Slapen in de jungle met Simba

img_6276dubbelklein

In the jungle, the mighty jungle
The lion sleeps tonight
Near the jungle, the quiet jungle
The lion sleeps tonight

Zat dit liedje ook direct in je hoofd bij het lezen van de titel? Hoewel Simba een belangrijke rol speelt in dit artikel, ga ik het met jullie over een andere Simba hebben dan die van de Lion-King. Ik neem jullie mee mijn jungle slaapkamer in om jullie voor te stellen aan het Simba matras.

img_6272kleinimg_6270dubbklein

Ongeveer een week voordat ik dit matras kreeg, sliep ik samen met mijn vriendje in een leuke B&B in de buurt. De B&B had een prachtig luxe kamer met een heerlijk bed. Een bed met traagschuim! Kon ik meteen het gevoel testen van zo’n traagschuim matras nog voordat ik mijn eigen matras kreeg opgestuurd. Mijn vriend is erg lang en krijgt snel last van zijn rug als hij in een verkeerde houding ligt. Toen hij ’s ochtends half stijf en niet helemaal blij wakker werd brak het angstzweet me uit. Wat nou als hij dat nieuwe matras straks ook niks vind, paniek!

Toen eenmaal het Simba pakketje werd bezorgd (Ja, het matras kwam écht via de post) kon ik niet wachten om die avond naar bed te gaan. Ik houd van slapen (wie niet?), maar die avond had ik er nog meer zin in. Toen ik ’s ochtends wakker werd had ik meer moeite dan ooit om op te staan, het matras lag zoooo lekker! Een tikje nerveus keek ik de kant van mijn vriend op, maar hoera! zijn eerste indruk was ook goed, hij had heerlijk geslapen.

Het fijne aan het Simba matras is dat het niet alleen maar uit traagschuim bestaat, maar is opgebouwd uit verschillende lagen waardoor het niet te zacht, maar ook niet te hard is. De combinatie van het traagschuim en de pocketveren is de kracht van Simba. Alle veren zijn individueel verpakt en kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen zodat het matras zich goed naar je lichaam kan vormen.

Voor mij is het matras precies goed! Na zo’n drie weken slapen op het matras is mijn mening weinig veranderd. Ik slaap nog steeds heerlijk en wil nooit meer terug naar mijn oude matras.

img_6319klein

Ik kan jullie natuurlijk wel uitgebreid gaan vertellen hoe fantastisch dit matras slaapt, maar ieder heeft zijn eigen voorkeur bij het kiezen van een matras. Het fijne bij Simba, is dat je het matras 100 dagen zelf mag testen voordat je besluit hem te houden. Vind je het toch niks? Dan krijg je het hele aankoopbedrag terug en komen ze het matras gratis bij je thuis weer ophalen.

Dat klinkt als een super fijne service, maar wat ik mezelf meteen afvraag is wat er met die geretourneerde matrassen gebeurd. Want een tweedehands matras kun je toch niet opnieuw verkopen? Ze worden toch niet zomaar weggegooid? Daarop zegt Simba dit: “Geretourneerde matrassen mogen uit hygiënisch oogpunt niet doorverkocht worden. Daarbij komt dat het bijna onmogelijk is voor ons om het matras weer in een doos te verpakken. In plaats daarvan krijgen ze een tweede leven. Ze worden gedoneerd aan een goed doel – mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om op een goed matras te slapen en die onze hulp goed kunnen gebruiken.”

Voor mij is het belangrijk om te weten dat ze niet vernietigd of zomaar weggegooid worden.
Een extra pluspunt voor Simba dus!

img_6287klein

Een nieuw matras is natuurlijk niet iets wat je zomaar even aanschaft. Ik kan in ieder geval met volle overtuiging zeggen dat ik heel erg tevreden ben over het Simba matras en dat ik hem iedereen zou aanraden. Mocht jij nu ook voor Simba kiezen dan kun je met de kortingscode “AnouckPlume” €50,- korting krijgen op je bestelling!

Dit artikel typ ik trouwens vanuit bed, dat zegt genoeg toch? Nog meer weten over Simba? Op hun website beantwoorden ze alle FAQ. Slaap lekker 😉

– Anouck Plume

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf zijn gesponsord.
Update 05-2017: de kortingscode is helaas verlopen en niet meer geldig. 

Comments

 1. Jeroen says

  Een beetje doorzicht artikel Simba.. Een heel positief artikel over Simba matrassen op internet zet net alsof dat geschreven is door een willekeurige klant.. En dan ineens met een kortingscode komen!! Whhaaaahaaa
  Eens kijken of mijn reactie ook op deze site wordt geplaatst Ö=

  • admin says

   Hoi Jeroen! Nou, deze website (en foto’s en slaapkamer waar de foto’s gemaakt zijn) is toch écht van mij en niet van Simba. Als je me niet gelooft is er maar één oplossing. Lekker zelf testen 😉 Fijne dag!

 2. Jolanda says

  Hoi Anouck! Allereerst, wat een gave slaapkamer heb je! Ik overweeg ook een Simba matras aan te schaffen maar heb een boxspring. Manlief hoeft geen nieuw matras en om niet 10 cm boven hem
  uit te komen, ben ik heel erg benieuwd hoe hoog het matras is. Zie ik niet zo snel terug op de site.. Bedankt alvast.

  • admin says

   Hoi Jolanda! Dankjewel, ik ben nog steeds mega blij met mijn tropische jungle behang haha :)
   De matrassen van Simba zijn 25 cm hoog, dat is iets hoger dan een normaal matras. Ik durf eerlijk gezegd niet zo goed te zeggen hoeveel hoger het is, dus je kunt het beste even je huidige matras opmeten om het verschil te kunnen zien. Ik kan me voorstellen dat een groot hoogteverschil niet heel erg fijn gaat zijn in bed haha!

   edit: oh! en ik heb er trouwens voor gekozen om één groot matras te gebruiken in plaats van twee losse matrassen. Misschien ook een oplossing voor als het verschil te groot is?

 3. Gaetan says

  Hi Anouck,

  Je hebt me warm gemaakt 😉 Kan deze matras ook gewoon op paletten gebruikt worden of moet je over een lattenbodem beschikken?

  Groeten

  • admin says

   Hi Gaetan! Bij de FAQ op de website van Simba staat “Simba is zo ontworpen dat je er altijd heerlijk op kunt slapen, zolang het matras op een stevige, platte ondergrond ligt. Dit kan de vloer zijn, iedere lattenbodem, spiraalbodem, schotelbodem, normale ledikanten, maar ook een boxspring of een verstelbare bedbodem. Simba kan zelfs op een aantal pallets of op de grond liggen.”
   Pallets kan dus ook :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *