vind ik so-so, dan vond ik Lovesick en Fresh Meat leuker! Freaks and Geeks moet ik ook nog altijd kijken, thanks voor de reminder :-)

 5. says

  Die eerste serie met Elijah Wood lijkt me wel leuk! Helaas is deze niet op Netflix te zien. Ik kijk vaak detectives, het liefst Scandinavische. Er is niks fijners dan lekker op de bank hangen en filmpjes/series kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *