Neon Museum in Warsaw

neon4klein

Als je me op Instagram volgt heb je vast al het een en ander voorbij zien komen. Ik was twee weken geleden in Warschau! Een last minute (en ultra goedkoop) tripje samen met vriendinnetje en medefotograaf Linsy. Eigenlijk was de bedoeling om een overzichtelijke blogpost te maken met alle bijzondere hotspots die we hebben gezien in Warschau. Maar sommige van deze plekjes waren zó bijzonder, dan ze een heel eigen artikel verdienen. Deel 1: Het Neonmuseum.

neon7klein

Het Neon Museum ligt aan de andere kant van de rivier in het minder-toeristische gedeelte van de stad. Het is een stukje met de tram, maar als je er bent dan heb je ook wat. Midden in een industrieel terrein vol creatieve ondernemingen en kleine onafhankelijke winkels (SOHO factory) zit het museum. Het terrein doet me heel erg denken aan een Spoorzone in Tilburg of een Strijp S in Eindhoven. Lekker hip, vol met jongeren en creatieve geesten.

neon11kleinneon2klein

Het museum is niet héél groot, maar zeker een must visit als je van typografie houdt, of grafisch vormgever bent zoals ik. De entree kost omgerekend slechts €2,30 en als student betaal je maar €1,80. Het museum bevat een verzameling oude neonborden die vroeger verspreid over de wereld hebben gehangen op de gevels van hotels, bars en winkels. Het museum vertelt een stukje geschiedenis bij elk bord, maar ik was vooral betoverd door het mooie licht en het zoemende geluid. Veel ga ik verder niet meer vertellen over het museum, want de foto’s spreken voor zich. Kijken jullie mee?

neon5klein neon6klein neon10klein samenklein

Het museum was een van de hoogtepunten van onze Warschau reis. Een echte aanrader! Ondanks dat het heel klein was hebben we er zeker een uur rondjes gelopen en uitgebreide fotosessies gehouden. Zou jij dit museum ook willen bezoeken?

– Anouck Plume

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *