ANOUCK EN DE PLANTJESGEKTE

kleingroen
Ik weet niet wat het is, maar ik word altijd heel erg blij van planten. In mijn kleine studentenstudio van 25 m2 staan er zo’n 11 in totaal, groot en klein door elkaar. En dan tel ik de 3 nep planten op de badkamer niet eens mee. Waar komt die liefde voor groen toch vandaan? Is het het dorpsmeisje in mij dat wanhopig een natuur-gevoel wil in de grote stad? Een ding is zeker: ik mis die achtertuin verrekktes erg is mijn kleine flat-studio.

In de eerste maand dat ik hier woonde wilde ik meteen een grote plantenbak aan mijn galerij hangen. Verse kruiden of lieve bloemetjes voor mijn voordeur zag ik wel zitten. Helaas vergat ik in mijn enthousiasme even dat ik in een studentenflat woon. Die zelfde maand was er op een zaterdagavond een plantenbak van 5 hoog naar beneden gegooid. Bijna bovenop een dronken puber (nee grapje, geen idee ik lag om 3 uur ’s nachts natuurlijk allang te slapen) Maar goed, door de vliegende plantenbak werd er per direct een verbod ingesteld op groene versiering van de galerij. Om mezelf te troosten zette ik in plaats daarvan heel mijn vensterbank vol met plantjes. Sindsdien is er geen houden meer aan: in elke hoek van mijn kamer moet groen.Ondanks mijn enthousiasme heb ik de groene vingers van mijn moeder niet in mijn genen zitten. Om de zoveel tijd sneuvelt er weer een. Kruiden plantjes heb ik inmiddels al lang op gegeven en kies uit voorzorg plantjes die weinig verzorging of kennis nodig hebben. Maar het gaat steeds beter hoor, met die plantenkennis. Sommige plantjes leven zelfs al langer dan 1,5 jaar! (applaus voor mezelf) Hoe zit het met jullie groene vingers? Hebben jullie ook een huis vol planten? Of ben je gezegend met een mooie achtertuin vol groen?

– Anouck Plume

Comments

 1. says

  Ik heb wel wat plantjes in mijn huis! Alleen meestal gaan ze best snel dood. Ik heb niet hele groene vingers :) Stom trouwens dat er plantenbak naar beneden is gegooid en dat je nu geen plantenbak op de galerij meer mag meh :(

 2. says

  Zo gezellig als er wat leven in je kamer is! Ik heb net zulke groene vingers – zelfs cactusjes overleven het niet. Dus om de zoveel tijd koop ik gewoon een bosje bloemen en zet ik die maar neer, leuk naast de vissenkom.

 3. says

  Er staan vooral cactussen en vetplanten in mijn huis. Dat andere planten niet goed overleven ligt voornamelijk aan de weinige lichtinval in mijn huis. En onder mijn vensterbank is een verwarming, niet zo bevorderlijk voor planten. Dus ik ben voorlopig blij met deze en wacht wel tot we in ons nieuwe huis kunnen waar genoeg licht is om het huis vol met planten te zetten 😀

 4. says

  Ik hou van plantjes! Heb zelf echt geen groene vingers, maar ik vind kruidenplantjes altijd heel fijn. Niks handiger dan een plantje wat je ook nog kan gebruiken. Om die reden zou ik ook nog wel een aloë vera plantje willen. En natuurlijk een mini terrarium, gewoon omdat die vet cool zijn.

 5. says

  Ik heb ook een kleine liefde voor plantjes. Alleen is het voorlopig een beetje leeg, enkel twee cactusjes staan er nog. Ik wilde wat op safe spelen om te kijken hoelang ze het uit zouden houden. Wat voor plantjes ken je nog die niet zoveel verzorging nodig hebben? (: Ik wil een klein dienblaadje vol plantjes hebben in mijn kleine kamertje.

 6. says

  Ik ben ook gek op groen en droom van een urban jungle in mijn woonkamer. Ik ben alleen zo slecht met planten! Gelukkig gaat het beter in de tuin. Die hebben we 2 jaar geleden helemaal naar ons zin gemaakt. Elke plek in de tuin is mijn favoriet tussen al die planten.

 7. says

  Mooie foto’s Anouck!
  Wat heerlijk, al dat groen in je huis. Ik heb zelf een grote plant die wonder boven wonder 1. blijft leven en 2. niet door Guusje (mijn kat) wordt aangeknaagd, dus daar gaat het erg goed mee! Daarnaast heb ik 3 cactussen, die mijn kat wel sloopt.. ze bijt erop of ze gooit ze van het plankje af (en dat doet ze heel vaak – het potje is daardoor drie dagen geleden gesneuveld, boehoe). Dat mooie kastje dat jij hebt heb ik ook, en daar groeiden eerst kruiden in en dat ga ik binnenkort weer doen (hoera voor moestuintjes van de AH haha). Ik zou veel meer groen in huis willen, maar Guusje maakt het echt onmogelijk voor me :(.
  Echt balen van je plantenbak, dat dat niet meer mag. Ik heb er een op mijn balkon en daar groeit wat onkruid in, maar ook wat oude bloembollen die weer beginnen te groeien. Misschien dat ik er van de zomer wat mooiers van ga maken.
  Echt, je foto’s zijn fijn om naar te kijken! Ik ga er een paar pinnen :).
  Liefs, fijne zondag!

  • says

   Ohja!
   Ja, mijn kat is echt verschrikkelijk (ook vaak heel lief hoor): ze heeft eens een pot – ik denk dezelfde pot als op de Tony’s foto van jou – van het balkon gegooid.. levensgevaarlijk! Volgens mij was ze boos dat ik een paar dagen van huis was geweest… als ze haar zin niet krijgt, gaat ze dingen van meubels af gooien. Gek beest, haha!
   Liefs

 8. says

  Ik zet er liever ook zoveel mogelijk in ons huis maar ze gaan jammer genoeg niet heel lang mee.. Want nee, die groene vingers van mijn moeder heb ik ook niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *