Dit was 2016 (deel 1)

2016 was niet mijn jaar. Nou. ik zei het.

Het voelt heel dubbel om dit te schrijven, want als ik terug kijk naar 2016 is het ook een jaar geweest waar héél veel leuke en bijzondere dingen in zijn gebeurd. Hoe kan ik dan zomaar zeggen dat het niet mijn jaar was? Een eeuwig gevoel van verdriet en stress waar maar geen einde aan leek te komen hing als een donker wolkje boven al die leuke dingen.

Het is zo stom dat je je zo intens verdrietig kunt voelen ondanks dat je eigenlijk alles goed voor elkaar hebt. Misschien was 2016 te veel. Te veel verwachten, te veel willen en te veel doen. Mijn enige goede voornemen voor het komende jaar is dan ook: doe het rustig aan. Geniet meer van niks doen en vrije dagen. En neem ook daadwerkelijk vrij op vrije dagen en ga leuke dingen doen, neem de tijd om een adempauze in te lassen. Ik ben er namelijk heel goed in om alsnog mijn vrije dagen bom vol te plannen met dingen die ik ‘heel eventjes tussendoor wel kan doen’. Als ik namelijk een hele dag niks doe, heb ik het gevoel dat ik mijn tijd verspil, dat ik nutteloos ben. Maar misschien is het soms wel oké om nutteloos te zijn. Niets willen en gewoon zijn.

Ondanks die donkere wolk ga ik toch een terugblik doen op 2016. Al is het maar om mezelf eraan te herinneren dat 2016 ook vol geweldig leuke momenten zat.

Cheersklein

Januari
Ondanks dat ik in januari niet lekker in mijn vel zat en mijn blog even op pauze stond, kwam in januari ook een droom van me uit. Een nieuw huis! Een écht huis! Alle papieren werden ondertekend en het aftellen kon beginnen.

Ik droom over barbecue feestjes in mijn toekomstige tuin en het hebben van een eigen kantoortje. Onder de douche dansen in de veel te mooie badkamer en fantastische taarten bakken in de prachtige keuken. Een mini moestuin in de tuin en EINDELIJK plek voor een kitten (sorry mam).

schermafbeelding-2016-12-20-om-17-07-07

Februari
Februari was misschien wel de meest donkere wolk van het afgelopen jaar. We namen afscheid van mijn opa. Heel onverwachts en heel snel. Een groot deel van zijn inboedel nam ik mee naar mijn nieuwe huis, zodat opa én oma nu toch nog een beetje bij me zijn.

Gelukkig waren er in Februari ook leuke dingen. Ik deed misschien wel juist extra mijn best om te genieten van leuke dingen om die donkere lucht een beetje lichter te kunnen maken. Op uitnodiging van CJP ging ik samen met mijn vriend naar CJP serveert op het Rotterdamse filmfestival. Een selectie van de beste films. Ik wilde altijd al een keer het filmfestival bezoeken, maar het kwam er nooit van. Ik had nu dus geen excuus meer om niet te gaan! Het leuke van zo’n filmfestival is dat je op een hele andere manier een film in gaat. Je kiest de films niet zelf uit, maar je weet van te voren al dat er een grote kans is dat je ze heel goed gaat vinden, de films word ten slotte niet voor niets uitgekozen voor het festival. En dat bleek achteraf helemaal waar te zijn. Beide films die ik zag waren héél goed en het event was zo leuk!

Kattencafe4kleinzw

Ook bezocht ik in Februari voor het eerst het noorden van het land. Gek he? Ik zag al zoveel van Europa en de wereld, maar ging nog nooit naar het noorden van mijn eigen land.

De reden dat ik naar Groningen ging was een mini blogmeeting in het nieuwe kattencafé! Voor katten (én leuke bloggers) reis ik zonder problemen heel het land rond en voor ik het wist zat ik in een 3,5 uur durende treinreis richting Groningen. Het allerallerleukste van bloggen blijft voor mij het leren kennen van al die leuke nieuwe mensen. En als dat dan in combinatie met katten en taart kan is het helemaal mooi!

tweeluik

Maart
In Maart was het eindelijk zover! Het e-book van NS International waarvoor ik in September 2015 op pad ging werd gelanceerd! Ik ging op pad voor het thema duurzaamheid, want ik hou nu eenmaal van alles wat (mint)groen is! Bij een groene vakantiebestemming, denk je misschien niet als eerste aan Parijs. Toch is er op het gebied van groen een hoop te beleven. Niet alleen is Parijs een groene stad vanwege zijn vele parken, maar ook in de figuurlijke zin ontwikkeld de stad zich als groene bestemming. Ik koos voor het e-book 3 must do’s uit: La REcyclerie, Kilo Vintage en Les Berges de Seine.

Het was mijn eerste echte persreisje en ik vond het zooooo’n leuke dag! Je kunt het e-book ‘Bloggerstips Parijs’ nog steeds hier downloaden door je in te schrijven op de nieuwsbrief van NS International.

home7klein

In Maart was ik druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe huis. Ik nam afscheid van mijn oude huisje door alles nog één keer vast te leggen op foto in een special editie van Thuis Bij, want hoe kan ik nu zo’n serie hebben als ik mijn eigen thuis nog nooit heb laten zien?

April
Vorige zomer was ik er al voor een kort bezoekje: de Deense stad Kopenhagen. Binnen twee dagen werd ik compleet verliefd op deze stad. De taal, de mensen, de architectuur. In April ging ik terug en ik genoot van elke minuut.

Ik bezocht nieuwe dingen en oude dingen. Het weer was heerlijk en het eten was nog heerlijker. De video is traag vol met mooie beelden. Want zo voelt Kopenhagen voor mij. Voor het eerst ontdek ik een stad waar het stadsleven niet persé chaotisch, massaal en gestrest aanvoelt.

schermafbeelding-2016-12-20-om-16-44-34-copy

DIT gebeurde ook in April. Ik zat bij de kapper en voor ik het wist zei ik “Doe maar helemaal kort, alles eraf.” Hoewel ik het kapsel heel erg leuk vond, heb ik er nooit helemaal aan kunnen wennen. Ik was dan ook heel blij toen mijn oude vertrouwde knotje weer terug was.

schermafbeelding-2016-12-20-om-16-39-16

Mei
Mei was een fijne rustige maand en leek voor het eerst in het jaar alles weer goed te gaan. Geen zorgen, (bijna) geen stress en het begin van het voorjaar. Dat doet me elk jaar weer goed. Langere dagen, de zon die langzaam weer tevoorschijn komt. Heerlijk.

Ik ging een hoop leuke dingen doen: bezocht het van Abbenmuseum in Eindhoven, ging naar de Efteling en haalde mijn henna weer uit de kast. Ik ging alvast op pad in mijn bijna nieuwe buurt en kwam de leukste plekjes tegen en telde de dagen af tot de verhuizing.

schermafbeelding-2016-12-20-om-16-35-37

Juni
Verhuizen verhuizen verhuizen verhuizen verhuizen verhuizen verhuizen verhuizen. Dat is wel ongeveer de samenvatting van de maand Juni. Ergens tussen de deadlines en het verhuizen door vierde ik ook nog mijn verjaardag. Mijn vriend is drie dagen na mij jarig, dus we vieren elk jaar onze verjaardag samen. Dit jaar was het drie-dubbel feest, want we vierden ook meteen de housewarming!

Om het begin van mijn zomervakantie te vieren ging ik naar een festival in mijn eigen stad. Wereldse muziek, lekker eten, mooie aankleding en leuke mensen. Ik heb het over Festival Mundial. Schandalig, vonden mijn vrienden: “Je woont al 5 jaar in Tilburg en je bent nog nooit naar Mundial geweest?! Dat kan écht niet.” Het werd dus tijd om hier snel verandering in te brengen.

Benieuwd naar de rest van mijn hoogtepunten uit 2016? Hou dan de blog in de gaten voor deel 2 van mijn jaaroverzicht waarin ik Juli t/m December laat zien!

– Anouck Plume

Comments

 1. says

  Hopelijk wordt 2017 een jaar zonder een grijze wolk, alsnog leuk om terug te lezen wat je hebt gedaan! De bloggersmeeting lijkt ook alweer zo lang geleden, maar het was zo leuk en gezellig! <3

 2. says

  Ah, dat gevoel van nutteloosheid komt me helaas erg bekend voor. Ondanks die donkere wolk heb je inderdaad ontzéttend veel toffe dingen gedaan, jeetjemina! Ik kom heul snel je huisje bewonderen, ik ben ZO benieuwd! Op dat 2017 een jaar zonder donkere wolk mag zijn. Heeeel veel liefs! <3 <3 <3

  • admin says

   Ja, ik denk dat het misschien ook een beetje bij onze generatie hoort ofzo. Heb in ieder geval niet het gevoel dat ik de enige ben. En jaaaa leuk! Tot snel <3 <3

 3. says

  Ah wat een fijne post, ik vond dat korte haar je trouwens echt wel heel goed staan! Misschien neem ik je foto wel mee naar de kapper de volgende keer 😉
  Ik herken dat gevoel van nutteloosheid ook wel een beetje, irritant is dat soms! Hopelijk brengt 2017 je veel geluk en liefde!
  (Ik ben nou ook helemaal geneigd om zo’n post te schrijven na het lezen van alle jaaroverzichtjes. Heerlijk vind ik dit om te lezen ha!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *