Watermeloen Cocktail party (recept)

cocktails2klein

Een bier en wijndrinker ben ik nooit geweest. Toen ik als 16 jarige ging stappen had ik de eeuwige struggle dat ik alleen fancy drankjes lekker vond, die met paraplutjes en ijsklontjes erin. Veel te duur voor een 16 jarige kan ik je vertellen. Inmiddels drink ik al voorzichtig wat verschillende soorten wijn en lust ik iets meer dan alleen mierzoete drankjes, maar de liefde voor cocktails (die fancy drankjes waar ik het over had) is er nog steeds.

cocktails5klein

Toen ik twee weken geleden op Festival Mundial een mega lekker meloen sapje bestelde dacht ik: hier moet ik een cocktail variant van maken! Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat is een lekker verfrissend drankje voor het warme zomerse weer. En aangezien we in Nederland wonen, bij gebrek aan zomerweer geeft het je in ieder geval een instant zomergevoel. Deze cocktail kan dus altijd! 😉

Wat heb je nodig?
– een part Watermeloen
– 1 citroen
– 3 takjes munt
– Vlierbloesem likeur (te koop bij AH!)
– Ijsklontjes

cocktails4klein

De watermeloen pureer je in een blender of met een staafmixer. Als je een sterke mixer hebt, kunt je er ook wat gecrushed ijs mee maken om het nog fancyer te maken! De citroen snij je in partjes en samen met de munt voeg je dit toe aan de meloenpuree. Afhankelijk van hoe sterk je de cocktail wilt maken voeg je de vlierbloesemlikeur toe. Leng het tot slot aan met water.

Ik maakte een kan van anderhalve liter, maar zoals gewoonlijk zijn de hoeveelheden een beetje op de gok gegaan. De precieze hoeveelheden heb ik dus niet opgeschreven. Het is gewoon een kwestie van toevoegen naar smaak!

– Anouck Plume

Comments

 1. says

  Jaaa, zo feestelijk dit <3. Heerlijk om zelf drankjes te maken. I love it! Helaas gebruik ik mijn blender echt veel te weinig, maar als ik dit zo zie, moet daar weer eens verandering in komen. Yum! Water loopt me in de mond!

  • says

   Ja de likeur is een echte aanrader! Met dit hele heftige warme weer kun je natuurlijk ook gewoon vlierbloesem-ranja gebruiken om een alcohol-vrij drankje te maken. De ranja is ook bij de AH te koop! :)

  • says

   Zeker doen! Je kunt ook altijd een alcoholvrij drankje maken met vlierbloesem ranja in plaats van likeur (ook te koop bij AH), met dit héle warme weer geef ik daar toch de voorkeur aan 😉

 2. says

  Ik ben ook totaal geen bier of wijndrinker! Na het lezen van jou recept ben ik hier wel erg enthousiast over geworden. Het ziet er ook nog eens zo leuk uit in een mooie kan! Heerlijk voor deze warme dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *