Dit was 2016 (Deel 2)

InstagramJuliklein

Al eerder deelde ik mijn hoogtepunten van Januari t/m Juni in een terugblik op 2016. Vandaag neem ik jullie mee naar Juli t/m December!

Juli
Juli. Juli was de maand waar ik het hele jaar aan toe was. Zomer, vakantie en rust. Samen met een groepje vrienden ging ik naar Budapest in Hongarije en genoten we een week lang van het weer, lekker eten en goedkope limonade. Ook ging ik in Juli een dagje naar Parijs met vriendjelief. Met een bus vertrokken we midden in de nacht uit Tilburg op weg naar Parijs. ‘S ochtens kwamen we aan en ’s avonds begon onze terugreis alweer. Het was een mooie dag, maar die busreis. NOOIT meer.

Verder kwam een hele knullige meisjesdroom van me uit: ik ging paardrijden! Al heel lang stond het op mijn lijstje om dit een keertje te doen. Ik vond een Socialdeal voor een goedkope paardrijles en voor ik het wist zat ik op een paard. Ik faalde GIGANTISCH, maar het was wel leuk.

 augustus

Augustus

Ook in Augustus genoot ik van de zomer. Ik ging zwemmen bij meertjes met vrienden, organiseerde een NERF-gun party wat waarschijnlijk het BESTE idee van het hele jaar is geweest, had fijne barbecues in mijn tuin en genoot volop van mijn nieuwe huis. Ik blogde weinig en genoot veel.

Ook ging ik op avontuur dicht bij huis. Ik leende de auto van een vriendinnetje en reed samen met mijn vriend en mijn hond die op bezoek was naar de Loonse en Drunense Duinen. Het was veel te warm om te wandelen en uiteindelijk zaten we de hele middag in de schaduw op een picknickkleedje te genieten van de rust.

sup

Het meest leuke uitje van heel Augustus was SUPPEN in de Biesbosch. Tijdens mijn vakantie in Curacao, een aantal jaar geleden, deed ik een SUP-tour langs de mangrove en dat was het coolste ever. Toen ik ontdekte dat je ook in de Biesbosch kon SUPPEN kwam het bovenaan mijn to do list. We kregen een kaart mee en mochten zelf onze route kiezen. Ruim twee uur peddelden we op het water door de prachtige Biesbosch.

Om Augustus af te sluiten ging ik bootje varen met Miss-Publicity door de Amsterdamse grachten. Ik had in het verleden al vaker een uitnodiging gehad, maar élke keer had ik al andere plannen of kwam er iets tussen. Nu had ik geen excuus meer: het is zomer, hup die boot in!

img_4396

September
Vanaf September begon mijn blogmojo eindelijk weer een beeeetje terug te keren, hoera! Ondanks dat de komst van September ook het einde van de zomervakantie betekende was het een heerlijke maand. Ik had iets langer dan verwacht vakantie en boekte een last minute naar Warschau met vriendinnetje Linsy, onder het mom van ‘mijn stage heeft iets met reizen te maken’. Ik schreef er hier, hier en hier over!

Ook ging ik iets dichter bij huis op pad. Ik kom origineel uit Limburg, maar ben nog nooit echt in de heuvels van Zuid-Limburg geweest. Samen met mijn moeder gingen we touren in haar cabrio. Het was heerlijk weer en we zagen de meest pittoreske plekjes.

boniver

Een van de hoogtepunten van September het hele jaar: Ik heb kaarten voor het concert van Bon Iver. Het is nu al een hoogtepunt, en het concert is nog niet eens geweest, kun je nagaan. Bon Iver is een van mijn favorieten, dus ik ben blij als een klein meisje!

thuisbijbianca12klein

Verder ging ik op pad voor mijn thuis bij serie. Deze keer ging ik naar Almere om een kijkje te nemen in de woning van Bianca.

breda

Oktober en November
Eind September begon mijn stage bij The Boho Guide en in Oktober en November ging ik op zoek naar allerlei leuke plekken in Nederland. Ik ging overnachten bij Villa Pastorie in mijn eigen stad, een dagje naar Breda met vriendlief en ging naar de Veluwe met mijn beste vriendinnetje.

img_6877

December
December was voorbij voor ik het woord ‘kerstmis’ kon zeggen. Normaal gesproken ga ik in November al helemaal insane met kerst-shoppen, het huis versieren en zoveel chocolade kerstkransjes eten als ik kan, was ik nu maar met één ding bezig: IK GING NAAR JAVA. Er is zoveel te vertellen over deze reis, dat ik niet weet wat ik moet vertellen. Als je nieuwsgierig bent, hou dan vooral DEZE pagina in de gaten, want hier kun je straks al mijn verhalen terug lezen!

barcelona

Ik was net een week terug uit Indonesië en ik stond alweer op Eindhoven airport om naar Barcelona te vertrekken. Deels voor The Boho Guide en deels omt het aller leukste gastgezin op aarde te bezoeken in Igualada. Ook voor mijn avonturen in Barcelona geldt: hou deze pagina in de gaten!

img_2077

Een ding heb ik weg gelaten uit dit jaaroverzicht, en dat is misschien nog wel het meest pijnlijke van deze hele terugblik. Want iemand verliezen waarvoor je door het vuur zou gaan is het moeilijkste wat ik ooit deed. Erger dan al die andere tegenslagen bij elkaar. Erger dan al die angsten die ik het afgelopen jaar overwon. Al die mooie dingen lijken ineens minder mooi te zijn als je ze niet meer kunt delen met die ene persoon. Vriendschap overwint alles. Maar niet altijd.

– Anouck Plume

Comments

  1. says

    Lieve Anouck, wat mooi dat je ondanks de tegenslagen toch zo’n positief verhaal weet neer te zetten! Ik hoop dat 2017 een goed jaar voor jou wordt. Oh en dat suppen in het biesbosch lijkt me echt heel erg tof, dat gaat op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *