Thuis bij Bianca

thuisbijbianca9klein

Voor mijn serie ‘Thuis bij’ ga ik langs bij lezers en blogcollega’s om een kijkje te nemen in hun kamers, studio’s, appartementen of huizen, want de leukste woningen, zijn échte woningen.

Deze keer ging ik naar Almere om een kijkje te nemen in de woning van Bianca. Bianca is reiziger in hart en nieren. Niet alleen reist ze zelf heel graag en schrijft ze daarover op Food Travel Photography, ook is ze afgestudeerd in toerisme en management. Op haar 18e ging ze alleen op reis en studeerde ze in het buitenland, sindsdien is haar liefde voor reizen steeds groter geworden. Het doel van haar blog is om iedereen te inspireren er op uit te gaan. Ze schrijft over verschillende bestemmingen en verschillende categorieën zoals steden, groene bestemmingen, bijzondere overnachtingen of bestemmingen voor foodies (met een aparte categorie voor wijnliefhebbers, yes!).

thuisbijbianca4kleinthuisbijbianca10klein

Dat Bianca een reiziger in hart en nieren is zie je niet alleen terug op haar blog, maar ook in haar woning. Al haar meegebrachte souvenirs van bestemmingen sieren haar huis. In elk hoekje waar je kijkt zie je wel iets staan waar een verhaal achter zit. Bijvoorbeeld het grote gekleurde kleed wat aan de muur hangt die ze meenam vanuit Jeruzalem, Israël. Dat het kleed zo goed bij de kleur van de muur past is geen toeval. Toen ze het kleed kocht had ze nog geen idee waar het zou komen. Eenmaal in haar nieuwe woning zou de muur oranje worden en zo paste het kleed perfect!

Souvenirs uit cliché souvenirwinkeltjes zijn niet te vinden in de woning van Bianca. Ze kiest liever mooie en bijzondere spullen die haar doen denken aan de bestemming zoals een mooie vaas, kleed of beeld. Er is één souvenir wat ze meeneemt van elke reis en dat zijn (een hele hoop) foto’s.

thuisbijbianca14klein
thuisbijbianca12kleinthuisbijbianca2klein

De twee hoofdkleuren in de woning van Bianca zijn rood en oranje. Haar vrienden hadden wat bedenkingen over deze kleurencombinatie toen ze vertelde dat ze ging schilderen, maar wat past het goed bij elkaar! De kleuren komen overal in terug en het geheel zorgt voor een hele warme en gezellige sfeer. Op de dag dat ik kwam fotograferen scheen de warme zon door de grote ramen wat alles nog mooier en sfeervoller maakte.

thuisbijbianca11kleinthuisbijbianca7klein-copy

Ik vind het super tof om te zien hoe ieder huis zijn eigen karakter krijgt door de inrichting en aankleding van de bewoner. Het huis van Bianca ademt reizen en had zo’n fijne warme sfeer. Ik heb inmiddels een hele lijst van mensen waar ik mag langs komen en als ik meer tijd zou hebben ging ik elke week bij iemand op bezoek!

– Anouck Plume

Comments

  1. says

    Oh wauw, wat een prachtig huis en geweldig om te zien hoe het reizen terug te vinden is in haar woning. Mooi ook met dat licht dat in de kamer schijnt in de laatste foto.

    Oh en he, zag ik op Instagram dat jij binnenkort naar een hele toffe plek mag gaan? Gefeliciteerd!!

  2. says

    Tof om eens een ander soort interieur te zien dan het typische clean, witte Pinterest interieur met kleurdetails! Ik hou van dat Scandinavische, maar dit voelt veel warmer en exotischer, op een of andere manier. Je ziet dat Bianca een reiziger in hart en nieren is!

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *