Thuis bij Anouck

home7klein

Voor mijn serie ‘Thuis bij’ ga ik langs bij lezers en blogcollega’s om een kijkje te nemen in hun kamers, studio’s, appartementen of huizen, want de leukste woningen, zijn échte woningen. Maar hoe kan ik nu zo’n serie hebben als ik mijn eigen huisje nog nooit heb laten zien? Ruim twee (!) jaar geleden, toen ik hier net kwam wonen, deed ik in een artikel de belofte dat een uitgebreide ‘home tour’ er écht snel aankwam. Belofte maakt schuld en beter laat dan nooit want hier is een kijkje in mijn mini huisje!

Zoals de meeste van jullie inmiddels waarschijnlijk wel zullen weten ga ik binnenkort verhuizen. Een goede reden om nog even wat aandacht te geven aan mijn studio waar ik 2,5 jaar met heel veel plezier heb gewoond.

home1klein2016-02klein

Ik woon in een grote studentenflat waar meer dan 600 studenten wonen. De meeste woningen zijn studio’s, maar er zijn ook gemeubileerde kamers voor internationale studenten. De flat bestaat uit drie torens en in het midden van elke toren is een groot plein. In het begin was ik een beetje bang voor de overlast die ik zou krijgen, vooral op zomeravonden, maar het is zó goed geïsoleerd dat ik helemaal niets hoor van buren of feestjes die op het plein worden gehouden.

home14klein

Een van mijn favoriete dingen in mijn huisje is mijn boompjes muur! Het lijkt op behang, maar eigenlijk heb ik gewoon wat boompjes uitgeknipt op stevig zwart papier en die met poster-buddies aan de muur gehangen. (Zie hier het artikel wat ik er over schreef) Het begon als kerstversiering, maar een lente, zomer en winter later hangt het er nog steeds!

home12kleinhome13klein

Waar ik echt mega dol op ben zijn planten. Daar staat het dan ook redelijk vol mee. Overal waar er een plekje is staat iets groens. Bovenstaande plant is mijn favoriet: de familie plant. En nee, dat is natuurlijk niet de echte naam van de plant. Het begon met een klein stekje die ik van mijn moeder kreeg. Die groeide vervolgens uit tot deze mega plant die nu weer nieuwe baby-plantjes krijgt! Die baby’s geef ik aan mijn vrienden en hopelijk staat er dan over een tijdje overal waar ik kom zo’n gezellige plant.

home11kleinhome5kleinhome10klein

Veel mensen vragen of ik het niet mega vervelend vind om naast het spoor te wonen. Zoals ik al eerder zei is het hier netjes geïsoleerd en hoor ik het amper als er een trein voorbij komt. Omdat Tilburg centraal een stukje verderop is, remmen de treinen vaak af als ze langs mijn raam komen. Als ik aan het ontbijt zit kijk ik stiekem naar de mensen in de trein die in alle vroegte op weg en vraag me altijd af waar ze heen zullen gaan. Toen ik hier pas woonde kreeg ik eens een whatsappje van een vriendin die heel enthousiast schreef “ANOUCK, IK ZAG JE NET STAAN VOOR DE RAAM SUPER GRAPPIG HOI”. Sindsdien probeer ik altijd mensen te herkennen in de trein, maar daar rijdt hij dan helaas nét iets te snel voor.

2016kleinhome17klein

Ondanks dat ik hier altijd met veel plezier heb gewoond kan ik echt niet wachten tot ik ga verhuizen naar mijn nieuwe woning. Geen gedoe meer met liften, een eigen wasmachine in plaats van een wasserette, een echte tuin in plaats van een stoel op de galerij, en het beste van alles: genoeg ruimte! (EINDELIJK PLEK VOOR EEN KITTEN) YAS. can. not. wait!! Dan mogen jullie straks allemaal op de koffie thee komen 😉

– Anouck Plume

Comments

 1. says

  Dit ziet er wel écht heel gezellig uit! Ik ben benieuwd naar je nieuwe woning. Ik vind dat een van de leukste dingen aan het verhuizen: bedenken waar alles komt te staan, welke kleuren je wil, wat er nog nodig is.. Heerlijk!

 2. says

  Oh het ziet er echt zo leuk en gezellig uit! Ik ben nog steeds fan van die boompjes die je op de muur hebt geplakt, ik moet dat ook echt gaan doen. En naast spoor wonen lijkt me ook wel wat hebben juist ja, stiekem mensen kijken is natuurlijk altijd mooi meegenomen. 😉

  • admin says

   Jaa klopt! Grappig dat je het herkent!
   Oeh ik hoop dat je snel eentje krijgt, ik hoorde dat de wachttijden tegenwoordig heel lang zijn :(

 3. says

  Wat een leuk huisje!! Ik vind het ook heerlijk als er zo veel plantjes staan, geeft gewoon iets gezelligs ofzo. Maar ook wel fijn dat je nu verhuist naar een plekje met meer ruimte enzo:)

 4. says

  Ohhh, wat een fijn plekje <3. Super mooi ingericht, leuk met al die groene details. Ik vind die kist achter de tafel ook heel pretty. Maar heerlijk om naar een nieuw plekje te gaan zeg, met tuin. En kat!!! Jaaa! Succes alvast met de verhuizing :).

  • admin says

   Ik ben zelf ook zo blij met die kist! Hij lag bij mijn ouders in de kelder en is nog uit de oorlog tijd. Mijn vader heeft hem opgeleukt met hippe wielen eronder en een scharnier-systeem. <3 (EN JAA KAT!)

 5. says

  Oeh wel echt een heel mooie studio voor in een studentencomplex! Mijn huis ziet er lang niet zo netjes uit haha. Ik vind de planten en boompjes aan de muur echt onzettend leuk. Wat een slimme manier om je behang te pimpen haha. Ben benieuwd naar jouw nieuwe huisje!

 6. says

  Wat een mooie sfeerfoto’s. Het behang van de boompjes is echt heel erg gaaf, je ziet niet eens dat het niet echt is. Zeker iets om je eigen behang te ontwerpen :)

 7. says

  Je hebt echt een hele fijne stijl! Geweldig om je studio nog even uitgebreid te zien voor je gaat verhuizen. Ben heel erg benieuwd hoe je het gaat hebben in je nieuwe stekkie en natuurlijk ook alvast naar je home tour 😉

 8. says

  Wat een schattige studio. Heel leuk om je stijl terug in je kamer te zien. Weet je al hoe je je nieuwe huisje gaat inrichten? Ik ben ook nog steeds blij met mijn huis. Alleen mis ik een zonnige buitenruimte. Ik smacht ook naar een tuin. Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe huis. Laat ons daarbij niet zo lang wachten op een roomtour ;).

 9. says

  Ik ga binnenkort ook verhuizen en ben pinterest aan het volspammen met leuke ideetjes! In mijn huidig appartement heb ik amper planten (een mini-cactus, that’s all) maar in mijn nieuw huisje wil ik ook meer groen! Ik kijk er al zo naar uit om het daar in te richten, leuk om jouw studio te zien en veel succes alvast met inpakken en verhuizen!

 10. says

  Heel mooi plekje heb je! Dat klinkt eigenlijk wel perfect, zo’n grote studentenflat en dan toch een studio, dus alles voor jezelf. Maar wel heel spannend dat je gaat verhuizen!!

 11. says

  Wat ziet dit er onwijs fijn uit, ben erg benieuwd naar je nieuwe plekje! Ik ben hier thuis nog steeds aan het finetunen, binnenkort komt er eindelijk een kleur op de muur (whooo!) en het wordt ook steeds meer thuis-thuis, zo fijn!

 12. says

  Ah wat een fijn berichtje! Leuk dat je zo’n hometour doet, want het is fijn dat je je zo goed voelt in je woning en het graag wil delen met ons. Ook chill dat je helemaal geen last hebt van overlast in de studentenflat!
  Ben benieuwd naar je volgende stekkie ook, ga je daar ook ooit een hometour doen ;)?
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *